Waar bent u naar op zoek?

Android update: de laatste Android versie updaten

De nieuwste Android versie installeren op uw smartphone is belangrijk voor de beveiliging van uw telefoon. Bovendien verbetert een Android update ook het gebruikersgemak. Hoe krijgt u de nieuwste Android update op uw smartphone? Daar helpen wij u graag bij!

android update

 

Nieuwste Android versie downloaden

Eigenlijk hoeft u nauwelijks iets te doen om uw Android versie te updaten. In de meeste gevallen komt er vanzelf een notificatie in het scherm te staan waarin wordt aangegeven dat er een nieuwe Android update klaarstaat. Het enige wat u dan nog hoeft te doen, is een paar keer op ‘OK’ klikken.


 

Android versie updaten

U downloadt de nieuwste Android versie, waarna deze vervolgens wordt geïnstalleerd op uw smartphone. Bij het uitvoeren van een Android update is het altijd verstandig dat uw telefoon aan de oplader ligt én u verbonden bent met het wifi netwerk. Zo voorkomt u dat er veel batterij of mobiele data wordt verbruikt.

Een Android update voert u als volgt uit:

  1. Ga naar 'Instellingen' op uw smartphone.
  2. Kies ‘Systeem’.
  3. Kies ‘Systeem-update’.
  4. U ziet nu of uw smartphone up-to-date is, of dat er een nieuwe Android update klaarstaat.
  5. Indien er een Android update beschikbaar is, kunt u deze downloaden.
  6. Installeer de Android update na het downloaden.
  7. Uw smartphone heeft nu de nieuwste Android versie!

 

Laatste Android versie

De nieuwste Android versie wordt niet voor alle merken en modellen smartphones beschikbaar gemaakt. Vaak vallen oudere telefoons buiten de boot. Voor nieuwe smartphones is de laatste Android versie vrijwel altijd beschikbaar.

Met een oudere Android versie functioneert uw smartphone nog wel, maar sommige functies zijn dan niet meer beschikbaar. Is de laatste Android versie niet meer beschikbaar voor uw smartphone? Dan is het wellicht interessant om een nieuwe smartphone te kopen. 

Bekijk het aanbod Android smartphones


 

Software update Android

Van besturingssysteem Android worden er regelmatig beveiligingsupdates en nieuwe Android versies uitgebracht die kleine foutjes herstellen en die ervoor zorgen dat eventuele problemen in apps opgelost worden. Naast deze kleinere Android update, is er ook een grote software update van Android die één keer per jaar wordt uitgebracht. 


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage

Terug naar boven