Contact
Mijn UnitedConsumers

Baby on board: Hyundai slaat alarm

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 9 april 2020

Het Japanse automerk Hyundai komt op de markt met een heel belangrijk systeem. Het ontwikkelde een alarm dat ouders waarschuwt als ze hun kind vergeten uit de auto te halen. Jaarlijks zorgen vergeetachtige ouders voor zeer gevaarlijke situaties met soms zelfs extreme gevolgen. Daar heeft de autofabrikant iets op bedacht. 

Met een speciaal sensorsysteem kan de auto minimale bewegingen detecteren. Op het moment dat de auto op slot gaat, maar er nog wel een kind in de auto aanwezig is, wordt er een signaal verzonden naar de smartphone van de bestuurder. Ook de auto zelf maakt geluid om de bestuurder direct te waarschuwen.

Slimme sensoren als oplossing

De sensoren letten op ademhaling en zelfs de bloedsomloop van een kind. En bijzonder genoeg werkt het systeem zelfs door kleding en dekens heen. Eerder maakte het automerk al een soortgelijk systeem, maar dat werkte enkel op grote bewegingen. Met de nieuwe detectietechniek worden dus zelfs de meest minuscule bewegingen opgevangen door de sensoren in de auto.

Het systeem wordt niet alleen verwacht in auto’s van de fabrikant zelf. Het bedrijf zegt namelijk al in gesprek te zijn met andere partijen om ook andere automerken te voorzien van deze techniek. De Europese Unie eist van automerken dat in 2022 alle auto’s over een kinderdetectiesysteem beschikken. 

Branche maakt een vuist

Niet enkel autofabrikanten werken aan oplossingen. Ook de fabrikanten van kinderzitjes produceerde de zogenaamde e-Safety-kussens om ouders te melden dat het kind zich nog in de auto bevond. Zo helpen meerdere bedrijven mee aan een oplossing voor dit verschrikkelijke probleem en kan iedereen extra veilig de weg op!