Zo vindt u de juiste fysiotherapeut

Stel: u bent net verhuisd en door het sjouwen met zware meubels krijgt u last van uw rug. Gelukkig heeft u een goede aanvullende verzekering en worden de eerste 12 behandelingen van de fysiotherapeut hierin vergoed. Maar waar kunt u terecht in uw nieuwe woonplaats? Hoe weet u welke fysiotherapeut geschikt is? En waar moet u op letten?

Samengevat zijn er een aantal opties om uw zoektocht naar een geschikte fysiotherapeut makkelijker te maken:

  • Zoek naar ervaringen van anderen
  • Ook uw zorgverzekeraar kan u helpen
  • Vraag eens rond bij familie, vrienden of buurtgenoten
  • Controleer altijd of de fysiotherapeut is gecontracteerd door uw zorgverzekeraar

Allereerst is rugpijn natuurlijk heel erg vervelend. Maar om zo snel mogelijk weer goed te kunnen functioneren is het inschakelen van een fysiotherapeut aan te raden. Tegenwoordig hoeft u geen verwijsbrief meer te hebben, dus kunt u zelf op zoek naar de beste zorg. Er zijn verschillende specialisaties in de fysiotherapie. Bepaal daarom van te voren goed in welk vakgebied u gaat zoeken.

fysio

Ervaringen van bekenden

Misschien heeft u al kennis gemaakt met de buurt, of wonen er bekenden bij u in de buurt. Schroom niet om vragen aan hen te stellen. Een rondje door de buurt loont, want wist u dat 75% van de Nederlanders weleens last heeft van zijn onderrug? De kans is groot dat uw netwerk goede tips heeft over welke fysiotherapeuten er bij u in de buurt zitten en u kunnen vertellen over hun ervaringen. Referenties zijn een goede manier om te peilen of een fysiotherapeut een bezoekje waard is.

Zorgkaart Nederland

Om mensen te helpen een overwogen keuze te maken uit zorgverleners heeft Patiëntenfederatie Nederland een platform opgericht waar u online kunt zoeken naar ervaringen. Hier vindt u bijna 500.000 ervaringen van andere zorggebruikers. U kunt dan zoeken naar bepaalde zorgverleners bij u in de buurt, zelfs op specifieke aandoeningen. Dit kan u helpen in uw zoektocht naar de juiste fysiotherapeut voor uw klachten.

ZorgkaartNederland

Zorgverzekeraar VGZ kan u helpen

Wist u dat ook uw zorgverzekering u kan helpen bij uw zoektocht naar een goede fysiotherapeut? Zo vindt u bijvoorbeeld op de website van Zorgverzekeraar VGZ eenvoudig alle fysiotherapeuten die bij u in de buurt zitten en of ze zijn gecontracteerd.

Heeft u ook last van lage rugklachten?

Misschien is uw rugpijn veroorzaakt door te zwaar tillen bij een verhuizing, maar 70 tot 80% van de Nederlanders heeft wel eens last van zijn of haar rug. Voornamelijk langdurige lage rugklachten komen erg veel voor. Heel vervelend en moeilijk te behandelen, omdat de oorzaken heel verschillend kunnen zijn. Gelukkig is hier veel onderzoek naar gedaan en is er een nieuwe behandelmethode ontwikkeld. Deze methode leidt tot betere resultaten en zorgt voor een afname van de terugkeer van de klachten. VGZ en UnitedConsumers steunen betere zorg en bieden u graag de mogelijkheid om van deze behandelmethode gebruik te maken. Voor meer informatie, raadpleeg de website van VGZ. Goed voor elkaar.

Lees meer

Griep
Hooikoorts
Ziek zijn op vakantie
Gezond zonnen: het kan
Keuzestress bij pijnstillers
Waarom vrijwilliger worden
Wat te doen bij brandwonden
Tips om gaatjes te voorkomen
Draagt uw kind een fietshelm?
Waarom een reanimatiecursus?
De kracht van een goede nacht
Anti stress tips voor een druk gezin
Naar festivals en feesten? Knoop dit in je oren