Contact
Mijn UnitedConsumers

Duurzame zorgverzekering

Uw keuze voor een duurzame zorgverzekering betekent investeren in duurzame oplossingen en een gezondere samenleving. Duurzaamheid in de zorg is goed voor u en voor het milieu.

Bij ons bent u niet alleen voordelig, maar ook duurzaam verzekerd. Zo houdt u meer over voor een leuker en gezonder leven!

Kies een duurzame zorgverzekering

duurzame zorgverzekering

duurzame zorgverzekering

Duurzame zorgverzekering


Als het gaat om een duurzame zorgverzekering, kunt u op een aantal dingen letten. Belegt de zorgverzekeraar bijvoorbeeld in groene energie of juist in olie. Wanneer u een zorgverzekering wilt vergelijken op basis van duurzaamheid, kunt u uzelf over de volgende onderwerpen vragen stellen:

  • Dierenwelzijn: stelt de zorgverzekeraar eisen aan de manier waarop dieren behandeld worden?
  • Wapens: belegt de zorgverzekeraar niet in het produceren, onderhouden of handelen in wapens?
  • Mensenrechten: investeert de zorgverzekeraar in bedrijven die mensenrechtenverdragen naleven?
  • Klimaatverandering: belegt de zorgverzekeraar in bedrijven die bijdragen aan de ontwikkeling van schone energie, aan het recyclen van plastic of het verminderen van CO2-uitstoot?

Wat is duurzaamheid in de zorg?

Duurzaamheid in de zorg is wat ons betreft betaalbare en goede zorg voor iedereen. Bovendien is het belangrijk dat zorg ook op lange termijn goed is voor alle mensen, de planeet en de welvaart. Met afspraken zoals de Green Deal Duurzame Zorg zetten we ons in om zo min mogelijk afval te produceren en minder (fossiele) energie te gebruiken binnen de zorg.

wat doen wij

Wat doen wij?


Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan een gezonder en groener leven. Daarom werken we elke dag samen met onze deelnemers aan een gezondere, groenere en leukere samenleving. Bovendien bieden wij in samenwerking met VGZ onze duurzame zorgverzekeringen aan. En doordat VGZ zorgpremies belegt volgens ESG-criteria, leveren wij allemaal een positieve bijdrage aan onze maatschappij.

Green Deal Duurzame Zorg

Ook in de zorg werken we hard om de zorg groener én duurzamer te maken. Hierover zijn afspraken gemaakt in de Green Deal Duurzame Zorg. Zo dragen zorginstanties bij aan een beter (leef)klimaat. Via VGZ doen wij natuurlijk ook mee aan de Green Deal Duurzame Zorg.

Digitaal en duurzaam

Wij zijn een digitaal georiënteerd bedrijf. Om onnodig papierverbruik te voorkomen, worden onze diensten grotendeels online en telefonisch afgenomen. Kiest u ervoor om papieren post van ons te ontvangen? Dan versturen wij uw post duurzaam en CO2-neutraal met het FSC-keurmerk.

duurzaam verzekeren

Uzelf duurzaam verzekeren


Wilt u uzelf duurzaam verzekeren? Dat kan! Door uzelf duurzaam te verzekeren, kunt u ook uw steentje bijdragen aan een gezond (leef)klimaat. Want, dankzij u als verzekerde kunnen wij de volgende stappen ondernemen:

nr 1

Betaalbare zorg voor iedereen

Samen met VGZ werken wij aan een toekomst met betaalbare en goede zorg voor iedereen. Dat is waar we voor gaan.

 

nr 2

Medicijnafval voorkomen

Wij steunen ideeën die medicijnverspilling tegengaan. Zo kunnen we zorgkosten laag houden.

 

nr 3

Steun de mantelzorger

Wij staan achter mantelzorgers. Daarom vinden wij het belangrijk dat er vergoedingen beschikbaar zijn ter ondersteuning.


Duurzame verzekeraar: UnitedConsumers

Met een duurzame zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ draagt u uw steentje bij aan de wereld en het klimaat. Daarnaast bent u tegen een voordelige premie verzekerd. Zo houdt u meer over voor een duurzaam en leuker leven! Weten hoeveel u kunt besparen met onze duurzame zorgverzekering?


Duurzame zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een duurzame zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie over duurzame zorgverzekeringen is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 3-2-2023 |

nienke expert 3


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!