Autodiefstal en inbraak

Uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit blijkt dat de laatste jaren autodiefstal sterk toeneemt. In 2013 waren er maarliefst 11,6% meer meldingen van autodiefstal dan het jaar ervoor.

Auto gestolen? Doe direct aangifte!

Is uw auto gestolen? Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Zorg ervoor dat u het kentekenbewijs of uw nieuwe kentekencard bij zich heeft als u aangifte gaat doen. Meld de diefstal van uw auto tevens bij Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit en neem daarna zo snel mogelijk contact met ons op.

Autoschade 

Afhankelijk van de dekking die u bij uw autoverzekering heeft gekozen, wordt de schade van de autodiefstal wel of niet vergoed. Bij een standaard WA autoverzekering krijgt u geen schadevergoeding uitgekeerd. Kijk in uw polisvoorwaarden of uw autoverzekering de schade dekt van een autodiefstal. Als dit het geval is, is het belangrijk dat u een schadeformulier invult en het bewijs van de aangifte bij ons indient.

Is uw auto gebruikt voor joyriding? Lees meer over schade door joyriding.

Auto alarm

Heeft uw auto een alarmsysteem? Sommige verzekeraars stellen beveiligingseisen aan uw auto. Als uw auto gestolen is moet u het beveiligingscertificaat kunnen laten zien. 

Auto inbraak

Is er iets gestolen uit uw auto? Controleer dan snel wat u mist. Blokkeer eventueel uw pinpassen, creditcards en mobiele telefoon. Geef daarna de schade van de inbraak zo snel mogelijk aan ons door. Wij helpen u zo snel mogelijk weer op weg. 

Autoverzekering bij UnitedConsumers

Wilt u zich verzekeren tegen autodiefstal en inbraak? Vul dan nu de Premie-Check in om autoverzekeringen te vergelijken. Wij berekenen voor u binnen enkele seconden de goedkoopste autoverzekeringen. U kiest vervolgens de dekking die het beste bij u past en wij geven u bovenop de lage premie een groepskorting van 5%.

Overzicht verschillende dekkingen

Schade WA WA + beperkt casco WA + casco
Schade aan anderen vinkje vinkje vinkje
Schade aan eigen voertuig door
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag   vinkje vinkje
Diefstal, joyriding   vinkje vinkje
Ruitschade   vinkje vinkje
Botsing met loslopende dieren of vogels   vinkje vinkje
Natuurrampen (storm e.d.)   vinkje vinkje
Aanrijding, slippen en te water raken     vinkje
Overige van buiten komende onheilen     vinkje


Lees meer over

Materiële schade
Schade melden
Letselschade
Ruitschade

> Alles over autoverzekeringen