ZorgkaartNederland: kijk en vergelijk

Bij het boeken van een vakantie of de aanschaf van een nieuwe tv doet u het vast al: navragen hoe anderen hun keuze hebben ervaren. Hoort u negatieve reacties? Dan denkt u vast nog even goed na voordat u dat ene ticket boekt of de nieuwste telefoon koopt. Wist u dat u die controle nu ook kunt doen als u op het punt staat om een zorgaanbieder te kiezen? Dit kan voortaan via ‘ZorgkaartNederland’.

Wat is ZorgkaartNederland?

ZorgkaartNederland is een platform van Patiëntenfederatie Nederland en is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. De website biedt alle informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste bij u past. Zo kunt u bijna 500.000 ervaringen lezen van andere zorggebruikers, zoeken naar de dichtstbijzijnde zorgaanbieder of specifiek selecteren op een aandoening.

ZorgkaartNederland

Online ervaringen delen

Mensen schrijven op de website hun ervaringen met de zorg om anderen te helpen bij het maken van een keuze die het beste bij hen past. Bent u bij een zorgaanbieder geweest? Ook u kunt uw ervaring delen. Hierdoor ontstaat openheid in de zorg en in de kwaliteit van zorgaanbieders. Alle waarderingen worden door een redactieteam gecontroleerd, voordat ze op ZorgkaartNederland worden geplaatst. Dit om de kwaliteit van de reacties te waarborgen. Op basis van al deze waarderingen kunnen zorgaanbieders ook weer de zorg verder verbeteren. Zo helpt iedereen iemand, goed voor elkaar.

ZorgkaartNederland

Lees meer

Griep
Hooikoorts
Ziek zijn op vakantie
Gezond zonnen: het kan
Keuzestress bij pijnstillers
Waarom vrijwilliger worden
Wat te doen bij brandwonden
Tips om gaatjes te voorkomen
Draagt uw kind een fietshelm?
Waarom een reanimatiecursus?
De kracht van een goede nacht
Anti stress tips voor een druk gezin
Naar festivals en feesten? Knoop dit in je oren