Tijdelijke autoverzekering: wat is er mogelijk?

Een tijdelijke autoverzekering; is dat mogelijk? Misschien wilt u uw auto wel verzekeren voor 1 week! Het is mogelijk om uw auto tijdelijk te verzekeren, echter zitten er wel belangrijke voorwaarden aan vast. Wij vertellen u graag meer over een tijdelijke autoverzekering. 
Tijdelijke autoverzekering

Wat is een tijdelijke autoverzekering?

Stel, uw auto is total loss en wordt momenteel gerepareerd. Om de tijd te overbruggen, heeft u nu even een ‘tijdelijke auto’. Deze tijdelijke auto wilt u natuurlijk graag verzekeren. Bestaat een tijdelijke autoverzekering? Nee, een tijdelijke autoverzekering bestaat niet.

Voor een tijdelijke auto kunt u een normale autoverzekering afsluiten. Wanneer u dit doet, is het belangrijk dat de auto daadwerkelijk op uw naam is overgeschreven. Zo kan de autoverzekering na een tijdje tussentijds opgezegd worden, middels het opsturen van het vrijwaringsbewijs naar uw autoverzekeraar. Een vrijwaringsbewijs toont aan dat u niet langer verantwoordelijk bent voor de auto én dat u dus geen autoverzekering meer nodig heeft. Heeft u geen vrijwaringsbewijs? Dan zit u aan de opzegvoorwaarden van de verzekeraar vast. 

Auto verzekeren voor 1 week, kan dat?

Het is mogelijk om uw auto te verzekeren voor 1 week, mits de auto ook daadwerkelijk op uw naam is overgeschreven én na een week – of een andere willekeurige dag – van uw naam wordt afgeschreven. Het is niet mogelijk een autoverzekering af te sluiten die automatisch na een week ophoudt.

Tijdelijke autoverzekering

Heeft u een tweedehands auto gekocht waar u met uw vrienden mee gaat roadtrippen? Of heeft u een mooie - geschorste – cabrio in uw garage staan, waar u van de zomer weer mee wilt rijden? Dan is het natuurlijk mogelijk een autoverzekering af te sluiten. Houd echter rekening met het volgende:

  • Zorg ervoor dat de auto daadwerkelijk op uw naam geschreven staat én, wanneer de auto weggaat, ook weer wordt overgeschreven naar een andere eigenaar.
  • Is het een geschorste auto? Zorg dan dat u de schorsing eraf haalt, maar ook weer activeert wanneer u de autoverzekering wilt opzeggen en de auto weer stalt.

Kan ik een tijdelijke autoverzekering afsluiten?

Voor het tijdelijk verzekeren van uw auto raden wij u aan contact op te nemen met uw verzekeraar. Zij zoeken graag samen met u naar de juiste oplossing! Bent u via ons verzekerd? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag op weg!


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage