Contact
Mijn UnitedConsumers

Premie autoverzekering daalt met 8 procent

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 25 september 2020

De gemiddelde premies voor alle dekkingen (WA, WA Beperkt Casco en WA Casco) zijn dit jaar gedaald, blijkt uit onderzoek van autoverzekering.nl. Een oorzaak van de lagere premie zou het dalend aantal autodiefstallen zijn.

Premie WA Beperkt Casco daalt 8 procent

De grootste daling is te vinden in de WA Beperkt Casco dekking. Deze verzekering daalt dit jaar met 8 procent ten opzichte van vorig jaar. Wanneer consumenten dit jaar nog een WA Beperkt Casco verzekering afsluiten, dan zijn ze op jaarbasis gemiddeld € 40,- goedkoper uit.

WA en WA Casco dalen licht

Naast WA Beperkt Casco, dalen ook de WA verzekering en WA Casco verzekering in premie. Gemiddeld zijn deze verzekeringen met 2 procent gedaald ten opzichte van 2019. Zo zijn consumenten die dit jaar een WA of WA Casco verzekering afsluiten jaarlijks gemiddeld € 26,- goedkoper uit.

Afnemend aantal autodiefstallen

In het afgelopen jaar is het aantal autodiefstallen met 9,3 procent gedaald. Een afname van het aantal autodiefstallen zorgt er namelijk voor dat het risico voor de verzekeraar kleiner worden. Minder diefstallen scheelt immers veel geld en dat is goed nieuws voor de ontwikkeling van de premies.

Autoverzekering vergelijken

De dalende premies zorgen ervoor dat dit een interessant moment is om uw autoverzekering onder de loep te nemen. Bij UnitedConsumers kunt u gemakkelijk uw autoverzekering vergelijken en afsluiten. Naast een scherpe premie, krijgt u bovendien altijd een hoge korting op uw nieuwe autoverzekering. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Vergelijk mijn autoverzekering