Uw kind gaat zelf zorgpremie betalen

U kunt als gezin uw zorgverzekeringen samen op één zorgpolis zetten. Handig, want zo heeft u alles in een overzicht bij elkaar. Zolang u allemaal op hetzelfde adres woont kunt u samen op één polis staan. Gaat uw kind studeren, op kamers wonen of op zichzelf wonen? Dan kan het zijn dat u uw zorgverzekering moet wijzigen. 

Op kamers of het huis uit?

Als uw kind op kamers gaat wonen vanwege studie, dan kan hij of zij gewoon bij u op de polis blijven staan. Gaat uw kind op zichzelf wonen, dan moet hij of zij een eigen zorgverzekering afsluiten. UnitedConsumers regelt dit snel en kosteloos voor u!

Wij bellen u terug voor gratis advies

Wilt u uw kind aanmelden voor een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers? Neem contact op met onze klantenservice of laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u gratis terug!

Wij bellen u gratis terug

Uw huidige zorgverzekering

U kunt uw kind aanmelden voor het UnitedConsumers ZorgCollectief. Zo is hij of zij uitstekend verzekerd voor een aantrekkelijke premie. Hoe we uw polis wijzigen is afhankelijk van hoe u op dit moment verzekerd bent:

U heeft een VGZ zorgverzekering via UnitedConsumers

Heeft u al een goedkope zorgverzekering via UnitedConsumers, dan hebben we al veel gegevens van u. Om uw polis te splitsen en uw kind voor een eigen zorgpolis aan te melden, ontvangen wij graag de volgende informatie van uw kind:

  • Rekeningnummer
  • Adresgegevens
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

U heeft een VGZ zorgverzekering zonder korting van UnitedConsumers

Staat uw kind bij u op de polis van VGZ en wilt u voor hem of haar een zorgverzekering met korting via UnitedConsumers afsluiten, dan kunnen wij uw kind aanmelden bij ons ZorgCollectief. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op, dan maken wij uw aanmelding in orde. 

U heeft een zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar

Uw kind staat als medeverzekerde bijgeschreven op uw zorgpolis. Gaat uw kind zelf premie betalen, dan kan hij of zij een zorgverzekering afsluiten bij UnitedConsumers. Neem contact met ons op om uw kind aan te melden voor ons ZorgCollectief. Wij zeggen dan de huidige zorgverzekering op.

Let er wel op dat uw kind 30 dagen vóór tot maximaal 30 dagen na de 18e verjaardag kan overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wanneer de 30 dagen na de verjaardag zijn verstreken, kan een kind pas overstappen per het nieuwe kalenderjaar.

Lees meer: