UnitedConsumers
Achtergrond

Je zorgverzekering berekenen in 2024

spaarvarken-rechts
Bespaar gem. € 140,00
per jaar
zorgkoffer
20% korting op
aanvullende verzekeringen
gezondshop
€ 40,00 tegoed voor
onze Gezondshop
toestel
Eenvoudig declareren
via onze app
Zorgverzekering afsluiten

Zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering afsluiten is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt en die 18 jaar of ouder is. Wil je halverwege het jaar een voordelige zorgverzekering afsluiten? Dat kan als:

Bespaar gem. € 140,00 per jaar!

Zorgverzekering berekenen in 4 stappen

Wij helpen je graag een handje. Zo kun je de premie van de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen berekenen:

Stap 1: Vul je geboortedatum in

Ook kun je ervoor kiezen om je partner en/of kind mee te verzekeren.

Stap 2: Kies een zorgpolis en eigen risico naar keuze

Je kiest zelf de hoogte van je eigen risico en een zorgpolis die past bij jouw zorgwensen en -behoeften.

Stap 3: Kies eventueel een aanvullende verzekering

Wil je verzekerd zijn voor extra (tand)zorg? Dan is het slim om te kiezen voor een aanvullende tandartsverzekering.

Stap 4: Bereken je zorgverzekering & sluit voordelig af

Na het berekenen van je premie kun je jouw nieuwe zorgverzekering voor 2024 direct afsluiten. Je kunt tot wel € 140,00 per jaar besparen!

Een voordelige zorgverzekering afsluiten

UnitedConsumers door VGZ

Goedkoopste zorgverzekering

Bewuste Keuze
Naturapolis (Budgetpolis)
€ 138,95

 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
 • 60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
 • Keuze uit 3 aanvullende verzekeringen
Kies Bewuste Keuze

Meer over Bewuste Keuze

MEEST GEKOZEN
UnitedConsumers door VGZ

Uitgebreide zorgverzekering

Basis keuze
Naturapolis
€ 139,95

 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
 • 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
 • Keuze uit 7 aanvullende verzekeringen
Kies Basis keuze

Meer over Basis keuze

UnitedConsumers door VGZ

Complete zorgverzekering

Eigen keuze
Combinatiepolis
€ 158,65

 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
 • 90% tot 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
 • Keuze uit 7 aanvullende verzekeringen
Kies Eigen keuze

Meer over Eigen keuze

Wanneer kan ik een nieuwe zorgverzekering afsluiten?

Ieder jaar kun je van 12 november tot en met 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Het is slim om in die periode je zorgverzekering te vergelijken en eventueel over te stappen van zorgverzekeraar. Pakketwijzigingen kun je doorgeven tot en met 31 januari.

Een aanvullende verzekering afsluiten voor extra zekerheid

man bij fysiotherapeut

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering ben je verzekerd voor zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende zorgverzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

vrouw bij tandarts

Tandartsverzekering

Een tandartsverzekering is een interessante uitbreiding van je zorgverzekering als je verwacht dat je extra tandzorg nodig hebt. Vanuit de tandartsverzekering worden vergoedingen geboden voor bijvoorbeeld periodieke controles en de mondhygiëniste.

Nienke Wuits

Wist je dat...

"Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd bij de ouder met de meest uitgebreide zorgverzekering. Voor je kind betaal je daarom geen premie of eigen risico."

Nienke Wuits - Expert in zorgverzekeringen

Zorgverzekering afsluiten in bepaalde situaties

In verschillende situaties zijn verschillende zorgverzekeringen passend. Wij hebben hieronder een aantal situaties op een rijtje gezet.

Ik ben 18 jaar geworden

Allereerst gefeliciteerd! Zodra je 18 jaar bent geworden, moet je binnen één maand een zorgverzekering afsluiten. Een eigen zorgverzekering of op de polis bij je ouders: het kan beide.

Ik ben een student

Ben je nog geen 18? Dan val je nog onder de zorgverzekering van je ouders. Als je wel 18 jaar of ouder bent, moet je ook als student ten minste een basis zorgverzekering afsluiten.

Ik verlaat militaire dienst

Zodra je uit militaire dienst komt, ben je verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Tip: regel dit zo snel mogelijk om te voorkomen dat je onverzekerd bent.

Ik wissel van baan 

Ben je van baan gewisseld en collectief verzekerd? Vraag aan de zorgverzekeraar of je mag overstappen. Na goedkeuring kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Ik krijg een uitkering

Ook als je een uitkering krijgt, moet je een zorgverzekering afsluiten. Mogelijk kom je wel in aanmerking voor een vergoeding. Neem hiervoor contact op met de uitkeringsinstantie.

Ik ben een ondernemer

Als freelancer of ondernemer moet je ook een zorgverzekering afsluiten. Bovendien betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage. Hiervoor geldt: hoe hoger je inkomen, hoe hoger je bijdrage is.

Ik kom uit het buitenland

Ben je net terug uit het buitenland? Zodra je in Nederland woont en werkt, moet je een zorgverzekering afsluiten. Let wel op dat je dit binnen 4 maanden doet. Zo voorkom je een boete van het CAK.

Ik ben asielzoeker

Verblijf je in de centrale opvang van het COA? Dan val je onder de Regeling Zorg Asielzoekers. Je krijgt huisartsen-, ziekenhuis- en verloskundige zorg en tandartskosten tot € 250,- vergoed.

UnitedConsumers door VGZ Premie berekenen

Wij werken samen met VGZ om jou de beste zorgverzekering en de laagste premie aan te bieden. Daarom profiteer je bij ons altijd van:

 • 20% korting op aanvullende verzekeringen

 • Gratis tandongevallenverzekering bij een aanvullende verzekering

Zorgverzekering berekenen 2024
300.000 deelnemers gingen je voor

Veelgestelde vragen over zorgverzekering afsluiten

Waar kan ik mijn zorgverzekering berekenen?

Je kunt eenvoudig je zorgverzekering berekenen in onze berekentool. Vul je geboortedatum in, kies je pakketten en bereken jouw UnitedConsumers door VGZ premie in slechts 2 minuten!

Welke zorgverzekering past bij mij?

Een zorgverzekering afsluiten kan soms best lastig zijn, want: welke zorgverzekering past bij jou en jouw situatie? Wij helpen je graag met kiezen van een zorgverzekering! Dankzij ons Zorgadvies op maat weet je binnen 3 minuten welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Welke zorgsoorten worden vergoed in de basis zorgverzekering?

De inhoud van een basisverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde en wordt jaarlijks bepaald door de overheid. Heb je een basis zorgverzekering afgesloten? Dan ben je verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

Hoe kan ik mijn nieuwe zorgverzekering uitbreiden?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering kun je ervoor kiezen om de basisverzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Goed om te weten: op onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen ontvang je 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering.

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering ben je verzekerd tegen zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapiealternatieve zorg en brillen of lenzen.

Tandartsverzekering

Breng je regelmatig een bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste en heb je extra tandzorg nodig? Dan is een aanvullende tandartsverzekering een interessante optie. Zo kom je niet voor onverwachts hoge tandartskosten te staan. Wel zo fijn!

Zijn de zorgverzekeringen van UnitedConsumers duurzame zorgverzekeringen?

Ja, zeker! Als je jezelf duurzaam wilt verzekeren, zit je bij ons goed. Met een duurzame zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ draag je namelijk een steentje bij aan de wereld én het klimaat. Want, dankzij jou als verzekerde kunnen wij de volgende stappen ondernemen:

 • Betaalbare zorg voor iedereen: samen met VGZ werken wij aan een toekomst met betaalbare en goede zorg voor iedereen. Dat is waar we voor gaan.
 • Steun de mantelzorger: wij staan achter mantelzorgers. Daarom vinden wij het belangrijk dat er vergoedingen beschikbaar zijn ter ondersteuning.
 • Medicijnafval voorkomen: wij steunen ideeën die medicijnverspilling tegengaan. Zo kunnen we zorgkosten laag houden.
Do I need a Dutch health insurance?

Everyone who lives or works in the Netherlands is obliged to take out a Dutch health insurance. A Dutch health insurance is necessary, so that you won't have to worry about medical costs. Read more about how the Dutch health insurance works and how you can apply for one.

Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies