UnitedConsumers
Achtergrond

UnitedConsumers blog over energie

Bekijk en lees hieronder alle blogs rondom energiecontracten, energieprijzen en besparen op energie.

stroomverbruik-meten-thumb

Stroomverbruik meten

Wil je jouw totale stroomverbruik meten? Of wil je jouw stroomverbruik meten per apparaat? Bekijk hier hoe je jouw energieverbruik kunt meten én bijhouden.

Lees verder
elektrische-boiler-thumbnail

Alles over het verbruik van je cv-ketel of warmtepomp

Weten hoeveel je verwarming verbruikt? Wij zetten het verbruik van een warmtepomp, cv-ketel én elektrische boiler op een rij.

Lees verder
Sluipverbruik-thumb-nieuw

Sluipverbruik stroom: gemiddeld sluimerverbruik per dag verlagen

Wat is sluipverbruik (of sluimerverbruik)? Dat is stroomverbruik door apparaten die stand-by staan. Bekijk hier onze tips hoe je sluipverbruik kunt voorkomen.

Lees verder
acm-thumbnail

Wat is ACM (Autoriteit Consument en Markt)?

De ACM is een onafhankelijke toezichthouder en zorgt voor eerlijke concurrentie tussen bedrijven. Wat doet de ACM binnen de energiemarkt? Lees het hier.

Lees verder
verhuizen-thumbnail

Verhuizen energiecontract: wat te regelen bij een verhuizing?

Kun je jouw bestaande energiecontract meenemen of moet je jouw energiecontract opzeggen bij een verhuizing? Wij vertellen wat te regelen bij het verhuizen!

Lees verder
energie-afgesloten-thumb

Wanneer mag ik worden afgesloten van gas en stroom?

Soms word je door een energieleverancier van stroom en/of gas afgesloten. Mag je van gas en licht worden afgesloten? En wanneer gebeurt dit? Lees het hier!

Lees verder
Slimme meter thumb

Hoe werkt een slimme meter?

Met een slimme meter hoef je nooit meer zelf de meterstanden door te geven. Wat is een slimme meter? En hoe werkt een slimme meter?

Lees verder
stroomverbruik-zonder-gas-thumb

Hoeveel stroom verbruik ik zonder gas?

In een gasloze woning verbruik je geen gas en stijgt je stroomverbruik. Maar, wat is het gemiddeld stroomverbruik zonder gas? Dit bespaar je zonder gas!

Lees verder
stroomverbruik-elektrisch-rijden-thumb

Hoeveel kWh verbruikt een elektrische auto per jaar?

Hoeveel kWh kost het om je elektrische auto op te laden en hoeveel verbruikt je auto per jaar? Lees hier alles over het stroomverbruik van je elektrische auto.

Lees verder
stroomverbruik-tv-thumbnail

Alles over het verbruik van je laptop, computer, lampen en tv

Wat is het stroomverbruik van je lampen, tv of computer? We zetten het verbruik van elektrische apparaten voor je op een rij en helpen je besparen!

Lees verder
thumbnail-gaslek

Gaslek herkennen: wat te doen bij een gaslek?

Ik ruik gas in huis, wat nu? Mogelijk is er sprake van een gaslek in huis. Wij vertellen je hoe je een gaslek kunt herkennen en hoe je een gaslek in huis verhelpt.

Lees verder
kwh-berekenen-thumb-1

kWh berekenen: mijn energieverbruik berekenen in kWh

Ben je op zoek naar een manier om kWh te berekenen? Wij hebben de formule kWh berekenen voor je, ook om watt naar kWh te berekenen. Lees snel verder!

Lees verder
Kosten-gas-water-licht

Hoeveel kost gas, water en licht?

Kosten van gas, water, licht komen maandelijks terug. Benieuwd wat je per maand betaalt voor gas, water en licht? Bekijk de kosten van gas, water en licht!

Lees verder
Energie besparen tips thumb

Onze beste tips om op water, stroom en gas te besparen

Energie besparen hoeft niet moeilijk te zijn. We hebben de beste tips om te besparen op gasverbruik en tips om water en stroom te besparen. Bekijk ze hier!

Lees verder
subsidie-isolatie-thumb

Alles over de energiebespaarlening

Wil je jouw huis verduurzamen, maar komt het financieel niet zo goed uit? Dan kan een energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds uitkomst bieden.

Lees verder
subsidie-isolatie-thumb

Wanneer kan ik subsidie krijgen voor isolatie van mijn huis?

ISDE is een subsidie voor isolatie van je woning. Je kunt zon 30 procent van de totale kosten terugkrijgen. Maar, hoe werkt aanvragen van subsidie isolatie?

Lees verder
Airco verwarming thumb

Airco als verwarming: kosten verwarmen met airco

Je kunt met een airco koelen én verwarmen. Maar, wat zijn de kosten van verwarmen met een airco? Lees meer over het verbruik van de airco als verwarming.

Lees verder
verbruik-keuken-thumb

Alles over het verbruik in je keuken

In de keuken vind je een hoop apparaten. Maar, wat is het verbruik van je koelkast, vriezer, oven of waterkoker? En hoeveel kost dit verbruik? Lees het hier!

Lees verder
stroomvreters-thumb

Stroomvreters in huis: wat zijn stiekeme stroomvreters?

Stroomvreters herkennen is het halve werk, zo weet je ook op welke apparaten je goed moet letten. Wat zijn stiekeme stroomvreters in jouw huis?

Lees verder
Stadsverwarming thumb

Wat is stadsverwarming en wat kost stadsverwarming?

Wat is stadsverwarming, hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen? Zijn dat vragen waar je graag een antwoord op wilt krijgen? Lees dan snel verder!

Lees verder
Huis isoleren

Woning isoleren: zo kun je jouw huis isoleren in 3 stappen

Met je huis isoleren bespaar je veel op de energierekening. Maar, hoe doe je dat? Wij vertellen alles over jouw woning isoleren én over de kosten en besparing.

Lees verder
gemiddeld-energieverbruik-thumb

Gemiddeld stroomverbruik en gemiddeld gasverbruik per jaar

Is het energieverbruik van je huishouden hoger of lager dan het energieverbruik in Nederland? Bereken hier je gemiddeld energieverbruik per jaar.

Lees verder
Gasvrij wonen thumb

Stap voor stap naar een gasloze woning!

Gasvrij wonen is beter voor het milieu. Je huis gasvrij maken kost veel tijd én geld. Benieuwd hoe je een gasloze woning kunt bouwen en wat de kosten zijn?

Lees verder
energieverbruik-droger-thumbnail

Alles over het verbruik van wasmachine en droger

Benieuwd naar wat een droger of wasmachine verbruikt aan stroom en hoe je hier op kunt besparen? Wij delen het verbruik en tips om te besparen!

Lees verder
laadpaal-thuis-aanvragen-thumb

Laadpaal thuis: hoe kies ik de beste laadpaal voor thuis?

Wellicht denk je eraan om een laadpaal thuis te plaatsen. Hoe kies ik de beste laadpaal voor thuis? En hoe kun je een laadpaal thuis installeren? Lees het hier!

Lees verder
eco-stand-thumb

Eco-stand van apparaten uitgelegd

Veel apparaten hebben tegenwoording een eco-stand en zijn hierdoor zuiniger in gebruik. Hoe kun je energie besparen met de eco-modus? Lees hier meer!

Lees verder
welkomstkorting-thumbnail

Welkomstpremie: jouw energie welkomstkorting uitgelegd

Stap je over naar een nieuwe energieleverancier? Dan krijg je vaak een welkomstkorting energie. Wij leggen je uit hoe de welkomstbonus energie werkt!

Lees verder
energiebedrijven-thumb

Energiebedrijf: de grootste energieleveranciers in Nederland

Een energiebedrijf levert energie aan zakelijke en particuliere klanten. Nederland heeft meer dan 50 energiemaatschappijen. We helpen je de beste te kiezen!

Lees verder
duurzame-energie-thumb

Wat is duurzame energie en welke soorten zijn er?

Zon, wind en biomassa zijn duurzame energiebronnen. Duurzame energie raakt niet op en heeft weinig uitstoot. Wat is duurzame energie? Wij leggen het uit!

Lees verder
energie-opwekken-thumbnail

Hoe kan ik zelf elektriciteit opwekken?

Zelf stroom opwekken is goed voor het milieu én je portemonnee! Energie opwekken kan op een aantal manieren. Dit is hoe je zelf elektriciteit kunt opwekken!

Lees verder
vaste-lasten-overzicht-thumb

Vaste lasten overzicht: gemiddelde vaste lasten per maand

Met een vaste lasten overzicht krijg je een goed beeld van de gemiddelde uitgaven per maand. Hoe kun je jouw gemiddelde uitgaven per maand verlagen?

Lees verder
gas-of-stroom-thumn

Wat is goedkoper, gas of stroom?

Het antwoord is simpel: elektriciteit is goedkoper dan gas. Lees hier waarom gas duurder is dan stroom en of je woning verwarmen goedkoper is met stroom.

Lees verder
Energielabel apparaten thumb 2

Wat zegt het energielabel bij elektrische apparaten?

Het energielabel van apparaten is handig om te zien of je energiezuinige apparaten in huis haalt. Maar wat vertelt een energielabel van apparaten nog meer?

Lees verder
stroommeter-thumbnail

Alles over je stroommeter

Stroommeters meten nauwkeurig hoeveel stroom je in huis verbruikt. Check hier welke stroommeter je hebt én hoe je jouw stroommeter kunt aflezen.

Lees verder
Thermostaat-thumb

Wat is de beste slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat regelt automatisch de juiste temperatuur en past zich aan jouw behoeften aan. Maar, wat is de beste slimme thermostaat voor jou?

Lees verder
stoppen-doorgeslagen-thumbnail

Gesprongen stoppen verhelpen in 8 stappen

Het kan voorkomen dat je stoppen zijn doorgeslagen. Geen zorgen! Met onze 8 stappen kun je gesprongen stoppen eenvoudig zelf oplossen.

Lees verder
beste-temperatuur-in-huis-thumbnail

Wat is de beste temperatuur in huis?

De beste temperatuur in huis verschilt per kamer. Wij vertellen je de ideale temperatuur van je badkamer, slaap- en woonkamer én geven je bespaartips!

Lees verder
Huis verwarmen thumb

Verwarming in huis: goedkoop je huis verwarmen

Hoe zorg je voor goedkope verwarming in huis? Door minder gas te gebruiken óf je huis elektrisch verwarmen! We geven tips om slim je huis te verwarmen.

Lees verder
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies