Contact
Mijn UnitedConsumers

Nieuwe zorgverzekering kiezen

U wilt natuurlijk de beste zorgverzekering, tegen de meest voordelige premie. Bij ons kunt u uit verschillende zorgverzekeringen kiezen. Zo is er altijd een pakket dat aansluit op uw zorgwensen.

U krijgt tot 5% korting op onze basisverzekeringen en 15% korting + een gratis tandongevallenverzekering bij onze aanvullende pakketten. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

Bereken mijn premie

zorgverzekering kiezen


Zorgverzekering kiezen van UnitedConsumers
 

UnitedConsumers door VGZ collectief


Goedkoopste zorgverzekering

UC Bewuste Keuze
Naturapolis


 • Voldoende keuze in zorgverleners  vraagteken
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 65% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

€ 114,90 per maand
 

Kies dit pakket

Meer over deze zorgverzekering

 

 UnitedConsumers door VGZ collectief


Uitgebreide zorgverzekering

UC Ruime Keuze
Naturapolis


 • Ruime keuze in zorgverleners
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

€ 126,02 per maand
incl. 5% korting

Kies dit pakket

Meer over deze zorgverzekering

 

UnitedConsumers door VGZ collectief


Complete zorgverzekering

UC Eigen Keuze
Restitutiepolis


 • Vrije keuze in zorgverleners

   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van het marktconform tarief

 

€ 135,28 per maand
incl. 5% korting

Kies dit pakket

Meer over deze zorgverzekering


Zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


Advies over uw nieuwe zorgverzekering

Vindt u een nieuwe zorgverzekering kiezen lastig? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


Welke zorgverzekering kiezen?

Het kiezen van een zorgverzekering is zeer persoonlijk. Misschien heeft u weinig zorg nodig en voldoende aan een basisverzekering. Het kan ook zo zijn dat u juist veel extra zorg nodig hebt, bijvoorbeeld van de fysiotherapeut en/of tandarts. In dat geval is een uitgebreidere zorgverzekering kiezen verstandig. Bekijk hieronder wat de beste zorgverzekering is voor uw situatie.


 

basis zorgverzekering kiezen Basis zorgverzekering kiezen

De basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland. De inhoud van de basis zorgverzekering is voor iedereen gelijk, maar het type polis dat u kiest, bepaalt uw keuzevrijheid in zorgverleners. Zo heeft u bij een naturapolis zeer ruime keuze in zorgverleners, terwijl u bij een restitutiepolis volledig vrije zorgkeuze heeft. Welke basis zorgverzekering kiest u?

Naturapolis

De naturapolis, of naturaverzekering, verzekert u van zorg in natura. Dit is dan ook de letterlijke betekenis van 'naturapolis'. Met een naturapolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u slechts een deel van het gemiddelde gecontracteerd tarief vergoed (tussen de 65% en 80%).

Restitutiepolis

De restitutiepolis, of restitutieverzekering, betekent letterlijk 'teruggave'. En dat is precies wat er gebeurt bij een restitutiepolis. Met een restitutiepolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u 100% van het marktconforme tarief vergoed. 


 

aanvullende zorgverzekering kiezen Aanvullende zorgverzekering kiezen

Een basis zorgverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een aanvullende verzekering. Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd tegen zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapiealternatieve zorg en brillen of lenzen. Wanneer is een aanvullende zorgverzekering kiezen interessant?

Wel een aanvullende verzekering

Verwacht u komend jaar zorg nodig te hebben bij de fysiotherapeut, een nieuwe bril of lenzen of heeft u alternatieve zorg nodig? Dan is een aanvullende verzekering een interessante keuze voor u. Deze zorg wordt namelijk niet vergoed vanuit de basisverzekering. Maak een inschatting van de te verwachten zorgkosten en kies vervolgens het aanvullende pakket dat aansluit op uw zorgwensen.

Geen aanvullende verzekering

Verwacht u dit jaar geen zorg nodig te hebben die niet vergoed wordt door de basisverzekering? Dan is een aanvullende zorgverzekering kiezen niet interessant voor u. In dit geval heeft u voldoende aan de vergoedingen uit de basisverzekering.


 

tandartsverzekering kiezen Tandarts zorgverzekering kiezen

Een basisverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een tandartsverzekering. Met een tandartsverzekering bent u verzekerd tegen zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan vergoedingen voor de tandarts of mondhygiëniste.

Wel een tandartsverzekering

Verwacht u dit jaar extra tandzorg nodig te hebben bij de tandarts of mondhygiëniste? Dan is een aanvullende tandartsverzekering een interessante optie. Zo komt u niet voor onverwachts hoge tandartskosten te staan. Wel zo fijn!

Geen tandartsverzekering

Verwacht u dit jaar geen extra zorg nodig te hebben bij de tandarts of mondhygiëniste? Dan is het niet nodig om een tandartsverzekering af te sluiten. 


UnitedConsumers zorgverzekering kiezen

Een zorgverzekering kiezen die past bij uw persoonlijke situatie, is belangrijk. Welke zorgverzekering het meest geschikt is voor u, kan zelfs jaarlijks veranderen. Daarom adviseren wij u om elk jaar te vergelijken welke zorgverzekering het beste aansluit op uw behoeften en indien nodig over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering.

Uw voordelen
 

 • Tot 5% korting op de basisverzekering.
 • 15% korting op uw aanvullende verzekering.
 • Altijd een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.
 • Gratis tandongevallenverzekering bij een aanvullend pakket.
 • Gratis Fitter app en hulp bij het krijgen en behouden van een gezonde levensstijl.
 

voordelen unitedconsumers

Zorgverzekering kiezen


Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3!

stersterstersterster kwart

"Wij zijn al 50 jaar verzekerd bij VGZ. En ruim 8 jaar via UnitedConsumers."

Albert

 

sterstersterdriekwart

"Ik ben de afgelopen jaren zeer tevreden geweest dus blijf ik bij UnitedConsumers."

P. van Maurik 

 

10 stersterstersterdriekwart

"Het sparen is heel fijn! Al diverse familieleden op de hoogte gebracht van de service."

M. Ybeles Smit


Veelgestelde vragen over een nieuwe zorgverzekering kiezen

De keuze voor een nieuwe zorgverzekering hangt niet alleen af van de premie die u gaat betalen. Het is belangrijk dat u verzekerd bent voor de juiste zorg. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Bekijk hier uit welke zorgverzekering u kunt kiezen.

U kunt jaarlijks van 12 november tot en met 31 december uw huidige zorgverzekering opzeggen. U heeft vervolgens tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Kies mijn zorgverzekering

Dat ligt eraan. Het vrijwillig verhogen van het eigen risico (max. € 885,- per jaar) levert u een premievoordeel op, maar het betekent ook dat u meer kosten maakt als u zorg nodig heeft uit de basisverzekering. Verhoog het eigen risico alleen als u voldoende financiële middelen heeft om hoge rekeningen te betalen. Lees hier meer over het eigen risico.

U mag met uw zorgverzekering altijd zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Houd er wel rekening mee dat de keuze voor een zorgverlener zonder contract mogelijk betekent dat u een lagere vergoeding krijgt van uw zorgverzekeraar. Bekijk hier alle zorgverleners met contract.


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers


Terug naar boven