Contact
Mijn UnitedConsumers

Autoverzekering afsluiten terwijl de bestuurder niet de eigenaar is

Heeft u een autoverzekering afgesloten? Dan is de auto verzekerd, ook wanneer er af en toe een andere bestuurder in uw auto rijdt. Het is echter wel belangrijk dat u, als regelmatige bestuurder, het meest in de auto rijdt. Hoe zit het met de autoverzekering wanneer de andere bestuurder in uw auto rijdt en plotseling betrokken raakt bij een ongeval of schade rijdt?

andere bestuurder

 

 

Autoverzekering andere bestuurder

Wilt u een autoverzekering afsluiten en is de bestuurder niet de eigenaar? Geen probleem! Een autoverzekering is over het algemeen objectgebonden en niet persoonsgebonden. Mocht uw kennis of familielid betrokken raken bij een schade met uw auto, dan vergoedt de verzekeraar in de meeste gevallen de schade.

Wilt u uw auto verzekeren op een andere naam? Kies dan voor een één van onze autoverzekeringen met korting en ontvang direct uw persoonlijke aanbod.

Autoverzekering met korting


 
NL

Autoverzekering andere bestuurder (tijdelijk)

Heeft uw auto tijdelijk een andere bestuurder? Uw autoverzekering is ook geldig als een andere bestuurder achter het stuur zat bij het ontstaan van de autoschade. Wel moet de bestuurder een geldig rijbewijs hebben én u moet diegene toestemming hebben gegeven om in uw auto te rijden. Daarnaast moet het gaan om een indicentele uitleen. U dient altijd zelf de regelmatige bestuurder van de auto te blijven. ?

Goed om te weten: autoschade heeft invloed op uw schadevrije jaren, niet die van de tijdelijke bestuurder.


 

Autoverzekering meerdere bestuurders

Mocht de regelmatige bestuurder van de auto veranderen, dan dient u dit op tijd door te geven aan uw autoverzekeraar. Dit heeft namelijk invloed op de risico's en dus op de hoogte van uw premie. Meldt u de (wijziging van de) juiste regelmatige bestuurder niet? Dan kunnen de volgende consequenties gelden:

 • In geval van schade vindt er mogelijk geen schade-uitkering plaats.
 • De autoverzekeraar kan de desbetreffende persoon uitsluiten van de polis.
 • In het ergste geval kan de autoverzekeraar besluiten de polis te beëindigen (royeren).
 • Het niet vermelden van de (nieuwe) juiste regelmatige bestuurder wordt gezien als verzekeringsfraude.

 

Autoverzekering twee bestuurders

Een autoverzekering voor twee bestuurders is bij het merendeel van de autoverzekeraars. Uiteraard houden autoverzekeraars er wel rekening mee dat er af en toe eens iemand anders in de auto rijdt. Een autoverzekering voor twee bestuurders is dus niet nodig. Rijdt iemand anders vaker in uw auto dan u? Dan is het verstandig de autoverzekering op een andere naam te zetten dan uw eigen naam.

Bent u benieuwd hoe het zit wanneer uw partner of kind in uw auto rijdt? Graag geven wij u een kort overzicht van de meest voorkomende situaties:

Wij zijn partners van elkaar, mogen wij beiden in de auto rijden?

Bent u partners van elkaar en woont u op hetzelfde adres? Dan mag u beide in de auto rijden. Ongeacht hoe vaak. Houd er wel rekening mee dat de verzekernemer degene is waar de schadevrije jaren op geregistreerd worden.

Staat uw partner vermeld als verzekernemer op de polis en bent u zelf regelmatige bestuurder? Dan worden de schadevrije jaren geregistreerd op naam van uw partner. Dit is gemakkelijk aan elkaar over te dragen middels een afstandsverklaring.

Mag de buurman in mijn auto rijden?

De buurman brengt vandaag zijn auto naar de garage voor onderhoud. Hij heeft echter wel een auto nodig voor zijn werk. Natuurlijk mag de buurman tijdelijk in uw auto rijden! De belangrijkste voorwaarden zijn dat hij toestemming van u heeft en in het bezit is van een geldig rijbewijs.

Mijn zoon of dochter rijdt wel eens in de auto, mag dit?

Uw zoon of dochter gaat naar een concert en heeft uw auto nodig. Geen probleem! Daarbij gelden dezelfde voorwaarden als voor uw buurman. Er zijn echter wel verzekeraars die een hoger eigen risico rekenen als er schade wordt gereden door een jonge bestuurder (jonger dan 24 jaar).

Rijdt uw kind vaker in de auto dan u? Dan dient u dit te melden bij uw autoverzekeraar. De autoverzekeraar baseert dan de autoverzekering op basis van de gegevens van uw zoon of dochter. Is de bestuurder jonger dan 24 jaar? Houd dan wel rekening met een hogere premie.


 

Autoverzekering andere bestuurder afsluiten

Wilt u een autoverzekering voor een andere bestuurder afsluiten? Kies dan voor UnitedConsumers en ontvang altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct uw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie

   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod


 

Autoverzekering andere bestuurder uitbreiden

Op het moment dat iemand anders in uw auto rijdt, dan is het wel zo fijn om zo goed én voordelig mogelijk verzekerd te zijn. Voor extra zekerheid kunt u een aanvullende autoverzekering afsluiten. Zo weet u zeker dat de andere bestuurder goed verzekerd onderweg gaat. Wij bieden de volgende aanvullende autoverzekeringen aan:

Schadeverzekering inzittenden

> Kies direct

Rechtsbijstandverzekering

> Kies direct

Meer aanvullende autoverzekeringen

> Neem contact met ons op


Ook interessant voor u
 

Autoverzekering UC

Kiezen voor een goedkope autoverzekering met korting

> Bereken mijn korting

 

WA Aansprakelijkheid

Bent u verzekerd als u uw auto uitleent aan iemand anders?

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

De beste tips bij het kiezen voor een goedkope autoverzekering

> Lees meer

 

Blog homepage