Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Heeft u een vraag over de zorgverzekering van het UnitedConsumers Zorgcollectief? Wij hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op!

Hoe hoog is de zorgpremie 2018?

Via het UnitedConsumers ZorgCollectief heeft u met de VGZ Ruime Keuze met 10% korting al een basisverzekering vanaf € 104,58. Heeft u liever een vrije keuze uit zorgverleners en toch een hele scherpe premie? Dan is de VGZ Eigen Keuze de juiste restitutie basisverzekering voor u. Dankzij de 10% groepskorting is de premie bij UnitedConsumers slechts € 104,58 per maand. Heeft u liever een scherpe premie zonder korting? Bij Bewuzt sluit u al een basisverzekering af voor € 101,35 per maand.

U kunt eenvoudig zelf de premies van zorgverzekeringen vergelijken in onze handige Zorgvergelijker.

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven?

Wilt u uw adres wijzigen, uw polis splitsen of een verzekerde toevoegen aan de polis? Deze wijzigingen geeft u door aan UnitedConsumers. Verandert uw rekeningnummer, wilt u uw vrijwillig eigen risico wijzigen of een andere aanvullende verzekering nemen? Neem dan contact op met VGZ of Bewuzt.

Wat is een budget zorgverzekering?

Sommige verzekeraars bieden een budget-verzekering aan. Dat is een basisverzekering met een lage premie, maar ook met extra voorwaarden, minder keuze uit zorgaanbieders en uitzonderingen. Dit hoeft niet perse negatief te zijn, indien u bewust voor deze soort verzekering kiest. Via UnitedConsumers sluit u bij Bewuzt een budgetverzekering af vanaf € 103,35 per maand

Wat bedoelen jullie met een naturapolis?

Met een naturapolis maakt u gebruik van zorgverleners waar uw verzekeraar een contract mee heeft. De basisverzekering VGZ Ruime Keuze van UnitedConsumers is een naturapolis. Het is goedkoper en minder ingewikkeld dan een restitutiepolis. Ook de basisverzekering van Bewuzt is een naturapolis

Kunnen jullie mij helpen bij het vinden van zorg?

Onze medewerkers staan altijd voor u klaar als u vragen heeft over uw zorgverzekering. Samen met VGZ en Bewuzt helpen we u ook de zorgverlener te vinden die bij u past.

Regelen jullie het overstappen van zorgverzekeraar?

Sluit u voor 1 januari uw zorgverzekering bij ons af? Dan regelen wij de overstap. Na 1 januari stuurt u zelf een opzegbrief. Die hebben wij al voor u klaar staan. U hoeft de opzegbrief alleen te printen, in te vullen en op te sturen naar uw oude verzekeraar.

Waar zit het addertje? Hoe werkt UnitedConsumers?

Er is geen addertje. U krijgt bij ons korting op uw basisverzekering en deelname aan het Zorgcollectief is kosteloos. We leggen graag uit hoe UnitedConsumers werkt.

Krijg ik bij jullie dezelfde zorgverzekering als bij VGZ?

U krijgt bij ons exact dezelfde zorgverzekering als wanneer u rechtstreeks bij VGZ een zorgverzekering afsluit. Er is niets aan de polis gewijzigd en er zijn geen voorwaarden aangepast.

Wat gebeurt er als ik op 1 februari nog geen zorgverzekering heb?

Een zorgverzekering is voor iedereen wettelijk verplicht. Wie op 1 februari -wanneer het overstapseizoen sluit- nog geen zorgverzekering heeft is officieel in overtreding.