TopImage

Beste zorgverzekeringvoor de laagste prijs!

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Heeft u een vraag over de zorgverzekering van het UnitedConsumers Zorgcollectief? Wij hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op!

Hoe hoog is de zorgpremie 2017?

Via het UnitedConsumers ZorgCollectief heeft u met de VGZ Goede Keuze in 2017 al een basisverzekering vanaf € 99,70.

Wilt u een ruimere keuze uit zorgaanbieders en toch een hele scherpe premie? Dan is de VGZ Ruime Keuze de juiste basisverzekering voor u. Dankzij de 10% groepskorting is de premie bij UnitedConsumers slechts € 101,65 per maand.

U kunt eenvoudig zelf de premies van zorgverzekeringen vergelijken in onze handige Zorgvergelijker.

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven?

Wilt u uw adres wijzigen, uw polis splitsen of een verzekerde toevoegen aan de polis? Deze wijzigingen geeft u door aan UnitedConsumers. Verandert uw rekeningnummer, wilt u uw vrijwillig eigen risico wijzigen of een andere aanvullende verzekering nemen? Neem dan contact op met VGZ.

Wat is het verschil tussen de VGZ Goede Keuze en de VGZ Ruime Keuze?

Met beide VGZ basisverzekeringen bent u natuurlijk verzekerd van uitstekende zorg. U kiest zelf uw huisarts en ook voor spoedeisende zorg kunt u overal terecht. Er zijn echter ook verschillen. De belangrijkste kenmerken van beide basisverzekeringen zijn:

VGZ Goede Keuze VGZ Ruime Keuze
100% vergoeding gecontracteerde zorg 100% vergoeding gecontracteerde zorg
75% vergoeding niet gecontracteerde zorg 80% vergoeding niet gecontracteerde zorg
Beperkte keuze uit zorgaanbieders Zeer ruime keuze uit alle zorgaanbieders
Meer informatie Meer informatie

Gezien het kleine premieverschil tussen de budgetpolis VGZ Goede Keuze en de meest gekozen basisverzekering VGZ Ruime Keuze, adviseren wij onze deelnemers om te kiezen voor de VGZ Ruime Keuze. Voor minder dan 2 euro krijgt u een betere zorgverzekering.

Wat is een budget zorgverzekering?

Sommige verzekeraars bieden een budget-verzekering aan. Dat is een basisverzekering met een lage premie, maar ook met extra voorwaarden en uitzonderingen. Dit hoeft niet negatief te zijn, indien u bewust voor deze soort verzekering kiest. De VGZ Goede Keuze is ook een zeer scherp geprijsde basisverzekering, waarbij u minder vrijheid heeft in de keuze van uw zorgverlener. Maakt u echter weinig gebruik van zorg, dan kan dit voor u de beste keuze zijn.

Wat bedoelen jullie met een naturapolis?

Met een naturapolis maakt u gebruik van zorgverleners waar uw verzekeraar een contract mee heeft. De basisverzekering VGZ Ruime Keuze van UnitedConsumers is een naturapolis. Het is goedkoper en minder ingewikkeld dan een restitutiepolis.

Kunnen jullie mij helpen bij het vinden van zorg?

Onze medewerkers staan altijd voor u klaar als u vragen heeft over uw zorgverzekering. Samen met VGZ helpen we u ook de zorgverlener te vinden die bij u past.

Regelen jullie het overstappen van zorgverzekeraar?

Sluit u voor 1 januari uw zorgverzekering bij ons af? Dan regelen wij de overstap. Na 1 januari stuurt u zelf een opzegbrief. Die hebben wij al voor u klaar staan. U hoeft de opzegbrief alleen te printen, in te vullen en op te sturen naar uw oude verzekeraar.

Waar zit het addertje? Hoe werkt UnitedConsumers?

Er is geen addertje. U krijgt bij ons korting op uw basisverzekering en deelname aan het Zorgcollectief is kosteloos. We leggen graag uit hoe UnitedConsumers werkt.

Krijg ik bij jullie dezelfde zorgverzekering als bij VGZ?

U krijgt bij ons exact dezelfde zorgverzekering als wanneer u rechtstreeks bij VGZ een zorgverzekering afsluit. Er is niets aan de polis gewijzigd en er zijn geen voorwaarden aangepast.

Wat gebeurt er als ik op 1 februari nog geen zorgverzekering heb?

Een zorgverzekering is voor iedereen wettelijk verplicht. Wie op 1 februari -wanneer het overstapseizoen sluit- nog geen zorgverzekering heeft is officieel in overtreding.

Al uw voordelen

  • Bespaar 10% op uw premie
  • Betrouwbare verzekeraar
  • Gratis overstapservice
  • Kies zelf uw huisarts
  • 14 dagen bedenktijd