Contact
Mijn UnitedConsumers

In deze Nederlandse stad is een autoverzekering het goedkoopst

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 25 mei 2023

Het verzekeren van uw auto kan best prijzig zijn. Zeker als u in een bepaalde stad woont. Wij deden onderzoek naar de goedkoopste én duurste steden om uw auto te verzekeren in mei 2023.
 

In Groningen kunt u deze maand de goedkoopste autoverzekering afsluiten, dat blijkt uit onze gegevens. De duurste stad om uw auto te laten verzekeren is Amsterdam. Bekijk de maandpremies per grote stad in Nederland hieronder:

 

Deze prijzen zijn gebaseerd op een autoverzekering voor een Toyota Aygo uit 2017 voor een bestuurder van 42 jaar. Deze bestuurder rijdt 5.000 km per jaar en heeft 20 opgebouwde schadevrije jaren.


Goedkoopste en duurste stad per dekking

Hoewel Amsterdam gemiddeld gezien de duurste stad is om uw auto te laten verzekeren, verschilt het toch welke stad het duurste is per dekking. Weten welke stad het duurste en goedkoopste is per dekking? Wij zetten het voor u op een rij:

WA dekking

De goedkoopste WA verzekering sluit u in Groningen af. De duurste WA verzekering in Lelystad.

WA beperkt casco

Uw auto WA beperkt casco verzekeren? Dat kan het goedkoopste in Groningen en het duurste in Amsterdam.

WA casco (all risk)

In Utrecht sluit u de duurste WA casco verzekering af. Terwijl u in Groningen de goedkoopste afsluit.


Uw woonplaats en autoverzekering

Het is goed om te weten dat uw woonplaats invloed kan hebben op uw autopremie. Autoverzekeraars kijken namelijk naar de kans op schade in een bepaalde regio. Woont u in een drukbevolkt gebied? Of is er veel autocriminaliteit in uw woonplaats? Dan is er een grote kans dat uw autopremie duurder is. 


Kosten autoverzekering afhankelijk van meerdere factoren

Naast uw woonplaats, spelen verschillende factoren een rol bij de kosten van uw autoverzekering. Denk aan: uw leeftijd, uw auto, uw schadevrije jaren, uw kilometers per jaar en de gewenste dekking. Meer weten over de kosten van een autoverzekering?

> Lees meer


autoverzekering

Goedkope autoverzekeringen bij UnitedConsumers

Wilt u altijd de goedkoopste deal voor uw autoverzekering? Wij hebben het. Vergelijk en bespaar direct!

Bereken mijn voordeel


Alle nieuwsberichten