Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar bent u naar op zoek?

Android versie updaten? De nieuwste Android versie downloaden

De nieuwste Android versie downloaden op uw smartphone is belangrijk voor de beveiliging van uw telefoon. Bovendien verbetert een software update van Android ook het gebruikersgemak. Hoe kunt u de Android versie updaten op uw smartphone en wanneer komt een nieuwe software update van Android uit?

android update

 

Nieuwste Android versie downloaden

De nieuwste Android versie downloaden op uw smartphone is belangrijk. Zo houdt u uw smartphone veilig en wordt het gebruikersgemak verhoogd. Het uitvoeren van een software update van Android is bovendien zo uitgevoerd. In de meeste gevallen komt er vanzelf een notificatie in het scherm te staan waarin wordt aangegeven dat er een nieuwe Android update klaarstaat. Het enige wat u dan nog hoeft te doen, is een paar keer op ‘OK’ klikken. Zo kunt u dus gemakkelijk de nieuwste Android versie downloaden.

Benieuwd of er een nieuwe software update van Android klaarstaat voor uw smartphone? U kunt dit checken door naar 'Instellingen' > 'Systeem' > 'Systeem-update' te gaan. Hier ziet u direct of er een software update van Android beschikbaar is voor uw smartphone.


 

Android versie updaten

U downloadt de nieuwste Android versie, waarna deze vervolgens wordt geïnstalleerd op uw smartphone. Bij het uitvoeren van een software update van Android is het altijd verstandig dat uw telefoon aan de oplader ligt én u verbonden bent met het wifi netwerk. Zo voorkomt u dat er veel batterij of mobiele data wordt verbruikt.

Uw Android versie updaten doet u als volgt:

  1. Ga naar 'Instellingen' op uw smartphone.
  2. Kies ‘Systeem’.
  3. Kies ‘Systeem-update’.
  4. U ziet nu of uw smartphone up-to-date is, of dat er een nieuwe Android update klaarstaat.
  5. Indien er een Android update beschikbaar is, kunt u deze downloaden.
  6. Installeer de Android update na het downloaden.
  7. Uw smartphone heeft nu de nieuwste software update van Android!

 

Laatste Android versie

De nieuwste Android versie wordt niet voor alle merken en modellen smartphones beschikbaar gemaakt. Vaak vallen oudere telefoons buiten de boot. Voor nieuwe smartphones is de laatste Android versie vrijwel altijd beschikbaar.

Met een oudere Android versie functioneert uw smartphone nog wel, maar sommige functies zijn dan niet meer beschikbaar. Is de laatste Android versie niet meer beschikbaar voor uw smartphone? Dan is het wellicht interessant om een nieuwe smartphone te kopen. 

Bekijk het aanbod Android smartphones


 

Software update Android

Van besturingssysteem Android worden er regelmatig beveiligingsupdates en nieuwe software versies van Android uitgebracht die kleine foutjes herstellen en die ervoor zorgen dat eventuele problemen in apps opgelost worden. Naast deze kleinere Android update, is er ook een grote software update van Android die één keer per jaar wordt uitgebracht. 


Ook interessant voor u
 

Back-up telefoon

Zo maakt u eenvoudig een back-up van uw telefoon op uw pc

> Lees meer

 

Fabrieksinstellingen Samsung

Samsung resetten met een hard reset: zo doet u dat

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Dit is de beste Android telefoon van dit moment!

> Lees meer

 

Blog homepage