Zorgverzekering VGZ: Zwangerschap & kraamzorg

Bent u zwanger? Gefeliciteerd! Ze zeggen dat het het mooiste is wat in een mensenleven gebeurt. Reden te meer om er goed en voorzichtig mee om te gaan. De goedkope zorgverzekering van VGZ biedt een aantal vergoedingen en extra’s voor zwangere vrouwen.

Kraamzorg snel regelen

Eén van de eerste dingen die u moet regelen is kraamzorg aanvragen. Die moet u al in de vierde maand van uw zwangerschap aan ons doorgegeven hebben. U hoeft alleen maar een kraamzorgorganisatie uit te kiezen. Wij regelen uw inschrijving verder. Zo doen we dat.

Vergoedingen uit de zorgverzekering

Alle ‘standaard’ zorg rond de zwangerschap wordt vergoed uit de basisverzekering. De verloskundige, de bevalling, de kraamzorg en de nazorg zitten allemaal in het basispakket.

Heeft u een aanvullende zorgverzekering (Beter, Best, Gezin Basis of Gezin Uitgebreid) bij ons afgesloten dan krijgt u meer vergoed. U krijgt bijvoorbeeld (een deel van) uw eigen bijdrage voor de kraamzorg terug. Of u krijgt luxe kraamzorg of u kunt kiezen voor een bevalling in het ziekenhuis zonder een medische indicatie van uw gynaecologe. Zie de categorie Bevalling en kraamzorg in het vergoedingenoverzicht van VGZ.

Uw kindje is straks gratis verzekerd

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis met één van hun ouders meeverzekerd. Standaard met de best verzekerde volwassene. Daarvoor moet u uw kindje na de geboorte wel binnen 30 dagen aanmelden bij VGZ. Zo voorkomt u dat u zorgnota’s voor bijvoorbeeld de bevalling zelf moet betalen. U belt hiervoor met de VGZ Klantenservice 0900 – 84 90 (20 cent per gesprek) of logt in op Mijn VGZ.

Andere zorgsituaties

Lees meer over

Tips over uw zorgverzekering
Overstappen zorgverzekering
VGZ informatie per zorgsituatie