Contact
Mijn UnitedConsumers

Waar bent u naar op zoek?

App voor wachtwoorden: 10x gratis wachtwoorden app

Voor veel accounts op het internet heeft u een wachtwoord nodig. Maar, onthoud al die wachtwoorden maar eens. Dat kan soms best lastig zijn. Een app om wachtwoorden op te slaan biedt uitkomst! In dit artikel zetten wij 10 gratis wachtwoorden apps voor u op een rijtje. Zo helpen wij u bij het kiezen van de beste wachtwoorden app. 

Beste wachtwoorden apps


 

Wat is een wachtwoorden app?

Een wachtwoorden app is een app waarin u uw wachtwoorden veilig kunt bewaren. Handig! Want, veel verschillende wachtwoorden onthouden kan best lastig zijn. Via een wachtwoorden app heeft u eenvoudig toegang tot uw wachtwoorden en kunt u deze altijd opzoeken. 

Hoe veilig is een wachtwoorden app?

Een app voor wachtwoorden is op dit moment de veiligste oplossing om uw wachtwoorden te onthouden. Een wachtwoorden app is veiliger dan het opslaan van wachtwoorden in de browser of in een bestand op uw computer.

Uw wachtwoorden worden in een (gratis) wachtwoorden app namelijk beveiligd door middel van een zware encryptie. Dat wil zeggen dat uw wachtwoorden moeilijk te ontcijferen zijn, omdat de gegevens worden gecodeerd. Hierdoor zijn wachtwoorden in de app pas leesbaar als ze gedecodeerd zijn.  

Let op: ondanks goede beveiliging van uw wachtwoorden app, is het belangrijk om onder andere alert te zijn op schadelijke software of e-mails en is het belangrijk om uw telefoon goed te beveiligen. Blijf altijd alert in verschillende situaties waarbij er wachtwoorden aan te pas komen. Bijvoorbeeld tijdens het internetbankieren


 

Wachtwoorden app: sterk wachtwoord verzinnen

In een goede wachtwoorden app staan uw wachtwoorden veiliger achter slot en grendel. Echter is het opslaan van uw wachtwoord in een app, de tweede stap naar online veiligheid.

De eerste stap is het maken van een sterk wachtwoord. Zo bent u cybercriminelen altijd een stap voor. Wij leggen u uit hoe u dit aanpakt:

  • Gebruik cijfers: maak uw wachtwoord sterker door cijfers, maar ook hoofdletters en speciale tekens toe te voegen. Wissel verschillende tekens af, zodat uw wachtwoord minder hackgevoelig is. 
  • Lang wachtwoord: hoe langer uw wachtwoord, hoe beter. Een sterk en veilig wachtwoord bestaat uit minimaal tien tekens.
  • Vermijd persoonlijke informatie: laat gegevens zoals uw naam, geboortedatum of adres achterwege. Deze informatie is namelijk erg gevoelig voor cybercrime.
  • Maak verschillende wachtwoorden: gebruik verschillende wachtwoorden én verander uw wachtwoorden minimaal één keer per jaar. Zo maakt u het hackers lastiger om in te breken op uw accounts.  

 

Beste wachtwoorden app: 10x gratis wachtwoorden app

Wij zetten 10 gratis wachtwoorden apps voor u op een rijtje en vertellen u wat deze apps u te bieden hebben. Zo kiest u snel de beste wachtwoorden app voor u en kunt u direct aan de slag!

1. LastPass

Wachtwoordmanager LastPass slaat uw wachtwoorden op in een versleutelde, digitale kluis. LastPass kan automatisch uw aanmeldingsgegevens invullen op bijvoorbeeld een website of app die u gebruikt. Zo hoeft u alleen nog maar het hoofdwachtwoord van deze gratis wachtwoorden app te onthouden. Handig! 

Budget appVerkrijgbaar via iOS en Android.


2. Bitwarden

Wilt u dat het opslaan van uw wachtwoorden niet alleen veilig, maar ook eenvoudig is? Dan is Bitwarden wellicht de beste wachtwoord app voor u. Deze goede wachtwoorden app slaat al uw inloggegevens op in een sterk beveiligde omgeving en is ook geschikt om op andere apparaten te gebruiken; door middel van synchronisatie raadpleegt u uw actuele wachtwoorden altijd waar en wanneer u maar wilt!

Budget appVerkrijgbaar via iOS en Android.


3. 1Password

Met de wachtwoorden app 1Password heeft u altijd toegang tot uw wachtwoorden, maar ook tot uw creditcardgegevens en andere belangrijke documenten. Deze paswoorden app biedt de mogelijkheid om gegevens uitermate veilig te delen of gezamenlijk te beheren. Bijvoorbeeld met uw partner of andere gezinsleden. Hangt er een gegevenslek in de lucht? Dan geeft 1Password u op tijd een waarschuwing!

Budget appVerkrijgbaar via iOS en Android.


