UnitedConsumers
Achtergrond

Energie afsluiten

energie
100% Nederlandse
groene stroom
spaarvarken-rechts
Goedkope energie
met € 50,00 korting
beker
Klanten beoordelen ons
met een 8,9
stroom-gas
Energieleverancier
sinds 2008
Energie - Afsluiten - Introblok

Energie vergelijken

Regelmatig gas en stroom vergelijken loont! Want door tarieven van energieleveranciers te vergelijken, bespaar je op je vaste lasten. Bij ons kies je altijd voor scherpe energieprijzen.

  • De besparing per jaar kan oplopen tot honderden euro's.
  • Je krijgt bij het overstappen van leverancier vaak een aantrekkelijke welkomstkorting.
  • Ben je verhuisd of is het aantal personen in je huishouden veranderd? Dan vind je met gas en stroom vergelijken de beste deal bij je situatie.
Binnen 2 minuten geregeld!

Gas en stroom vergelijken

Ga je overstappen van energie? Dan is het goed om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Energie vergelijken is in feite het vergelijken van stroom en gas. Misschien wil je enkel gasprijzen vergelijken omdat je zelf jouw stroom opwekt, of juist alleen stroomprijzen vergelijken, omdat je geen gas in je woning hebt. Het is dan wel zo fijn om te weten hoe gas en stroom vergelijken werkt. Op die manier kun jij de juiste energieleverancier kiezen.

Gas vergelijken

De gasprijs voor de variabele leveringskosten betaal je per verbruikte m3 gas. Je kunt de gasprijzen van verschillende energieleveranciers vergelijken, want elke leverancier bepaalt zelf de gasprijs. De uiteindelijke gasprijs bestaat niet alleen uit de kale gasprijs, maar ook uit energiebelasting, btw en netbeheerkosten.

Stroom vergelijken

De stroomprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die je betaalt per verbruikte kWh stroom. Iedere energieleverancier bepaalt zelf de stroomprijs. Toch betaal je uiteindelijk meer dan alleen de variabele kosten. De uiteindelijke stroomprijs bestaat uit: de kale stroomprijs, energiebelasting, netbeheerkosten en btw.

Energie vergelijken bij UnitedConsumers

Vergelijk onze energieprijzen en profiteer nu 1 jaar lang van vaste, lage tarieven. Bereken je voordeel en start direct met besparen!

  • 100% Nederlandse groene stroom

  • Ontvang € 50,00 korting

  • 1 jaar lang zekerheid

Vergelijk je energie

Welke kosten voor gas en stroom zijn er?

Om jouw energiekosten zelf te berekenen, wil je natuurlijk weten welke kosten voor stroom en gas er zijn. Deze kosten zijn te verdelen in vaste en variabele energiekosten.

Variabele energiekosten

Variabele energiekosten zijn kosten die afhangen van je verbruik per kWh stroom en m3 gas. Ze bestaan uit de variabele leveringskosten, energiebelasting en btw. Hoe meer gas en stroom je verbruikt, hoe hoger de variabele energiekosten.

Vaste energiekosten

Vaste energiekosten zijn kosten die vaststaan. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor het gebruik van het energienet en voor de levering van gas en stroom in jouw woning. Deze energiekosten blijven hetzelfde als je meer of minder energie verbruikt.

Modelcontract

Het energieaanbod is per leverancier verschillend. Om toch goed te kunnen vergelijken, biedt elke energieleverancier een modelcontract aan. In het modelcontract zijn de voorwaarden bij alle energieleveranciers hetzelfde. Het enige dat verschilt zijn de energietarieven. Zo ontvang je in een modelcontract altijd een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven die maximaal twee keer per jaar kunnen wijzigen.

Dirk Expert
lamp

Goed om te weten

"In jouw persoonlijke aanbod staat een termijnbedrag. Dit maandelijkse bedrag is een schatting van je energiekosten. Mocht jouw daadwerkelijke verbruik sterk afwijken van je termijnbedrag, dan is het slim om deze tussentijds aan te passen. Dit kan in Mijn UnitedConsumers."

Dirk Mutsaers - Expert energie

Spoedaanvraag energie bij afsluiting

Het is mogelijk om een spoedaanvraag energie in te dienen als je snel moet overstappen naar een andere leverancier. Jouw huidige energieleverancier kan bijvoorbeeld het contract beëindigen als je een betalingsachterstand hebt, of als er sprake is van fraude.

Als je in dit geval met spoed energie nodig hebt, vragen wij je telefonisch contact op te nemen. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en de voorwaarden.

Kan ik met spoed energie afsluiten zonder borg?

Een spoed energie aansluiting gebeurt meestal zonder borg - indien het te maken heeft met een verhuizing. Gaat het echter om een spoedaanvraag energie vanwege een afsluiting door jouw huidige energieleverancier, dan vragen de meeste leveranciers wel een borg. Dit om te voorkomen dat er niet betaald wordt.

UnitedConsumers vraagt alleen een borg bij een spoedaansluiting energie wanneer er een betalingsrisico is. Dit bespreken wij altijd in een persoonlijk gesprek met jou. Onze borg is in de meeste gevallen 6 keer het termijnbedrag per product (gas en/of stroom).

Spoedaanvraag energie bij verhuizing

Een spoedaanvraag bij een verhuizing kan op twee manieren gedaan worden, namelijk:

Spoed energie verhuizing optie 1

Voor een spoedaanvraag energie bij een verhuizing kun je het beste telefonisch contact opnemen met onze klantenservice. Onze experts maken jouw spoedaanvraag voor energie dan direct samen met jou in orde.

Spoed energie verhuizing optie 2

Ook is het mogelijk een aanmelding te doen middels het aanmeldformulier op onze website. Zodra je jezelf hebt aangemeld, moet je wel alsnog contact met ons opnemen om de ingangsdatum te vervroegen. Dit kan telefonisch of per e-mail. 

Spoedaanvraag energie via UnitedConsumers

Profiteer nu jaar lang van vaste tarieven. Bereken je voordeel en start direct met besparen!

  • 100% Nederlandse groene stroom

  • Ontvang € 50,00 korting

  • 1 jaar lang zekerheid

Met spoed energie aansluiten

Energie vergelijken met zonnepanelen

Energie vergelijken met zonnepanelen is net zo gemakkelijk als zonder zonnepanelen. Wel is het belangrijk dat je tijdens het vergelijken van energie aangeeft dat je zonnepanelen hebt en hoeveel kWh stroom je verwacht terug te leveren. Onze energievergelijker houdt hier vervolgens direct rekening mee. Appeltje-eitje!

Energie vergelijken met teruglevering

Ga je energie vergelijken met zonnepanelen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de teruglevering - dus de hoeveelheid zelf opgewekte stroom die je niet zelf gebruikt. Op je laatste jaarafrekening kun je zien hoeveel stroom je in het afgelopen jaar hebt teruggeleverd aan het net. 

Heb je net zonnepanelen gekocht? Dan is het verstandig om de verwachting van de zonnepanelen leverancier invullen. Zo kun je energie vergelijken met de teruglevering!

Vergoeding teruglevering UnitedConsumers

Lever je meer stroom terug dan de hoeveelheid die je bij ons afneemt? Dan ontvangt een terugleververgoeding van € 0,05 per kWh.

Wil je graag energie vergelijken met zonnepanelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons krijg je altijd 100% Nederlandse groene stroom geleverd tegen voordelige tarieven. Goed voor het milieu én je portemonnee!

Veelgestelde vragen

Welke energietarieven hanteert UnitedConsumers?

UnitedConsumers hanteert variabele en vaste leveringstarieven. Variabele tarieven houden in dat wij de leveringstarieven voor stroom en gas (de tarieven per kWh en m3 en de vaste leveringskosten) vier keer per jaar kunnen aanpassen. Ons aanbod is gebaseerd op de actuele marktprijs en kan dagelijks wijzigen. Bij vaste leveringstarieven zijn er geen aanpassingen gedurende het jaar. > Bekijk het huidige aanbod

Ben je al klant bij UnitedConsumers? Bekijk je huidige tarieven in Mijn UnitedConsumers.

Kan ik ook de energiekosten berekenen van mijn nieuwe woning?

Ja, dat kan zeker! Heb je net een nieuwe woning, of ga je binnenkort verhuizen? Dan is het belangrijk om je energiecontract op tijd af te sluiten. Als je het adres al weet van jouw nieuwe woning, dan kun je eenvoudig je energiekosten berekenen en een energiecontract afsluiten.

Kan ik mijn maandelijkse energiekosten verlagen?

Jouw termijnbedrag baseren wij het eerste contractjaar op het door jou doorgegeven energieverbruik. Verwacht je meer of minder energie te verbruiken? Dan kun je het termijnbedrag altijd aanpassen. Je kunt er dus voor kiezen om je maandelijkse energiekosten te verlagen. Doe dit enkel als je verwacht minder energie te verbruiken, zodat je niet verrast wordt met onverwachte kosten op je jaarrekening.

Is teruglevering (salderen) mogelijk met mijn stroommeter?

Teruglevering is in de meeste gevallen mogelijk! Of je nu een slimme meter of een teruglopende meter hebt.

Het terugleveren van stroom wordt met een slimme meter automatisch geregistreerd en doorgegeven aan de energieleverancier. Zij verrekenen dit vervolgens op je jaarafrekening.

Heb je een teruglopende meter? Dan wordt het terugleveren direct op de meter gesaldeerd. Het verbruik dat overblijft, wordt gefactureerd op de jaarafrekening. 

Een analoge of digitale meter zonder draaischijf is vaak niet geschikt voor saldering. Je kunt deze dan het beste laten vervangen door een slimme meter. Je kunt hierover contact opnemen met de netbeheerder

Can I save money on energy and gas as an expat in the Netherlands?

Looking for affordable energy and gas as an expat in the Netherlands? It’s always possible to save on your energy bill. UnitedConsumers offers energy at a low price with the best service for expats. It doesn’t matter whether you just arrived in the Netherlands or have been living here for years, at UnitedConsumers everybody is eligible for affordable electricity and gas.

Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies