Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Is een autoverzekering verplicht?

Zodra u een auto op uw naam heeft gezet, bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Welke autoverzekering is verplicht en kunt u ook kiezen uit verschillende soorten autoverzekeringen?

autoverzekering verplicht

 

Autoverzekering verplicht

Een autoverzekering is verplicht zodra u een auto op uw naam overschrijft. Vanaf het moment van overschrijven bent u onder andere verantwoordelijk voor de APK, het onderhoud én de autoverzekering van de auto. En verzeker uw auto zo snel mogelijk! Het is namelijk belangrijk dat u verzekerd bent zodra u met de auto de weg op gaat. Want rijdt u met een onverzekerde auto, dan kan dit vervelende consequenties met zich meebrengen, zoals eventuele boetes.


 

Autoverzekering niet verplicht bij schorsing

Lukt het niet om de auto te verkopen, of wacht u met het repareren van uw auto? Dan is het in dat geval slim om de auto officieel te laten schorsen bij de RDW. Wanneer u de auto laat schorsen, en de auto veilig en op een afgesloten terrein staat, is een autoverzekering niet meer verplicht.

Tip: Stuur het schorsingsbewijs vervolgens naar uw verzekeraar, zodat de autoverzekering (tijdelijk) wordt stopgezet voor u.

Verplichte autoverzekering opzeggen

Wanneer u de auto verkoopt en u het vrijwaringsbewijs heeft ontvangen, dan kunt u de autoverzekering middels een kopie van het vrijwaringsbewijs opzeggen bij uw huidige verzekeraar. Op het vrijwaringsbewijs staat dat u niet langer verantwoordelijk bent voor het voertuig, dus is een autoverzekering niet meer verplicht.  


 

Geen verplichte autoverzekering: een boete

Wanneer u rondrijdt zonder de verplichte autoverzekering, riskeert u een fikse boete. Een ander risico is dat u schades - die u toebrengt aan een ander, maar ook aan uw eigen auto - zelf dient te betalen. Neem daarom geen risico en zorg ervoor dat u altijd minimaal een verplichte autoverzekering heeft lopen voor uw auto. 


 

Welke autoverzekering is verplicht?

Een WA verzekering is de verplichte autoverzekering die u afgesloten moet hebben. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA autoverzekering bent u verzekerd voor schades die u met de auto aanricht aan anderen. Schades aan het eigen voertuig zijn met een WA verzekering niet meeverzekerd.

Hoewel de WA autoverzekering verplicht is, betekent dit niet dat u voor de WA verzekering hoeft te kiezen. Zeker als uw auto meer waard is, is het verstandig om te kiezen een ruimere dekking, zoals WA Beperkt Casco of WA Casco (All Risk).


 

Welke autoverzekering past bij mij?

Omdat het soms moeilijk is om te beoordelen welke dekking past bij uw persoonlijke situatie, helpen wij u graag met het maken van de juiste keuze in onderstaande interactieve video. Beantwoord de vragen en ontdek wat de beste autoverzekering voor u is.

 

 

Autoverzekering afsluiten

Sluit u een (verplichte) autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd 5% korting op uw maandelijkse premie. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering? Doe de check en bekijk uw voordeel!


autoverzekering
Bespaar tot € 150,00 per jaar!

WA verzekering vraagteken
autoverzekering


vink 
Geschikt voor auto's van 10 jaar of ouder

vink 
U wilt de goedkoopste autoverzekering

vink 
Uw auto is niet veel meer waard

vink
Altijd 5% korting op uw premie

 

Bereken mijn korting

 

WA Beperkt Casco vraagteken
autoverzekering


vink 
Geschikt voor auto's tussen de 5 en 10 jaar 

vink 
Uw auto is diefstal en/of inbraakgevoelig

vink 
Uw auto is minstens € 1.250,00 waard

vink 
U wilt verzekerd zijn tegen ruitschade

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting

 

WA Casco (All Risk) vraagteken
autoverzekering


vink 
Verzekerd tegen alle schades aan uw auto

vink 
Uw auto is gefinancierd met een lening

vink 
Uw auto heeft een hoge waarde

vink 
Uw (nieuwe) auto is jonger dan 5 jaar

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage