Contact
Mijn UnitedConsumers

Verhoogd risico op autoschade door extreem weer

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 17 juni 2024

Extreme weersomstandigheden, zoals hagelbuien, stormen en zware regenval, zorgen steeds vaker voor aanzienlijke schade aan auto’s. Dit blijkt uit de jaarlijkse Klimaatschademonitor van het Verbond van VerzekeraarsAlleen al in 2023 bedroeg de totale verzekerde klimaatschade aan Nederlandse motorrijtuigen 112 miljoen euro. Wat betekent dit voor jou in de aankomende vakantieperiode?

Risico op autoschade door klimaatverandering


Deel dit nieuws

whatsapp
linkedin

Schade door hagel en storm

Het afgelopen jaar werd Zuid-Europa getroffen door hevige hagelbuien, waarbij hagelstenen zo groot als pingpongballen aanzienlijke schade aanrichtten. Dit leidde tot een totale schade van 45 miljoen euro aan auto’s en caravans.

Ook in Nederland hadden we te maken met extreem weer. Denk aan storm, hagelbuien, onweer en hoosbuien. Plaatselijk zorgden deze weersomstandigheden voor ondergelopen kelders en campings die ontruimd moesten worden. Storm Poly zorgde in juli 2023 voor aanzienlijke schade aan voertuigen, met een totale schadepost van 83 miljoen euro.


Wat betekent dit voor de aankomende vakantieperiode?

Met de toenemende kans op extreme weersomstandigheden is het belangrijker dan ooit om goed verzekerd te zijn tegen autoschade. Bij UnitedConsumers begrijpen we de zorgen van automobilisten en bieden we uitgebreide autoverzekeringen die je beschermen tegen de grillen van het weer.

Kies voor zekerheid

Met een WA beperkt casco en WA casco verzekering krijg je schade door onder andere hagel, storm, bliksem, neerslag en overstromingen vergoed. Daarnaast ben je bij ons verzekerd van een snelle en betrouwbare schadeafhandeling. Zo kun je met een gerust hart de weg op!

Dekking WA verzekering WA beperkt casco WA casco (all risk)
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal, joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
 
 
 

Vergelijk mijn autoverzekering


Alle nieuwsberichten