Contact
Mijn UnitedConsumers

Laat de elektrische auto niet te lang stilstaan

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 13 mei 2020

Nederlanders gaan minder de weg op, dus blijven de auto’s ook thuis. Eerder spraken we over het negatieve effect als de benzine- of dieselauto te lang stilstaat, maar nu blijkt dat stilstaan ook nadelig is voor hybrides en volledig elektrische auto’s. Zo zou het niet alleen slecht zijn voor de banden en remschijven, maar ook voor de hoogspanningsaccu.

Hoogspanningsaccu kan lading verliezen

Hoewel het in de praktijk niet snel problemen zal geven, kan de geladen capaciteit tussen de 1 en 3 procent per maand afnemen. Ondanks dat er een tijd niet gereden wordt met de elektrische auto of hybride, verbruikt deze toch energie.

Ook elektrische auto’s en hybrides kunnen daarom het beste opgeladen blijven. Heeft de elektrische auto nog voor 20 procent batterij? Dan is het tijd om deze bij te laden tot minimaal 40 procent.

Vergeet de 12V-accu niet

Diverse volledig elektrische auto’s hebben daarnaast een 12V-accu. Deze loopt sneller leeg dan de hoofdaccu en bij volledig leeglopen, kan de accu zelfs onherstelbaar beschadigd raken. De 12V-accu kan bijgeladen worden door regelmatig een rit te maken met de elektrische auto.

Net als voertuigen met een verbrandingsmotor, is het voor elektrische auto’s – en hybrides met verbrandingsmotor – aan te raden om regelmatig een rondje te rijden. Eén keer in de week een rondje van 20 minuten is al voldoende en voorkomt eventuele problemen met het voertuig.

Een druppellader als oplossing

Een druppellader zorgt ervoor dat de accu van de elektrische auto – zoals de naam zegt – druppelsgewijs wordt opgeladen. Met een druppellader kan voorkomen worden dat de accu van de elektrische auto of hybride leegloopt. Een slimme oplossing voor tijden waarin er minder gereden wordt met de elektrische auto.