TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Vergoedingen VGZ voor mantelzorgers

Mantelzorg is een zware taak. Alle hulp en ondersteuning is dan welkom. De goedkope zorgverzekering van het UnitedConsumers ZorgCollectief biedt verschillende vergoedingen voor mantelzorgers. De meeste aanvullende pakketten dekken verschillende vormen van ondersteuning voor u. Daarnaast biedt VGZ verschillende websites en documentatie waar u kennis en inspiratie uit kunt halen voor uzelf en degen waar u voor zorgt.

Cursus DementieOnline

Deze cursus is gericht op praktische zaken waar u tegenaan loopt als u voor iemand met dementie zorgt, maar ook op uw eigen houding en werkwijze in de meest uiteenlopende situaties. Zorgverzekeraar VGZ vergoedt deze cursus al uit de basisverzekering!

Mantelzorgmakelaar

De mantelzorgmakelaar helpt u met de regeldingen waar u tegenaan loopt in de zorg voor uw naaste. Praktische dingen als toeslagen aanvragen of extra zorg regelen. De mantelzorgmakelaar wordt vergoed uit alle aanvullende pakketten (behalve het Jong Basis en Jong Uitgebreid Pakket). De vergoedingen variëren van € 250,00 tot € 750,00 per kalenderjaar. U kunt een mantelzorgmakelaar inschakelen zowel als u mantelzorger bent als wanneer u mantelzorg ontvangt.

Respijtzorg

Wordt u plotseling ziek, gaat u op vakantie of bent u om een andere reden een tijdje niet in staat om de mantelzorg uit te voeren? Dan is het prettig als een professional tijdelijk de zorg even voor u overneemt. Dit heet respijtzorg. Alle aanvullende pakketten (behalve het Jong Basis en Jong Uitgebreid Pakket) vergoeden een aantal dagen respijtzorg. Dit varieert van vergoedingen voor 4 dagen tot 15 dagen.

Herstellingsoord /zorghotel

Vergoedingen voor een herstellingsoord of zorghotel zitten eveneens in de aanvullende zorgverzekeringen van VGZ. U krijgt € 100,00 per dag vergoed, de maximum daarin verschilt per pakket en varieert tussen de € 1.000,00 en € 2.000,00 per jaar.

Psychologische hulp

Veel mantelzorgers zitten er vroeg of laat even doorheen. Dat is ook niet verwonderlijk gezien hoe zwaar deze taak eigenlijk is. Zorg goed voor uzelf, ook voor uw geestelijke gezondheid. Uw basisverzekering vergoedt de eerstelijns psycholoog indien behandeling nodig is.

Eigengezondheid.nl

Op de website EigenGezondheid.nl van zorgverzekeraar VGZ vindt u veel handige tips en informatie over zorg voor de ander en uzelf. Ook kunt u vragen stellen aan lotgenoten en deskundigen.

Steunpunten Mantelzorg

Overal in Nederland vindt u Steunpunten Mantelzorg. Deze zijn speciaal in het leven geroepen om mantelzorgers te ondersteunen met kennis, advies en hulp. Ook kunt u er als mantelzorger terecht voor lotgenoten contact en handige cursussen.

Handige websites

Lees ook

Tips over uw zorgverzekering
Overstappen zorgverzekering
VGZ informatie per zorgsituatie

Al uw voordelen

  • Bespaar 10% op uw premie
  • Betrouwbare verzekeraar
  • Gratis overstapservice
  • Kies zelf uw huisarts
  • 14 dagen bedenktijd