Waar bent u naar op zoek?

Apple vs Samsung: waar kiest u voor?

Wanneer u een nieuwe smartphone gaat kopen, is de kans groot dat u voor een Apple smartphone of Samsung smartphone kiest. Maar, wat is beter; Apple of Samsung? Wij helpen u!

Apple vs Samsung

 

Apple vs Samsung: assortiment


Smartphones van Apple en Samsung zijn zeer populair. Deze merken bieden namelijk hoogwaardige smartphones die tot in de puntjes afgewerkt zijn. Maar welk assortiment is het beste; dat van Samsung of Apple?

Apple

Apple

Wie aan smartphones van Apple denkt, denkt aan de iPhone. De iPhone is het enige model dat Apple aanbiedt en kent een stevig prijskaartje. Elk jaar verschijnt er een nieuwe Apple iPhone, wat in feite een opvolger is van de vorige iPhone. Zo werkt Apple met cijfers om iPhones van elkaar te onderscheiden, denk aan de iPhone 8, iPhone X (10) en iPhone 11. Doordat er één type model - in verschillende uitvoeringen - beschikbaar is, heeft Apple een redelijk beperkte keuze in smartphones.

Samsung

Samsung

Waar Apple de naam iPhone voert, vallen alle smartphones van Samsung binnen de Galaxy lijn. Samsung biedt een breed assortiment aan smartphones én in diverse prijsklassen. Zo vallen de J-serie en A-serie in het lager en midden segment, terwijl de S-serie en Note-serie juist in het midden en hoger segment vallen. Door de ruime keuze in diverse soorten smartphones, is er voor ieder wat wils op het gebied van prijs en smaak. 

 

Apple vs Samsung: besturingssysteem


Het besturingssysteem van uw smartphone bepaalt onder andere hoe gebruiksvriendelijk uw smartphone is, maar ook hoe de beveiliging en software updates zijn geregeld. Wat is beter; iPhone of Samsung? 

Apple

Apple

iOS is het - eigen ontwikkelde - besturingssysteem van Apple en alleen beschikbaar voor de iPhone. Doordat het besturingssysteem speciaal ontwikkeld is voor producten van Apple, sluiten deze naadloos aan. Dat biedt natuurlijk een optimale gebruikservaring. 

Dit besturingssysteem is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook hartstikke veilig. Zo worden apps uit de App Store gecontroleerd en goedgekeurd door Apple en brengt het merk regelmatig nieuwe software-updates uit. Zo weet u zeker dat uw iPhone goed beveiligd blijft.

Samsung

Samsung

De smartphones van Samsung draaien op Android. Het besturingssysteem Android wordt door meerdere merken gebruikt en is dus een open besturingssysteem. De interface van Android is anders dan van iOS en dat heeft een voordeel. Zo kunt u als gebruiker de interface aanpassen naar uw eigen stijl. De beveiliging is overigens ook goed geregeld. Zo controleert Samsung de apps in de Play Store op veiligheid. 

Toch zit er een kleine maar aan dit verhaal. Met Android heeft u - anders dan bij iOS - de mogelijkheid om apps buiten de Play Store te downloaden. Dit raden wij u echter af, omdat de veiligheid van deze apps niet gegarandeerd kan worden. Download daarom enkel apps uit de Play Store.

 

Apple vs Samsung: opslag


Op uw smartphone doet u van alles; video's en foto's maken en bewerken, documenten opslaan en diverse apps gebruiken. Voor al deze taken heeft uw smartphone opslag nodig. Welke opslagmogelijkheden heeft u met Samsung en Apple?

Apple

Apple

Wanneer u een iPhone gaat kopen, heeft u diverse mogelijkheden in opslagcapaciteit. Zo kunt u - afhankelijk van het model - kiezen uit bijvoorbeeld 32GB, 64GB, 128GB, 256GB of 512GB. Een klein nadeel; de gekozen opslagcapaciteit kan niet uitgebreid worden.

Samsung

Samsung

Wanneer u kiest voor een Samsung smartphone, heeft u - net als bij Apple - keuze uit diverse opslagcapaciteiten. Het grote voordeel is dat u de opslagcapaciteit bij de meeste Samsung smartphones kunt uitbreiden met een microSD kaart. Soms kunt u het geheugen zelfs uitbreiden tot 1TB! Zo heeft u zeker genoeg geheugen voor al uw foto's en video's!

 

Apple vs Samsung: werken met andere producten


De keuze van een bepaald merk, kan afhankelijk zijn van andere producten in uw huis. Misschien heeft u wel een tablet, computer, wasmachine of koelkast van een bepaald merk. In dat geval kan het interessant zijn om uw smartphonekeuze te baseren op andere apparaten in huis.

Apple

Apple

Heeft u al een ander Appleproduct in huis, bijvoorbeeld een: iPad, MacBook, Apple Watch of Apple TV? Dan is het interessant om voor een Apple smartphone te kiezen. De reden is simpel. De producten van Apple werken namelijk naadloos met elkaar samen. Zo kunt u bijvoorbeeld via AirDrop bestanden van het ene apparaat naar het andere overzetten, zónder gebruik van wifi of uw mobiele data

Samsung

Samsung

Misschien heeft u allerlei apparaten in huis die draaien op Android, zoals bijvoorbeeld uw tablet, televisie of een slimme koelkast. Wanneer u het maximale wilt halen uit uw apparaten, is het dus verstandig om een Android smartphone aan te schaffen, zodat apparaten met elkaar samen kunnen werken. En wilt u van uw Samsung smartphone een kleine computer maken? Dan kunt u uw Samsung toestel aansluiten op een monitor met DeX docking station.

 

Wat is beter: iPhone of Samsung?


Beide merken hebben hun eigen kwaliteiten, dus welke van de twee is dan de beste? Die beslissing is geheel aan u! Wanneer u veel keuze wilt hebben in verschillende prijsklassen, dan is een Samsung smartphone wellicht een betere keuze. Speelt prijs geen rol en zoekt u privacy en updates die jarenlang meegaan? Dan is een iPhone een goede keuze.

Uw keuze kan ook gebaseerd worden op basis van de apparaten die u al in uw huis heeft. Wanneer het overgrote deel van uw apparaten van Apple is, dan is een iPhone een betere keuze. Zijn al uw smart apparaten van Samsung, dan is een Samsung smartphone interessanter.


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage