Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgverzekering met partner of apart?

Gaat u samenwonen of trouwen en wilt u daarom samen een zorgverzekering afsluiten? Dat kan! Maar is uw partner op dezelfde polis meeverzekeren wel een goed idee? Wij vertellen u wanneer u het beste uw zorgverzekering samen of apart kunt afsluiten. 

Trouwen zorgverzekering

 

Zorgverzekering met partner afsluiten

Samen een zorgverzekering afsluiten met uw partner kan erg handig zijn. Het scheelt namelijk veel administratie en u kunt de premie af laten schrijven van uw gezamenlijke rekening. Lekker makkelijk, toch?

Wilt u graag samen een zorgverzekering afsluitenDan is het handig om te weten dat u altijd ieder uw eigen zorgpakket kunt samenstellen. Zo raakt u niet oververzekerd en betaalt u dus ook niet teveel. Dat betekent dus meer overhouden voor een leuker leven!

UC door VGZ

Zorgverzekering met partner 

Is een zorgverzekering met partner voordeliger?

U krijgt geen 'extra korting' wanneer u en uw partner samen een zorgverzekering afsluiten. De premie geldt namelijk per persoon en u krijgt bijvoorbeeld geen 'groepskorting'. Het is dus in die zin niet voordeliger. Sterker nog; het kan zelfs goedkoper zijn als u en uw partner apart een zorgverzekering afsluiten!

Waarom zou u zichzelf en uw partner dan toch samen op de polis zetten? Dit zou u bijvoorbeeld kunnen doen als u hier administratief voordeel in ziet en de kosten van beide verzekeringen van uw gezamenlijke rekening af wilt laten schrijven.


 

Samen verzekeren? Kijk naar uw zorgbehoefte

Heeft u ieder andere zorgbehoeftes? Dan kunnen u of uw partner bij dezelfde verzekeraar, met dezelfde polis, oververzekerd raken. Kiest u bijvoorbeeld voor een dure aanvullende verzekering met extra fysiobehandelingen, omdat uw partner dit nodig heeft? Dan betaalt u mogelijk premie voor zorg die u zelf niet nodig heeft. Het is dan voordeliger om ieder individueel de zorgverzekering te vergelijken en af te sluiten.

Tip! Wilt u toch graag bij dezelfde zorgverzekeraar verzekeren? Vraag dan van tevoren of u ieder uw eigen pakket mag samenstellen. Zo voorkomt u dat u te veel premie betaalt, zoals in de situatie hierboven omschreven. Sluit u uw zorgverzekering bij ons af? Dan kunt u altijd beiden uw eigen pakket samenstellen en betaalt u dus nooit teveel!   


 

Wanneer wel of niet samen verzekeren?

Wilt u graag weten wat in uw situatie het beste is om te doen? Om u te helpen, zetten wij enkele redenen om samen een zorgverzekering af te sluiten voor u onder elkaar. Zo weet u zeker of samen verzekeren in uw geval een goed idee is of niet.

Wanneer wel of niet partner meeverzekeren op de zorgverzekering?
 
Wanneer u en uw partner dezelfde zorgbehoeften hebben
 
Als u allebei bij dezelfde zorgverzekeraar goedkoper uit bent
 
Wanneer de zorgverzekering via een collectiviteit van u of uw partner goedkoper kan
 
Als u graag zo min mogelijk administratie heeft en de hoogte van de premie u minder uitmaakt
 
Hebben u en uw partner niet dezelfde zorgbehoeftes? Dan kan er sprake zijn van oververzekeren

 

Zorgverzekering & trouwen

Wanneer u gaat trouwen, dan gaat u natuurlijk al veel samen doen. Misschien koopt u samen een huis en/of krijgt u samen een kindje. Als u gaat trouwen, dan is het goed om te weten dat u niet verplicht bent om u ook samen te verzekeren. Sterker nog; als u bijvoorbeeld op 1 juli getrouwd bent, dan kunt u niet eens direct samen een zorgverzekering afsluiten. Overstappen kan namelijk pas jaarlijks tussen 12 november en 31 december. Als u dan samen een zorgverzekering afsluit, bent u vanaf 1 januari samen met uw partner verzekerd.


 

Zorgverzekering & samenwonen

Als u gaat samenwonen, hoeft u eigenlijk niets te doen met uw zorgverzekering. Ook uw adreswijziging hoeft u niet aan uw zorgverzekeraar door te geven, aangezien de wijziging automatisch wordt verstuurd vanuit de gemeente. Zoals eerder gezegd, kunt u vanaf 12 november samen een zorgverzekering afsluiten - mocht dit uw wens zijn!

Samenwonen & zorgtoeslag

Samenwonen heeft geen gevolgen voor uw zorgverzekering, maar wel voor uw zorgtoeslag. Er wordt namelijk niet meer gekeken naar alleen uw inkomen, maar naar het gezamenlijk inkomen van u en uw partner samen - ook als u niet getrouwd bent. Het is daarom belangrijk dat u het samenwonen zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u dat u ineens een hoog bedrag terug moet betalen. Op de website van de Belastingdienst leest u of uw partner uw toeslagpartner is of niet. Let op dat u zelf verantwoordelijk bent voor het doorgeven van deze wijziging aan de Belastingdienst.

> Meer over zorgtoeslag


 

Samen collectief verzekeren 

Heeft u of uw partner een collectieve zorgverzekering? Dan kan het voordelig zijn om uw partner bij te laten schrijven op de polis. U kunt dan collectiviteitskorting krijgen op de basisverzekering en/of op de aanvullende verzekeringen. Zo profiteren u en uw partner allebei van de voordelen van de collectieve zorgverzekering.

Wist u dat u bij ons ook een collectieve zorgverzekering af kunt sluiten? Wij bieden de maximale 5% korting op onze basisverzekeringen en 15% korting op onze aanvullende- en tandartsverzekeringen. Zo wordt samen verzekeren een stuk voordeliger. Onze collectieve zorgverzekering is er voor iedereen!

Collectieve zorgverzekering 


 

Zorgverzekering samen of apart via UnitedConsumers

Ook bij ons kunt u uw zorgverzekering - samen of apart - afsluiten. En als u en uw partner zich graag samen willen verzekeren, dan mag u bij ons ieder uw eigen zorgpakket samenstellen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de naturapolis VGZ Ruime keuze, en kan uw partner kiezen voor de restitutiepolis VGZ Eigen Keuze. Kijk ook per persoon welke aanvullende verzekering of tandartsverzekering u nodig heeft!

Wilt u graag samen op de polis? U kunt jaarlijks van 12 november tot en met 31 december uw zorgverzekering aanpassen. U staat dan vanaf 1 januari samen op de polis. 

Zorgverzekering afsluiten


Ook interessant voor u
 

jongeren zorgverzekering

Samen een zorgverzekering met korting afsluiten

> Bereken mijn premie

 

zorgverzekering buitenland

Ben ik verzekerd voor zorg in het buitenland?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Het verschil tussen een natura- en restitutiepolis

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven