Vergelijk hier uw autoverzekering

Acceptatievragen

Voordat een verzekeraar de aanvraag voor een autoverzekering accepteert, kijkt deze eerst naar de antwoorden op de acceptatievragen. In de procedure van autoverzekeringen afsluiten komen de acceptatievragen altijd aan bod. Als verzekeringnemer heeft u mededelingsplicht, dat betekent dat u verplicht bent deze vragen naar waarheid te beantwoorden.

Wat zijn de acceptatievragen?

De acceptatievragen die aan bod komen zijn:

 • Is het voertuig sinds deze op naam van verzekerde staat, langer dan 14 dagen onverzekerd geweest?
 • Is uw verzekering ooit opgezegd, geweigerd of zijn er beperkte voorwaarden gesteld?
 • Staan er bijzondere bepalingen vermeld op uw rijbewijs?
 • Heeft u een ongeldig of buitenlands rijbewijs?
 • Bent u ooit veroordeeld door een strafrechter?
 • Heeft u de laatste vijf jaar schade gehad?
 • Is de rijbevoegdheid u ooit ontzegd?

Als een van deze vragen met ‘Ja’ is beantwoord, wordt u gevraagd uw antwoord toe te lichten. De verzekeraar zal op grond van deze antwoorden de aanvraag van uw autoverzekering beoordelen. Uw aanvraag voor een autoverzekering kan ook geweigerd worden. Lees meer over weigering aanvraag van de autoverzekeraar.

Officiële vraagstelling van de slotvragen

 1. Of verzekeringnemer of een andere belanghebbende bij deze verzekering, in de laatste 8 jaar, als verdachte of ter uitvoering van een opgelegde (straf)maatregel, in aanraking is geweest met politie of justitie in verband met:

  Wederrechtelijk verkregen of te verkrijgen voordeel zoals diefstal, of verduistering;

  Wederrechtelijke benadeling van anderen zoals vernieling, bedreiging of afpersing;

  Overtreding van de Wet Wapens en munitie, de opiumwet of de Wet economische delicten.

  > Is uw antwoord JA of heeft u twijfels bij deze vraag? Dan bent u verplicht dit te melden.
   
 2. Of verzekeringnemer of een andere belanghebbende bij deze verzekering, de laatste 8 jaar door een verzekeraar een verzekering is opgezegd en/of geweigerd en/of op beperkende en/of verzwarende voorwaarden is aangeboden.
  > Is uw antwoord JA of heeft u twijfels bij deze vraag? Dan bent u verplicht dit te melden.
   
 3. Of de rijvaardigheid van de regelmatige bestuurder wordt beïnvloed door een handicap, ziekte of gebruik van medicijnen.
  > Is uw antwoord JA of heeft u twijfels bij deze vraag? Dan bent u verplicht dit te melden.
   
 4. Of de regelmatige bestuurder in het bezit is van een in Nederland geldig rijbewijs.
  > Is uw antwoord NEE of heeft u twijfels bij deze vraag? Dan bent u verplicht dit te melden.
   
 5. Of aan verzekeringnemer, de regelmatige bestuurder of houder van het kentekenbewijs, de afgelopen 5 jaar (voorwaardelijk) de rijbevoegdheid is ontzegd.
  > Is uw antwoord JA of heeft u twijfels bij deze vraag? Dan bent u verplicht dit te melden.
   
 6. Of verzekeringnemer, de regelmatige bestuurder of de houder van het kentekenbewijs de laatste vijf jaar voorafgaand aan de verstrekking van de gegevens aan de maatschappij een schadevergoeding van een verzekeraar heeft ontvangen, schade heeft geleden dan wel aan anderen heeft toegebracht door of met een motorrijtuig anders dan aan de verzekeraar medegedeeld bij de aanvraag van de verzekering.
  > Is uw antwoord JA of heeft u twijfels bij deze vraag? Dan bent u verplicht dit te melden.
   
 7. Bevindt er zich, op de gewenste ingangsdatum, schade aan het te verzekeren object die u wilt claimen op de aangevraagde verzekering?
  > Is uw antwoord JA of heeft u twijfels bij deze vraag? Dan bent u verplicht dit te melden.
   
 8. Is het voertuig sinds deze op naam van verzekerde staat, langer dan 14 dagen onverzekerd geweest?
  > Is uw antwoord JA of heeft u twijfels bij deze vraag? Dan bent u verplicht dit te melden.

Mededelingsplicht

Voordat u een autoverzekering afsluit, bent u bij wet verplicht om alle feiten die van belang (kunnen) zijn voor de acceptatiebeslissing van de verzekeraar te melden (mededelingsplicht). Heeft u een autoverzekering eenmaal afgesloten, dan dient u uw autopolis op juistheid te controleren. Ook wanneer er tussentijds ontwikkelingen zijn bij u als verzekeringnemer of bij belanghebbenden bent u verplicht dit te melden. Als een verzekeringnemer niet voldoet aan deze verplichting kan een verzekeraar een uitkering weigeren, deze beperken, laten vervallen en in het uiterste geval uw autoverzekering beëindigen.

Autoverzekering afsluiten

Bij UnitedConsumers kunt u eenvoudig en snel de goedkoopste autoverzekering afsluiten. UnitedConsumers kan voor u onafhankelijk vijftien verschillende autoverzekeringen vergelijken. Deze autoverzekeraars zijn de meest betrouwbare, de goedkoopste en dus de beste autoverzekeringen in Nederland.

Autoverzekering met korting

Bij UnitedConsumers krijgt u altijd korting op uw autoverzekering. Bovenop de voordelige premie ontvangt u ook nog eens 5% extra groepskorting. Deze korting spaart u op in uw mijn UnitedConsumers account. Hier kunt u altijd inzien hoeveel korting u al heeft opgebouwd. U kunt zelfs aangeven wanneer u deze korting wilt laten uitkeren. De opgebouwde korting kan oplopen tot maar liefst € 150,00 per jaar!

Service & contact

Profiteer van de uitstekende klantenservice van UnitedConsumers. Met al uw vragen over autoverzekeringen kunt u terecht bij een van onze servicemedewerkers. Zij kunnen u deskundig advies geven over het afsluiten van een autoverzekering die bij uw persoonlijke situatie past. U kunt ons tijdens kantooruren bereiken per telefoon op 040 235 05 60. U krijgt dan direct een medewerker aan de lijn. E-mailen kan ook naar auto@unitedconsumers.com.