4. Dashlane

Deze wachtwoorden app is geschikt voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik en heeft een modern design. U kunt wachtwoorden delen met vijf andere accounts en uw gegevens ook eenvoudig weer afschermen voor eigen gebruik. Daarnaast kunt u met deze wachtwoordbeheermanager voor Android en iOS uw wachtwoorden stapsgewijs checken en updaten. Zo weet u zeker dat u altijd over sterke wachtwoorden beschikt.

Budget appVerkrijgbaar via iOS en Android.


5. Keeper

Wachtwoorden en andere vertrouwelijke bestanden, zoals foto's, video's en financiën kunt u met deze wachtwoorden app veilig op één plek bewaren. Met Touch ID of Face ID zorgt u ervoor dat alleen u direct toegang heeft tot de gegevens in de app. Een extra handig én veilig snufje waarmee u uw wachtwoorden proactief kunt beschermen, is dat de wachtwoorden app scant op onveilige websites. 

Budget appVerkrijgbaar via iOS en Android.


6. Keepass

Keepass is een goede wachtwoorden app die werkt met een open source software. Dit betekent dat het mogelijk is om al uw wachtwoorden in één database op te slaan. Via één hoofdwachtwoord heeft u toegang tot de wachtwoorden app. Keepass is de beste wachtwoorden app voor u als u enkel een veilige plek voor uw wachtwoorden zoekt. De app laat andere functies achterwege en is daardoor eenvoudig te bedienen.

Budget appVerkrijgbaar via iOS en Android.


7. LogMeOnce

Met deze app voor wachtwoorden logt u gemakkelijk in op verschillende apps en accounts. Het menu is overzichtelijk; met één druk op de knop vult de wachtwoorden app automatisch uw inloggegevens in. Een hoofd vol met verschillende, moeilijke wachtwoorden is met deze goede wachtwoorden app verleden tijd!

Budget appVerkrijgbaar via iOS en Android.


8. Avira Password Manager

Deze goede wachtwoorden app biedt in de gratis versie onbeperkte opslag op een onbeperkt aantal apparaten. Ideaal wanneer u graag gebruik maakt van verschillende apparaten, zoals uw smartphone, tablet en pc. Een tweestapsverificatie en een ingebouwde authenticator zorgen voor een goed beveiligd systeem. Twijfelt u of uw wachtwoord sterk genoeg is? Deze wachtwoorden app kan dit voor u controleren!

Budget appVerkrijgbaar via iOS en Android.


9. Sticky Password 

Sticky Password is een complete wachtwoorden app die u gemakkelijk en prettig kunt bedienen. Automatisch en veilig inloggen op al uw (social media) accounts gaat via uw persoonlijke vingerafdruk. U kunt zelf kiezen of u uw gegevens in de cloud bewaard. Deze goede wachtwoorden app werkt met elke internetbrowser en is beschikbaar op verschillende apparaten. 

Budget appVerkrijgbaar via iOS en Android.


10. Avast Passwords

Avast Passwords is de wachtwoordmanager van Avast, die u wellicht kent van hun antivirus software voor Windows, Apple en Android. In deze wachtwoorden app kunt u niet alleen uw wachtwoorden, maar ook uw betaalgegevens en creditcards veilig bewaren. De app vult automatisch uw gegevens in tijdens het online winkelen. Handig én veilig!

Budget appVerkrijgbaar via iOS en Android.


 

App voor wachtwoorden: betaalde apps

Wilt u uw wachtwoorden opslaan in een goede wachtwoorden app tegen betaling? Betaalde wachtwoorden apps kunt u vaak naar eigen wens inrichten. In veel gevallen kunt u naast wachtwoorden, ook andere gegevens veilig opslaan in betaalde wachtwoorden apps. Bijvoorbeeld paspoort- en credicard gegevens. Voorbeelden van betaalde wachtwoorden apps, zijn: 

  • Enpass (verkrijgbaar via iOS en Android)
  • pwSafe 2 - Password Safe (verkrijgbaar via iOS en Android)
  • OnSafe+ password manager (verkrijgbaar via iOS en Android

Gratis wachtwoorden app: premium versies

Bij sommige gratis wachtwoorden apps is het mogelijk om te betalen voor een premium versie van de app. Een premium versie van een paswoorden app biedt extra functies die de gratis basis versie niet bevat.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra functies waarmee u het veiligheidsniveau van uw wachtwoorden kunt verhogen, veilige chatomgevingen voor bedrijven en de mogelijkheid om ongelimiteerd wachtwoorden op te slaan en te synchroniseren met andere apparaten. Heeft u een geschikte gratis wachtwoorden app gevonden die bij u past, maar heeft u behoefte aan meer mogelijkheden? Dan is een premium versie wellicht een goede keuze!


Ook interessant voor u
 

Veilig internetten

Veilig internetten en internetbankieren doet u zo

> Lees meer

 

Telefoon gestolen

Smartphone gestolen of verloren, wat nu?

> Lees meer

 

WhatsApp fraude

WhatsApp fraude voorkomen: 6 herkenningspunten op een rij 

> Lees meer

 

Blog homepage