Zorgverzekering voor sporters, waar moet ik op letten?

Bent u een fanatieke sporter? Dan kampt u waarschijnlijk wel eens met blessures. Een zorgverzekering voor sporters moet daarom een uitgebreide dekking hebben, bijvoorbeeld voor extra fysiotherapie. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over sport en uw zorgverzekering. 

Zorgverzekering sporter

 

Zorgverzekering voor sporters

Een sport zorgverzekering, bestaat dat? Er zijn zorgverzekeraars die speciale pakketten aanbieden voor sporters, vaak via een collectieve zorgverzekering. Helaas zijn deze niet altijd voor iedereen beschikbaar. Daarom is het fijn als u als sporter weet waar u op moet letten wanneer u zelf uw zorgverzekering gaat vergelijken. Zo weet u zeker dat u de beste zorgverzekering voor sporters afsluit!

Waar moet u als sporter op letten?

Als sporter komt u misschien in aanraking met een sportarts en heeft u mogelijk regelmatig fysiotherapie nodig. Soms kan er zelfs een sportmedisch onderzoek of een sportkeuring nodig zijn. Is in dat geval alleen een basis zorgverzekering voldoende voor u als sporter? Of is het toch verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten? Hier vertellen wij u in dit artikel meer over.   


 

Basis zorgverzekering voor sporters

Beoefent u sport op professioneel niveau? Dan kan het zijn dat u regelmatig een bezoekje brengt aan de sportarts. Gelukkig worden behandelingen en begeleiding door een sportarts vergoed door de basisverzekering.

Tip! Voor een vergoeding van de zorg van een sportarts heeft u wel een doorverwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Ook is het belangrijk dat u voor een volledige vergoeding naar een gecontracteerde sportarts gaat. 

Fysiotherapie vergoeding basisverzekering

Fysiotherapie krijgt u bij een chronische aandoening vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Dit betekent dat u de eerste 20 behandelingen dus zelf betaalt. Heeft u doorgaans regelmatig fysiotherapie nodig? Dan bent u met een aanvullende verzekering een stuk voordeliger uit.


 

Aanvullende zorgverzekering voor sporters

Heeft u als sporter meer zorg nodig dan wat de basisverzekering vergoedt? Dan kunt u de basisverzekering het beste uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering. 

Een aanvullende zorgverzekering biedt onder andere vergoedingen voor fysiotherapie, sportmedisch onderzoek en sportkeuringen. Deze vergoedingen bestaan vaak uit een maximumaantal behandelingen of een budget. Het is daarom verstandig om als sporter de aanvullende verzekeringen niet alleen te vergelijken op prijs, maar ook op inhoud. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent!

Waarom een aanvullende verzekering afsluiten?

Door bijvoorbeeld fysiotherapie of sportkeuringen zelf te betalen, bent u vaak veel geld kwijt. Het afsluiten van een goedkope aanvullende verzekering kan dan zeker lonen. Over de zorg uit een aanvullende verzekering betaalt u bovendien geen eigen risico. Win-win, toch?


 

Vrijwillig eigen risico verhogen verstandig voor sporters?

Jaarlijks wordt er een verplicht eigen risico vastgesteld door de overheid. Dit is een bedrag dat u zelf moet betalen voordat u een vergoeding uit de basisverzekering krijgt. Het eigen risico bedraagt momenteel € 385,- per jaar.

Maakt u eigenlijk nooit gebruik van het eigen risico? Dan kunt u het verplichte eigen risico gerust vrijwillig verhogen tot maximaal € 885,-. U krijgt hier namelijk een leuke korting voor terug. Er zit echter wel een keerzijde aan:

Moet u bijvoorbeeld door een blessure tijdens een wedstrijd naar de spoedeisende hulp, dan betaalt u voor deze zorg eerst uw eigen risico. Dit geldt ook voor de zorg van de sportarts als dit uit de basisverzekering komt. Het is daarom als sporter vaak niet aan te raden het eigen risico vrijwillig te verhogen.


 

Collectieve sport zorgverzekering

Bent u lid van een sportvereniging of sportbond? Dan is er een grote kans dat u in aanmerking komt voor een collectieve zorgverzekering. In de meeste gevallen kunnen zij pakketten inkopen met uitgebreide vergoedingen; speciaal voor sporters! Deze sport zorgverzekering is vaak niet direct beschikbaar bij de zorgverzekeraar zelf.

Collectieve zorgverzekering via UnitedConsumers

Heeft uw sportvereniging geen collectiviteit, maar zoekt u als sporter wel een voordelige zorgverzekering? Dan komt dat goed uit, want bij ons krijgt u tot 5% korting op uw basisverzekering. Ook ontvangt u 15% korting op onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen - en krijgt u daar bovendien een gratis tandongevallenverzekering bij. Dat is wel zo handig als sporter!  

Een nieuwe zorgverzekering voor sporters afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari.

Zorgverzekering afsluiten


Aanbevolen voor u


jongeren zorgverzekering

Wat vergoedt de basisverzekering eigenlijk?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Zo werkt het vrijwillig eigen risico van uw zorgverzekering

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Verschil tussen een natura- en restitutiepolis

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven