Contact
Mijn UnitedConsumers

Kleine beurt auto: wat zijn de kosten van een kleine beurt?

Een kleine beurt voor uw auto is belangrijk voor de levensduur van de auto. Maar, wat is een kleine beurt, en wanneer laat u deze uitvoeren? En ook belangrijk: wat zijn de kosten van een kleine beurt? 

kleine beurt


 

Wat is een kleine beurt?

U vraagt zich misschien af wat een kleine beurt precies is. Een kleine beurt is een standaard periodieke en kleine onderhoudsbeurt voor uw auto. Het verschilt per garage wat er precies wordt gecontroleerd en vervangen. Een kleine beurt is de 'kleinere' variant van de grote beurt.

Wat houdt een kleine beurt in?

Tijdens de kleine beurt wordt uw auto gecontroleerd op een aantal punten en worden er een aantal onderdelen vervangen, zoals de olie en oliefilter. Wanneer de kleine beurt aan uw auto wordt uitgevoerd, hangt grotendeels af van hoeveel u rijdt en uw voorkeur. Daarnaast zijn de kosten van een kleine beurt zijn lager dan de kosten van een grote beurt. 

Waarom kiezen voor een kleine beurt?

Een autofabrikant schrijft voor dat er regelmatig onderhoud aan de auto uitgevoerd dient te worden. Eventuele slijtage wordt hierdoor vroegtijdig gesignaleerd en verholpen. Hierdoor kunt u veilig blijven rijden én voorkomt u dat u ineens voor onvoorziene, grote uitgaven komt te staan! 


 

Kleine beurt en de APK 

Een kleine beurt is niet hetzelfde als een APK-keuring. Bij een kleine beurt wordt er daadwerkeijk onderhoud aan uw auto gepleegd en bij de APK wordt alles gecontroleerd. Indien nodig worden er onderdelen vervangen. Dit is zijn, want zo wordt de auto niet afgekeurd. Anders dan de APK is een kleine beurt niet verplicht.

Met onze gratis kentekencheck ziet u direct onder het kopje 'APK en historie' wat de vervaldatum van uw APK is. Het is belangrijk dat u vóór de vervaldatum de APK opnieuw laat doen. Zonder APK mag u namelijk niet de weg op. 

Vervaldatum APK checken


Kenteken:
NL

 

Kosten kleine beurt auto

Wat kost een kleine beurt? Gemiddeld zijn de kosten van een kleine beurt tussen de € 100,- en € 150,-De kosten van een kleine beurt zijn wel afhankelijk van het autotype, het aantal cilinders en welke motorolie de auto nodig heeft. In totaal kan daarnaast de kosten voor een kleine beurt auto wel oplopen, omdat er misschien onderdelen vervangen moeten worden. 

Ziet de monteur tijdens de kleine beurt dat er bepaalde, onverwachte onderdelen vervangen moeten worden? Dan zal de garage eerst de prijs van de kleine beurt met u bespreken. Spreek dit wel duidelijk met de garage af, voor u uw auto achterlaat voor een kleine onderhoudsbeurt. De kosten van de kleine beurt aan uw auto zijn dus doorgaans laag, tenzij er iets kapot is! 

Tip: vaak zijn de kosten van een kleine beurt te combineren met een APK-keuring. In dat geval scheelt dit in de prijs van de kleine beurt én APK.  


 

Kleine beurt auto: wanneer?

Doorgaans heeft uw auto na iedere 15.000 kilometer of na elk jaar een kleine beurt nodig. Bij nieuwere auto's wordt een signaal in het dashboard weergegeven wanneer een kleine beurt nodig is. Daarnaast bepaalt u ook vaak zelf, wanneer een kleine beurt nodig is. Sommigen vinden het fijn het ene jaar een kleine beurt bij de APK te doen, en het jaar erop een grote beurt. Wanneer een kleine beurt nodig is, hangt dus ook af van wat u zelf fijn vindt!

Wanneer kleine beurt auto niet nodig?

Onderhoud aan uw auto is belangrijk, want zo voorkomt u dat u plotseling met een kapotte auto langs de weg komt te staan. Het is daarom belangrijk dat u regelmatig een grote of kleine beurt laat doen aan uw auto.

Wanneer u een kleine beurt aan uw auto laat doen, kunt u een grote beurt dat jaar overslaan. En wanneer u een kleine beurt aan uw auto overslaat, kunt u dat jaar een grote beurt laten doen. Het is fijn om de twee onderhoudsbeurten af te wisselen. 


 

Kleine beurt: wat wordt er gecontroleerd? 

Bij de prijs van een kleine beurt is een standaard check aan uw auto inbegrepen. Tijdens een kleine beurt wordt daarom vaak een 'kleine beurt checklist' afgewerkt. Uw auto wordt op zo'n 30 punten gecheckt. Naast de inspectie, zijn er een aantal onderdelen die standaard vervangen worden. De inhoud van een kleine beurt kan per garage verschillen, maar bestaat vaak standaard uit de volgende onderdelen: 


 

Kleine beurt auto zelf doen?

Kunt u een kleine beurt aan uw auto zelf doen? In een zeker zin wel! Er zijn genoeg klussen die u zelf kunt doen om uw auto in topconditie te houden. En door sommige klussen zelf te doen, bespaart u geld en houdt u meer over voor de leuke dingen in het leven. Bent u benieuwd hoe u zelf een kleine beurt kunt doen aan uw auto? 

Kleine beurt zelf doen


Ook interessant voor u
 

WA Aansprakelijkheid

Grote beurt auto: wanneer en wat kost het?

> Lees meer

 

onderhoud elektrische auto

Hoe werkt het onderhoud van een elektrische auto?

> Lees meer

 

APK

APK: wanneer moet uw auto voor de APK?

> Lees meer

 

Onderhoud homepage