Handige app: Moet ik naar de dokter?

Twijfelt u ook wel eens of u voor uw klachten een bezoek moet brengen aan de huisarts? De app ‘moet ik naar de dokter?’ is eenhandig medisch hulpmiddel die u helpt om te bepalen of het raadzaam is om naar de dokter te gaan. De app geeft advies over wat u zelf kunt doen om klachten te verminderen of dat het beter is om even de dokter te bellen. De juiste zorg op het juiste moment. Het kan zijn dat de app tips geeft en dat uw klachten binnen enkele dagen weer verdwenen zijn. Een afspraak maken bij de huisarts, uw eigen planning aanpassen en wachten in de wachtkamer wordt u in dat geval bespaard.

Moet ik naar de dokter?

Hoe werkt de moet ik naar de dokter app?

De app werkt op bijna iedere smartphone. Downloaden gaat eenvoudig en de app is beschikbaar voor Android en Apple. Na het downloaden vult u uw persoonlijke gegevens in. Hierna volgt een afbeelding van het menselijk lichaam. Om aan te geven waar u precies last van heeft, klikt u simpelweg op de juiste plek in de afbeelding. Vervolgens krijgt u een aantal ja/nee vragen en hieruit komt het advies;  ‘Moet ik naar de dokter?’. In sommige gevallen adviseert de app om de klachten af te wachten en in andere gevallen wordt u direct doorverwezen naar de huisarts. De app geeft geen diagnose maar geeft enkel advies. Mochten uw klachten ernstige(re) vormen aannemen dan vervangt de app de dokter niet. Verstandig is dan om alsnog uw huisarts te raadplegen.

Drietal functies van de app

  • Advies over hoe u uw klachten kunt verminderen
  • Advies of u de dokter moet raadplegen
  • Weergave, via de GPS-functie, van de dichtstbijzijnde huisartspost met bijbehorende contactgegevens

Keurmerk medisch hulpmiddel

De moet ik naar de dokter app heeft als een van de weinige medische apps een CE-markering. Dit is een keurmerk dat aangeeft dat het product veilig is en aan de Europese regels voldoet. Daarnaast is de app goedgekeurd door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

Lees ook:

Online astmazorg voor kinderen
Trombose thuis meten
Keer diabetes om