Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar ben je naar op zoek?

Apple vs Samsung: voor welke telefoon kies ik?

Wanneer u een nieuwe smartphone gaat kopen, is de kans groot dat u voor een Apple smartphone of Samsung smartphone kiest. Maar, wat is beter; Apple of Samsung? Wij helpen u!

Apple vs Samsung

 

Wat is beter: iPhone of Samsung?

Apple is beter dan Samsung op het gebied van beveiliging. Dit betekent dat iOS over het algemeen nét iets veiliger is dan Android. Dit komt omdat Android een open besturingssysteem is en iOS specifiek door en voor Apple is ontwikkeld. 

Op het gebied van prijs is Samsung juist weer beter dan Apple. Samsung biedt namelijk smartphones aan in alle prijsklassen. Samsung biedt budget smartphones én high-end smartphones aan, terwijl Apple zich enkel op het hoge (dure) segment richt.

Wat beter is: Samsung of Apple, hangt ook af van uw voorkeuren. Is prijs voor u de belangrijkste factor? Dan is een Samsung smartphone al snel een betere keuze dan een iPhone. Wilt u juist het meest veilige besturingssysteem? Dan is een Apple smartphone met iOS een betere keuze dan een Samsung smartphone met Android


Apple vs Samsung: assortiment

Smartphones van Apple en Samsung zijn zeer populair. Deze merken bieden namelijk hoogwaardige smartphones die tot in de puntjes afgewerkt zijn. Maar welk assortiment is het beste; dat van Samsung of Apple?

Apple

Apple

Wie aan smartphones van Apple denkt, denkt aan de iPhone. De iPhone is het enige model dat Apple aanbiedt en kent een stevig prijskaartje. Elk jaar verschijnt er een nieuwe Apple iPhone, wat in feite een opvolger is van de vorige iPhone. Zo werkt Apple met cijfers om iPhones van elkaar te onderscheiden, denk aan de iPhone 8, iPhone X (10) en iPhone 11. Doordat er één type model - in verschillende uitvoeringen - beschikbaar is, heeft Apple een redelijk beperkte keuze in smartphones.

> Bekijk Apple aanbod

Samsung

Samsung

Waar Apple de naam iPhone voert, vallen alle smartphones van Samsung binnen de Galaxy lijn. Samsung biedt een breed assortiment aan smartphones én in diverse prijsklassen. Zo vallen de J-serie en A-serie in het lager en midden segment, terwijl de S-serie en Note-serie juist in het midden en hoger segment vallen. Door de ruime keuze in diverse soorten smartphones, is er voor ieder wat wils op het gebied van prijs en smaak. 

> Bekijk Samsung aanbod


 

Apple vs Samsung: besturingssysteem

Het besturingssysteem van uw smartphone bepaalt onder andere hoe gebruiksvriendelijk uw smartphone is, maar ook hoe de beveiliging en software updates zijn geregeld. Wat is beter; iPhone of Samsung? 

Apple

Apple

iOS is het - eigen ontwikkelde - besturingssysteem van Apple en alleen beschikbaar voor de iPhone. Doordat het besturingssysteem speciaal ontwikkeld is voor producten van Apple, sluiten deze naadloos aan. Dat biedt natuurlijk een optimale gebruikservaring. 

Dit besturingssysteem is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook hartstikke veilig. Zo worden apps uit de App Store gecontroleerd en goedgekeurd door Apple en brengt het merk regelmatig nieuwe software-updates uit. Zo weet u zeker dat uw iPhone goed beveiligd blijft.

> Bekijk Apple aanbod

Samsung

Samsung

De smartphones van Samsung draaien op Android. Het besturingssysteem Android wordt door meerdere merken gebruikt en is dus een open besturingssysteem. Ook Android brengt regelmatig software-updates uit. De interface van Android is anders dan van iOS en dat heeft een voordeel. Zo kunt u als gebruiker de interface aanpassen naar uw eigen stijl. De beveiliging is overigens ook goed geregeld. Zo controleert Samsung de apps in de Play Store op veiligheid. 

Toch zit er een kleine maar aan dit verhaal. Met Android heeft u - anders dan bij iOS - de mogelijkheid om apps buiten de Play Store te downloaden. Dit raden wij u echter af, omdat de veiligheid van deze apps niet gegarandeerd kan worden. Download daarom enkel apps uit de Play Store.

> Bekijk Samsung aanbod


 

Apple vs Samsung: opslag


Op uw smartphone doet u van alles; video's en foto's maken en bewerken, documenten opslaan en diverse apps gebruiken. Voor al deze taken heeft uw smartphone opslag nodig. Welke opslagmogelijkheden heeft u met Samsung en Apple?

Apple

Apple

Wanneer u een iPhone gaat kopen, heeft u diverse mogelijkheden in opslagcapaciteit. Zo kunt u - afhankelijk van het model - kiezen uit bijvoorbeeld 32GB, 64GB, 128GB, 256GB of 512GB. Een klein nadeel; de gekozen opslagcapaciteit kan niet uitgebreid worden.

> Bekijk Apple aanbod

Samsung

Samsung

Wanneer u kiest voor een Samsung smartphone, heeft u - net als bij Apple - keuze uit diverse opslagcapaciteiten. Het grote voordeel is dat u de opslagcapaciteit bij de meeste Samsung smartphones kunt uitbreiden met een microSD kaart. Soms kunt u het geheugen zelfs uitbreiden tot 1TB! Zo heeft u zeker genoeg geheugen voor al uw foto's en video's!

> Bekijk Samsung aanbod


 

Apple vs Samsung: werken met andere producten


De keuze van een bepaald merk, kan afhankelijk zijn van andere producten in uw huis. Misschien heeft u wel een tablet, computer, wasmachine of koelkast van een bepaald merk. In dat geval kan het interessant zijn om uw smartphonekeuze te baseren op andere apparaten in huis.

Apple

Apple

Heeft u al een ander Appleproduct in huis, bijvoorbeeld een: iPad, MacBook, Apple Watch of Apple TV? Dan is het interessant om voor een Apple smartphone te kiezen. De reden is simpel. De producten van Apple werken namelijk naadloos met elkaar samen. Zo kunt u bijvoorbeeld via AirDrop bestanden van het ene apparaat naar het andere overzetten, zónder gebruik van wifi of uw mobiele data

> Bekijk Apple aanbod

Samsung

Samsung

Misschien heeft u allerlei apparaten in huis die draaien op Android, zoals bijvoorbeeld uw tablet, televisie of een slimme koelkast. Wanneer u het maximale wilt halen uit uw apparaten, is het dus verstandig om een Android smartphone aan te schaffen, zodat apparaten met elkaar samen kunnen werken. En wilt u van uw Samsung smartphone een kleine computer maken? Dan kunt u uw Samsung toestel aansluiten op een monitor met DeX docking station.

> Bekijk Samsung aanbod


Ook interessant voor u
 

opschonen

Zo kunt u uw telefoon opschonen in 4 stappen

> Lees meer

 

Energie besparen

Wat is de beste Apple iPhone van dit moment?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Wat is de beste Samsung van dit moment?

> Lees meer

 

Blog homepage