Contact
Mijn UnitedConsumers

Acceptatievragen

Voordat een verzekeraar de aanvraag voor een autoverzekering accepteert, kijkt deze eerst naar de antwoorden op de acceptatievragen. In de procedure van autoverzekeringen afsluiten komen de acceptatievragen altijd aan bod. Als verzekeringnemer heb je mededelingsplicht. Dit betekent dat je verplicht bent deze vragen naar waarheid te beantwoorden.


Wat zijn de acceptatievragen?

De acceptatievragen die aan bod komen zijn:

Vragen over het voertuig

 • Ben je de eigenaar en kentekenhouder van de auto?
 • Wordt het voertuig gebruikt voor lesdoeleinden, zakelijke doeleinden, het tegen betaling vervoeren van personen of maaltijden?
 • Is het voertuig langer dan 14 dagen onverzekerd geweest sinds deze op jouw naam staat, terwijl deze wel verzekerd had moeten zijn?
 • Zijn er bestaande beschadigingen aan de auto?

Aanvullende vragen

Ben jij, of één van de personen die je wilt meeverzekeren, zoals (mede)eigenaar, kentekenhouder en regelmatige bestuurder van het voertuig, gezinsleden, huisgenoten of jouw partner:

 • In de afgelopen 5 jaar failliet verklaard, in een schuldsanering betrokken of is de rechter akkoord gegaan met een surseance (uitstel) van betaling?
 • In de afgelopen 8 jaar betrokken (geweest) bij verzekeringsfraude of opzettelijke misleiding van een financiële instelling?

Afrondende vragen

Heb jij, of één van de personen die je wilt meeverzekeren, zoals (mede)eigenaar, kentekenhouder en regelmatige bestuurder van het voertuig, gezinsleden, huisgenoten of jouw partner:

 • In de afgelopen 8 jaar een overtreding begaan waardoor je in aanraking bent geweest met politie en/of veroordeeld bent door justitie?
 • De laatste 8 jaar een (voorwaardelijke) ontzegging van de rijbevoegdheid gehad?
 • Op dit moment te maken met een beslaglegging op inkomsten of bezittingen door een deurwaarder?
 • In de afgelopen 5 jaar een weigering of opzegging ontvangen van een verzekeraar?
 • De laatste 5 jaar schade geleden of een schuldschade veroorzaakt door een gebeurtenis die door de aangevraagde verzekering(en) wordt gedekt?

Soms word je gevraagd jouw antwoord toe te lichten. De verzekeraar zal op grond van deze antwoorden de aanvraag van je autoverzekering beoordelen. Jouw aanvraag voor een autoverzekering kan ook geweigerd worden.

Belangrijk om te weten

Je bent verplicht om de juiste informatie aan ons door te geven. Heb je bij de vragen over het voertuig verkeerde informatie doorgegeven, kun je bij de aanvullende of afrondende vragen een vraag met ‘Ja’ beantwoorden of twijfel je of de juiste informatie is doorgegeven? Neem zo snel mogelijk contact met ons op. Mogelijk dient de verzekeraar je aanvraag dan opnieuw te beoordelen.

 

Mededelingsplicht

Voordat je een autoverzekering afsluit, ben je bij wet verplicht om alle feiten die van belang (kunnen) zijn voor de acceptatiebeslissing van de verzekeraar te melden. Heb je een autoverzekering eenmaal afgesloten, dan dien je jouw autopolis op juistheid te controleren. Ook wanneer er tussentijds ontwikkelingen zijn bij jou als verzekeringnemer of bij belanghebbenden, ben je verplicht dit te melden.

Als een verzekeringnemer niet voldoet aan deze verplichting kan een verzekeraar een uitkering weigeren, deze beperken, laten vervallen en in het uiterste geval je autoverzekering beëindigen.


Autoverzekering afsluiten

Bij ons sluit je eenvoudig en snel de goedkoopste autoverzekering af. Vergelijk je autoverzekering en ontvang korting op je autoverzekering. Deze korting spaar je op in jouw Mijn UnitedConsumers account, gewoon in euro's! Zo bespaar je tot wel €  175,00 per jaar. Hoeveel kun jij besparen?

Bereken mijn besparing


Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!