UnitedConsumers
Achtergrond

Tandartsverzekering afsluiten 2024

spaarvarken-rechts
Bespaar gem. € 140,00
per jaar
zorgkoffer
20% korting op
tandartsverzekeringen
gezondshop
€ 40,00 tegoed voor
onze Gezondshop
app
Eenvoudig declareren
via onze app
tandartsverzekering-introblok-GOED
Bijna 77% kiest een tandartsverzekering

Tandartsverzekering vergelijken: wat is de beste keuze?

Om jouw glimlach te behouden heb je goede tandzorg nodig. Dat is waar tandartsverzekeringen om de hoek komen kijken. Je wilt jezelf goed verzekeren zonder de kosten uit het oog te verliezen. Het is belangrijk om de verschillende opties goed met elkaar te vergelijken zodat jij de beste tandartsverzekering afsluit. Hoe maak je de juiste keuze om je glimlach stralend te houden?

Tandartsverzekering afsluiten halverwege het jaar

Met een tandverzekering ben je uitstekend verzekerd voor gaatjes en controles. Een tandverzekering afsluiten kan jaarlijks tussen 12 november en 31 december. Midden in het jaar kun je een nieuwe tandverzekering kiezen als:

 • Je 18 jaar bent geworden.
 • Je actieve militaire dienst verlaat.
 • Je gaat uit elkaar of scheiden en deelt een polis.
 • Je verhuist naar Nederland of het buitenland.

Onze tandartsverzekeringen

In samenwerking met VGZ hebben wij vier verschillende tandartsverzekeringen samengesteld. Je kunt de goedkoopste tandartsverzekering afsluiten voor € 7,20 per maand. Vergelijk en ontdek wat de beste tandartsverzekering voor jou is. Dit zijn onze pakketten:

Tandartsverzekering vergoeding

Onze tandartsverzekeringen zijn ideaal als je een vergoeding voor tandzorg nodig hebt. Bekijk en vergelijk hieronder de vergoedingen van onze tandartsverzekeringen:

Periodieke controle
Tandarts
Orthodontie tot 18 jaar
Periodieke controle
75% vergoeding
Tandarts
€ 250,- per jaar
Orthodontie tot 18 jaar
-
Periodieke controle
100% vergoeding
Tandarts
€ 100,- per jaar
Orthodontie tot 18 jaar
-
Periodieke controle
100% vergoeding
Tandarts
€ 250,- per jaar
Orthodontie tot 18 jaar
-
Periodieke controle
100% vergoeding
Tandarts
€ 500,- per jaar
Orthodontie tot 18 jaar
80% vergoeding (max. € 1000,- na 1 jaar wachttijd)

Vergoeding voor de tandarts vanuit de basisverzekering

De vergoeding voor de tandarts vanuit de basisverzekering hangt af van je leeftijd en welke tandzorg je nodig hebt. Wij leggen de verschillen uit:

Tot 18 jaar
Vanaf 18 jaar
(Half)jaarlijkse controles bij de tandarts.
Bij een ernstige ontwikkelstoornis groeistoornis of afwijking aan je mond of het gebit.
Wortelkanaal behandelingen.
Bij ernstige problemen aan je tanden of kaken waarbij bijzondere tandzorg is vereist.
Verwijderen van tandsteen.
Als je een uitneembaar kunstgebit nodig hebt. Hierbij betaal je wel een eigen risico.
Fluoride behandelingen.
Voor bijzondere tandzorg bij preventie, zodra je gebit niet verder achteruit gaat.
Röntgenfoto's.
De meeste kosten voor de kaakchirurg worden vergoed.
Vullingen.
Een aanvullende zorgverzekering voor de tandarts sluit je af om bepaalde (tand)zorg vergoed te krijgen die niet uit de basisverzekering vergoed wordt.
Heeft je kind een veelvoorkomende tandartsbehandeling nodig? Dan is een aanvullende tandartsverzekering voor kinderen tot 18 jaar niet nodig.

Vergoeding tandarts basisverzekering vanaf 18 jaar

Alleen noodzakelijke tandartsbehandelingen bij ernstige aandoeningen worden voor volwassenen uit de basisverzekering vergoed. Hier betaal je nog wel een eigen risico voor.

Heb je geen ernstige aandoening? Dan worden tandartskosten voor volwassenen vanaf 18 jaar niet uit de basisverzekering vergoed. Hiervoor kun je wel een tandartsverzekering afsluiten. Met een tandartsverzekering wordt de volgende zorg vergoed:

 • Controles.
 • Orthodontie.
 • Tandartszorg na een ongeval.
 • Tandheelkunde, zoals kiezen trekken, vullingen en wortelkanaalbehandelingen.
 • Tandheelkunde zorg, zoals kronen, reparatie van het kunstgebit en implantaten.

Goed om te weten: vanuit een tandartsverzekering krijg je een budget voor de vergoeding van tandzorg. Je keuze voor een bepaalde tandartsverzekering heeft invloed op de hoogte van je vergoeding.

Gratis verzekerd voor tandongevallen

Goed nieuws: je krijgt een gratis tandongevallenverzekering bij een tandartsverzekering van UnitedConsumers. Zo ben je verzekerd voor onvoorziene tandzorg bij een ongeval.

ico-tand

Goed om te weten

Sluit je een tandartsverzekering af? Dan is dit goed om te weten:

 • Kinderen tot 18 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd
  Ook als je kiest voor een tandartsverzekering zijn je kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Het is daarnaast goed om te weten dat de meeste tandzorg voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed uit de basisverzekering.
   
 • Orthodontie wordt niet in ieder pakket vergoed
  Heeft jouw kind een beugel nodig? De vergoeding voor orthodontie zit niet standaard in de basis- of tandartsverzekering. Orthodontie tot 18 jaar wordt alleen vergoed vanuit onze tandartsverzekering TandZeker 500.
   
 • Je betaalt geen eigen risico bij tandartskosten
  Het eigen risico geldt namelijk alleen voor de basisverzekering. Wel is het mogelijk dat er een eigen bijdrage geldt voor zorg uit een tandartsverzekering.

Kan ik een losse tandartsverzekering afsluiten?

Een losse tandartsverzekering afsluiten is bij UnitedConsumers niet mogelijk. Een tandartsverzekering is namelijk een uitbreiding van je basisverzekering. Dit betekent dat je altijd een basisverzekering nodig hebt, voordat je een tandartsverzekering af kunt sluiten. Naast een tandartsverzekering heb je de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten voor extra zekerheid.

overstappen-zorg-nienke

Wist je dat...

"Voor onze tandartsverzekering TandZeker 500 geldt een wachttijd van 12 maanden. Je hebt daarna pas recht op een vergoeding van orthodontie, implantaten, kronen en bruggen of gedeeltelijke gebitsprothesen."

Nienke Wuits - Expert in zorgverzekeringen

Krijg 20% korting op je tandartsverzekering

Kies je voor een van onze voordelige tandartsverzekeringen? Dan krijg je 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering. Claim nu jouw korting en start direct met besparen!

Tandartsverzekering afsluiten
Bespaar gem. € 140,00 per jaar!

Veelgestelde vragen over een tandartsverzekering

Heb ik een tandartsverzekering nodig?

Ga je meer dan twee keer per jaar naar de tandarts en/of meer dan één keer per jaar naar de mondhygiëniste? Of laat je regelmatig tandheelkundige behandelingen doen? Dan is het afsluiten van een tandartsverzekering een slimme keuze.

Wat is de goedkoopste tandartsverzekering?

Onze goedkoopste tandartsverzekering is de TandBasis met een premie van € 7,20 per maand incl. 20% korting. Zo ben je voordelig verzekerd tegen extra tandzorg! Naast de goedkoopste tandartsverzekeringen bieden wij twee andere tandpakketten aan: TandZeker 250 en TandZeker 500. Zo is er altijd een tandverzekering die past bij jouw wensen.

Hanteren jullie een medische acceptatie voor tandartsverzekeringen?

Nee, wij hanteren geen medische acceptatie of selectiecriteria voor onze tandartsverzekeringen. Je kunt bij ons een tandartsverzekering zonder medische acceptatie of selectie afsluiten.

Goed om te weten: we hanteren voor de tandartsverzekering TandZeker 500 wel een wachttijd van 12 maanden.

Do I need a Dutch health insurance?

Everyone who lives or works in the Netherlands is obliged to take out a Dutch health insurance. A Dutch health insurance is necessary, so that you won't have to worry about medical costs. Read more about how the Dutch health insurance works and how you can apply for one.

Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies