Contact
Mijn UnitedConsumers

Uw zorgverzekering kiezen

U wilt natuurlijk de beste zorgverzekering kiezen, tegen de meest voordelige premie. Bij ons kunt u uit verschillende voordelige zorgverzekeringen kiezen. Daarnaast krijgt u korting op onze aanvullende verzekeringen. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Een zorgverzekering kiezen is een makkie. Kies uw zorgverzekering en bespaar direct op uw vaste lasten. 

Zorgverzekering kiezen

zorgverzekering kiezen


Zorgverzekering kiezen van UnitedConsumers
 


UnitedConsumers door VGZ collectief


Goedkoopste zorgverzekering

UC Bewuste Keuze
Naturapolis


 • Voldoende keuze in zorgverleners  vraagteken
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 65% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

€ 114,90 per maand
 

Kies dit pakket

Meer over deze zorgverzekering

 
Meest gekozen
Meest gekozen

 
UnitedConsumers door VGZ collectief


Uitgebreide zorgverzekering

UC Ruime Keuze
Naturapolis


 • Ruime keuze in zorgverleners
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

€ 126,02 per maand
incl. 5% korting

Kies dit pakket

Meer over deze zorgverzekering

 


UnitedConsumers door VGZ collectief


Complete zorgverzekering

UC Eigen Keuze
Restitutiepolis


 • Vrije keuze in zorgverleners

   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van het marktconform tarief

 

€ 135,28 per maand
incl. 5% korting

Kies dit pakket

Meer over deze zorgverzekering


Welke verzekeringen heb ik nodig?

In Nederland is het verplicht om minstens een basisverzekering af te sluiten als u 18 jaar en ouder bent. Op deze manier bent u verzekerd voor alle basiszorg. Welke verzekeringen u nog meer nodig heeft, hangt af van uw zorgbehoeften. U kunt er namelijk voor kiezen om voor aanvullende zorg, zoals fysiotherapie of tandzorg, verzekerd te zijn. 

Kiezen uit verschillende basisverzekeringen

Als u een zorgverzekering gaat kiezen, kiest u uit verschillende soorten zorgverzekeringen. Welke soort zorgverzekering bij u past, hangt ervan af of u voldoende of uitgebreide keuze in zorgverleners wilt hebben. De keuze van zorgverzekering is volledig aan u! Dit zijn de verschillende basisverzekeringen:

Verzekering kiezen


Zorgverzekering kiezen in 5 stappen

Hoe kan ik mijn zorgverzekering het beste kiezen? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet. Zo kiest u de zorgverzekering die bij u past in slechts 5 stappen!

zorgbehoefte

Stap 1: Bepaal uw zorgbehoeften

De eerste stap is bepalen hoeveel zorg u denkt nodig te hebben het aankomende jaar. Dit verschilt natuurlijk per persoon. Heeft u uw zorgwensen op een rij gezet? Dan kunt u een zorgverzekering kiezen die bij u past. U begint bij het invullen van uw geboortedatum. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om uw partner en/of kind mee te verzekeren.

kies basispakket

Stap 2: Kies een basispakket naar keuze

Vervolgens kiest u de basisverzekering die bij uw zorgwensen en -behoeften past. De keuze voor de soort zorgverzekering is vaak afhankelijk van het aanbod in zorgverleners. Wilt u kiezen uit een selectief aantal zorgverleners? Dan is een naturapolis zoals de UC Bewuste Keuze of de UC Ruime Keuze iets voor u. Wilt u een volledig aanbod in zorgverleners? Dan kiest u het beste voor de restitutieverzekering UC Eigen Keuze.

eigen risico

Stap 3: Selecteer uw eigen risico

Ieder jaar wordt door de overheid een verplicht eigen risico vastgesteld. Iedere volwassene heeft een eigen risico van € 385,-, maar het is mogelijk om uw eigen risico vrijwillig te verhogen tot € 885,-. Hierdoor wordt uw zorgpremie lager. Let op: kies nooit een eigen risico dat hoger is dan u kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie ook is.

av

Stap 4: Kies een aanvullende verzekering (optioneel)

Heeft u meer zorg nodig dan uw basisverzekering vergoedt? Dan is het mogelijk om uzelf aanvullend te verzekeren voor extra zorg. Een aanvullende verzekering kunt u afsluiten bovenop uw basisverzekering. Wij bieden verschillende aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen aan. Zo kiest u altijd voor een aanvullende zorgverzekering die aansluit op uw wensen!

bespaar direct

Stap 5: Uw zorgverzekering kiezen en besparen op uw zorgpremie

Kiest u een nieuwe zorgverzekering van UnitedConsumers? Goede keuze! U krijgt namelijk maandelijks korting op onze zorgverzekeringen. Zo bespaart u direct op uw vaste lasten. Wel zo fijn!


Beste zorgverzekering kiezen
 

 • Tot 5% korting op onze basisverzekeringen.
 • 15% korting op onze aanvullende verzekeringen.
 • Gratis tandongevallenverzekering bij onze aanvullende verzekeringen.
 • Gratis FitterUp app en hulp bij het krijgen en behouden van een gezonde levensstijl.
   

UnitedConsumers door VGZ collectief

Zorgverzekering zoekenWelke zorgverzekering kiezen?

Welke zorgverzekering u kiest, hangt af van uw persoonlijke situatie. Als u bijvoorbeeld een student bent en weinig zorg nodig heeft, kiest u een andere zorgverzekering dan iemand die chronisch ziek is en veel zorg nodig heeft. Vaak kiezen mensen in bepaalde situaties deze pakketten:

 • Jongeren: Als jongere of als student heeft u waarschijnlijk minder zorg nodig. Daarom is een (selectieve) natura basisverzekering vaak al voldoende voor u! 
 • Senioren: Oudere mensen hebben vaker extra zorg nodig. Het kan daarom slim zijn om aanvullend verzekerd te zijn voor bijvoorbeeld fysiobehandelingen.
 • Gezinnen: U kunt ervoor kiezen om samen met uw gezinsleden bij één zorgverzekeraar verzekerd te zijn. Dit scheelt weer administratief werk voor u.
 • Militairen: Bent u een militair? Dan hoeft u geen zorgverzekering af te sluiten. U valt namelijk onder de 'regeling ziektekostenverzekering militairen'.
 • Patiënten: Weet u al dat u aankomend jaar bepaalde behandelingen nodig heeft? Dan is het slim om een zorgverzekering te kiezen die deze behandelingen vergoedt. Tip: bekijk onze vergoedingen om te zien welke zorgverzekering uw behandeling vergoedt.
 • Buitenland: Een Nederlandse basisverzekering vergoedt medische noodgevallen in het buitenland. Wel is het slim om de Europese gezondheidskaart (EHIC) te tonen. Zo kunt u voorkomen dat u medische kosten eerst zelf moet betalen.

Advies over uw zorgverzekering

Vindt u een zorgverzekering kiezen lastig? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering het beste past bij u.

> Doe de zorgverzekering check

zorgadvies


UnitedConsumers door VGZ zorgverzekering kiezen

Een zorgverzekering kiezen die past bij uw persoonlijke situatie is belangrijk. Welke zorgverzekering het meest geschikt is voor u, kan zelfs jaarlijks veranderen. Wij werken samen met VGZ om u de beste zorgverzekering en de laagste premie aan te bieden. Zo bespaart u op uw vaste lasten en houdt u meer over voor een leuker leven!

Kies mijn zorgverzekering


Veelgestelde vragen over een zorgverzekering kiezen

Er zijn verschillende zorgverzekeraars in Nederland waar u een zorgverzekering kunt kiezen en afsluiten. Het is goed om te weten dat de basisverzekering qua inhoud bij iedere zorgverzekeraar gelijk is. Dit wordt namelijk jaarlijks bepaald door de overheid op Prinsjesdag. Wel kunnen zorgverzekeraars concurreren met de prijs, oftewel de zorgpremie.

Andere factoren die mee kunnen spelen in de keuze voor een bepaalde zorgverzekeraar, zijn: collectieve zorgverzekering, soorten polissen, keuzevrijheid uit zorgaanbieders en klantenwaardering. Wij raden u aan om van tevoren uw zorgwensen en -behoeften op een rijtje te zetten. Zo kiest u voor de zorgverzekering die het beste bij u past!

Ja zeker, het is mogelijk om uw eigen zorgverzekering samen te stellen. Hoewel het basispakket jaarlijks wordt bepaald door de overheid, kunt u wel uw basispakket uitbreiden met een aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering. Zo is het mogelijk om uw eigen zorgverzekering samen te stellen.

Ieder jaar maken wij op 12 november onze zorgpremie bekend. Vanaf 12 november 2022 kunt u bij ons uw zorgverzekering voor 2023 kiezen. Dankzij ons uitgebreide aanbod is er altijd een pakket dat aansluit op uw wensen. Bovendien ontvangt u óók in 2023 een mooie korting op uw aanvullende verzekering.

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van onze zorgpremie in 2023? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwe premies op 12 november 2022 in uw inbox.

U kunt jaarlijks van 12 november tot en met 31 december uw huidige zorgverzekering opzeggen. U heeft vervolgens tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen en af te sluiten.

Kies mijn zorgverzekering

Dat ligt eraan. Het vrijwillig verhogen van het eigen risico (max. € 885,- per jaar) levert u een premievoordeel op, maar het betekent ook dat u meer kosten maakt als u zorg nodig heeft uit de basisverzekering. Verhoog het eigen risico alleen als u voldoende financiële middelen heeft om hoge rekeningen te betalen. Lees hier meer over het eigen risico.

U mag met uw zorgverzekering altijd zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Houd er wel rekening mee dat de keuze voor een zorgverlener zonder contract mogelijk betekent dat u een lagere vergoeding krijgt van uw zorgverzekeraar. Bekijk hier alle zorgverleners met contract.


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig over een zorgverzekering kiezen? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers

Terug naar boven