Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgverzekering voor sporters

Ben je een fanatieke sporter? Dan kamp je waarschijnlijk wel eens met blessures. Een zorgverzekering voor sporters moet daarom een uitgebreide dekking hebben, bijvoorbeeld voor fysiotherapie. Wij vertellen je alles wat je moet weten over sport en jouw zorgverzekering.

Zorgverzekering sporter


 

Zorgverzekering voor sporters

Een sport zorgverzekering, bestaat dat? Er zijn zorgverzekeraars die speciale pakketten aanbieden voor sporters, vaak via een collectieve zorgverzekering. Helaas zijn deze niet altijd voor iedereen beschikbaar. Daarom is het fijn als jij als sporter weet waar je op moet letten wanneer je zelf je zorgverzekering gaat vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste zorgverzekering voor sporters afsluit!


 

Sport zorgverzekering: vergoeding fysiotherapie

Als sporter maak je waarschijnlijk vaker gebruik van fysiobehandelingen. Daarom kan het slim zijn om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Deze vergoeding bestaat vaak uit een maximumaantal behandelingen of een budget. Het is daarom verstandig om als sporter de aanvullende verzekeringen niet alleen te vergelijken op prijs, maar ook op inhoud. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent!

Fysiotherapie vergoeding uit basisverzekering

Fysiotherapie krijg je alleen bij een chronische aandoening vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Dit betekent dat je de eerste 20 behandelingen dus zelf betaalt. Heb je doorgaans regelmatig fysiotherapie nodig? Dan ben je met een aanvullende verzekering een stuk voordeliger uit.


 

Vergoeding sportarts

Beoefen je een sport? Dan kan het zijn dat je bij een blessure in aanraking komt met de sportarts. Gelukkig worden behandelingen en begeleiding door een sportarts vergoed door de basisverzekering. Voor een vergoeding van de zorg van een sportarts heb je wel een doorverwijzing nodig van je huisarts of specialist. Ook is het belangrijk dat je voor een volledige vergoeding naar een gecontracteerde sportarts gaat.


 

Vrijwillig eigen risico verhogen verstandig voor sporters?

Jaarlijks wordt er een verplicht eigen risico vastgesteld door de overheid. Dit houdt in dat je de eerste € 385,- zelf betaalt voordat je een vergoeding uit de basisverzekering krijgt. Maak je eigenlijk nooit gebruik van het eigen risico? Dan kun je het verplichte eigen risico gerust vrijwillig verhogen tot maximaal € 885,-.

Verhoog het eigen risico alleen als je dit kan betalen. Moet je bijvoorbeeld door een blessure tijdens een wedstrijd naar de spoedeisende hulp? Dan betaal je voor deze zorg eerst jouw eigen risico. Dit geldt ook voor de zorg van de sportarts als dit uit de basisverzekering komt. Daarom is het slim om hier als sporter goed over na te denken.


 

Collectieve sport zorgverzekering

Ben je lid van een sportvereniging of sportbond? Dan is er een grote kans dat je in aanmerking komt voor een collectieve zorgverzekering. In de meeste gevallen kunnen zij pakketten inkopen met uitgebreide vergoedingen; speciaal voor sporters! Deze sport zorgverzekering is vaak niet direct beschikbaar bij de zorgverzekeraar zelf.

Collectieve zorgverzekering via UnitedConsumers

Heeft jouw sportvereniging geen collectiviteit, maar zoek jij als sporter wel een voordelige zorgverzekering? Dan komt dat goed uit, want bij ons profiteer je van een voordelige premie van je basisverzekering. Ook ontvang je 20% korting op onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen - en krijg je daar bovendien een gratis tandongevallenverzekering bij. Dat is wel zo handig als sporter!

Kies zorgverzekering


Ook interessant
 

jongeren zorgverzekering

Wat vergoedt de basisverzekering eigenlijk?

> Lees meer

 

zorgverzekering hele gezin

Is een zorgverzekering voor het hele gezin slim?

> Lees meer

 

natura restitutie of combinatie

Kies ik voor een natura, restitutie of combinatiepolis?

> Lees meer

 

Blog homepage