UnitedConsumers
Achtergrond

Modelcontract: wat is een modelcontract energie?

Een modelcontract energie kun je aanvragen indien je een nieuw energiecontract wilt afsluiten. Dit modelcontract is een standaardcontract dat alle energieleveranciers in Nederland (moeten) aanbieden. Met een modelcontract energie kun je de energietarieven van verschillende energieleveranciers eenvoudig met elkaar vergelijken.

Wat is een modelcontract?

Het energieaanbod is per leverancier verschillend. Om het vergelijken van dit aanbod voor je makkelijker te maken, biedt elke energieleverancier een modelcontract aan. De voorwaarden in het modelcontract zijn bij alle energieleveranciers hetzelfde. Het enige dat verschilt op het modelcontract, zijn de energietarieven en terugleverkosten. Zo ontvang je in een modelcontract altijd een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven die maximaal twee keer per jaar kunnen wijzigen.

Modelcontract kiezen

Het modelcontract is maandelijks opzegbaar zonder dat hiervoor kosten in rekening gebracht worden. Energieleveranciers mogen geen korting geven op de energietarieven in het modelcontract. Het modelcontract bestaat uit de volgende onderdelen:

Modelcontract energie van UnitedConsumers

  • 100% groene stroom

  • Variabele energietarieven

  • Flexibel energiecontract: maandelijks opzegbaar

Modelcontract afsluiten

Modelcontract energie vergelijken

Doordat de modelcontracten van alle energieleveranciers aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen, kun je heel eenvoudig de energietarieven met elkaar vergelijken. Dit zijn immers de enige punten waarop de modelcontracten van elkaar verschillen. Zo zie je snel bij welke partij je het voordeligst uit bent.

Dirk Expert
duim

Tip van onze expert

"Bij het vergelijken van modelcontracten bekijk je uiteraard de tarieven. Maar er is meer waar je op kunt letten: wil je bijvoorbeeld 100% groene stroom? Of de beste klantenservice? Lees hier onze tips bij een energieleverancier vergelijken."

Dirk Mutsaers - Expert energie

Modelcontract van UnitedConsumers

Ook UnitedConsumers hanteert het modelcontract energie. Door de regelgeving mogen wij op het modelcontract geen (welkomst)korting geven. Je krijgt wel altijd 100% groene stroom (windenergie en zonne-energie) geleverd indien je kiest voor ons modelcontract. 

Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies