Trombose thuis meten

Waar u voorheen tweewekelijks naar de prikpost ging voor bloedafname voor controle van trombose, is het nu mogelijk om dit zelf te managen. Vooraf volgt een online cursus en krijgt u persoonlijke uitleg. Daarna kunt u zelf eenvoudig met een vingerprik uw bloedwaarde meten. De INR-waarde geeft u digitaal door aan De Nationale Trombose Dienst en na het beantwoorden van een aantal vragen is uw nieuwe persoonlijke doseerschema meteen beschikbaar.

Geen gedoe, wel het gemak

Doordat de regie bij patiënten zelf komt te liggen, worden zij ontlast. Geen gedoe met de prikpost maar gewoon thuis aan tafel of zelfs wanneer u op reis bent. Laagdrempelig en eenvoudig. Bijkomend voordeel is dat de zorg beter en betaalbaarder wordt en de premie laag blijft, dat is zinnige zorg. Als u bij VGZ verzekerd bent wordt de dienstverlening van De Nationale Trombose Dienst voor u vergoedt.

Eenvoudig aanmelden

Via de website van De Nationale Trombosedienst kunt u zich eenvoudig aanmelden. U ontvangt dan de online cursus waarin u alles leert over het zelfzorgen. U bepaalt zelf waar en wanneer u de cursus volgt. Er komt een stollingsverpleegkundige van De Nationale Trombose Dienst bij u langs om het zelfzorgen met u door te nemen. U hoeft geen rekening meer te houden met o.a. afspraken. Het sturen van de stollingswaarde gaat digitaal via internet of SMS. Papieren doseerbriefjes zijn verleden tijd: u ontvangt uw persoonlijke doseeradvies via een beveiligde website.

Lees ook:

Keer diabetes om
Online astmazorg voor kinderen
Handige app: ‘moet ik naar de dokter?’