Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar ben je naar op zoek?

Contactloos opladen: welke telefoon kan draadloos opladen?

Draadloos opladen - of contactloos opladen - is met steeds meer smartphones mogelijk. De kans is dus groot dat draadloos opladen mogelijk is met jouw smartphone. Wat is draadloos opladen, hoe werkt het en welke telefoons kunnen draadloos opladen? Wij hebben het voor je uitgezocht!

 

Wat is draadloos opladen?

Draadloos opladen is een manier om je mobiele telefoon op te laden zonder dat je een stekkertje in je telefoon hoeft te doen. De wereldwijde standaard voor draadloos opladen is Qi - uitgesproken als 'Tsjie'. De benaming komt uit Azië en betekent 'vitale energie'. Elke smartphone die draadloos opladen ondersteunt, werkt met de Qi-technologie.


 

Hoe werkt draadloos opladen?

Je telefoon draadloos opladen is eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen, is jouw mobiele telefoon op een oplaadstation leggen. Dit oplaadstation is wél met een kabel en het stopcontact verbonden. Deze vorm van magnetisch opladen is interessant, want zo heb je geen last van kabels.

Draadloos opladen werkt met twee spoelen. Eén spoel is gemonteerd in de mobiele telefoon en de andere in het laadstation. Als de smartphone op het laadstation wordt gelegd, ontstaat er een elektromagnetisch veld. Dit elektromagnetisch veld maakt draadloos opladen

Bij draadloos opladen wordt stroom naar elektromagnetische inductievelden gestuurd. Een stekker of adapter is dus niet nodig! Het enige wat je nodig hebt, is een Qi laadstation en een telefoon die draadloos kan opladen.

Voordelen draadloos opladen

  • Makkelijke manier om je telefoon op te laden.
  • Minder slijtage aan USB-poort van de smartphone.

Nadelen draadloos opladen

  • Nog steeds bedrading nodig voor het oplaadstation.
  • Snelladen alleen mogelijk met apart gekochte snellader.

 

Welke telefoons kunnen draadloos opladen?

Steeds meer telefoons kunnen draadloos opladen en hebben dus de Qi laadcompatibiliteit. Keuze zat, dus! Wil je weten of jouw telefoon draadloos kan opladen? Onder andere deze telefoons ondersteunen draadloos opladen:?

  • Oppo: Find X5 Pro 5G.
  • Google: Pixel 3 of nieuwer.
  • Apple: iPhone 8 of nieuwer.
  • Xiaomi: Xiaomi Mi 9 of nieuwer.
  • Oneplus: Oneplus 8 Pro, Oneplus 9 of nieuwer.
  • Samsung Galaxy S-serie: Galaxy S6 of nieuwer. 

Alle smartphones vergelijken

Zoek je een nieuwe telefoon met contactloos opladen? De meeste smartphones in ons assortiment hebben deze functie aan boord! Bekijk ons complete aanbod smartphones en vind jouw nieuwe smartphone die draadloos kan opladen.

Smartphones vergelijken
 

Draadloos opladen: een oplader kiezen

Voor het draadloos opladen van je smartphone, heb je natuurlijk een draadloze oplader nodig. Er zijn talloze draadloze opladers op de markt. Het is belangrijk dat je zorgt dat het maximale vermogen van de draadloze oplader aansluit op het maximale vermogen van je smartphone.

Stel: je smartphone ondersteunt een 10W draadloze oplader, dan is het zonde om een 5W draadloze oplader te kopen. Je telefoon draadloos opladen zal in dit geval niet snel gaan.

Daarnaast heb je de keuze uit diverse soorten draadloze opladers. De meeste draadloze opladers zijn plat. Je smartphone ligt dus met het scherm naar het plafond tijdens het draadloos opladen. Het gebruiken van de smartphone tijdens het draadloos opladen kan hierdoor lastig zijn.

Gelukkig zijn er ook staande draadloze opladers in een houder met een schuine achterkant. Jouw telefoon draadloos opladen en tegelijkertijd bedienen wordt hierdoor comfortabel.


Ook interessant
 

Energie besparen in de zomer

Welke smartphone heeft de beste batterij?

> Lees meer

 

schermtijd

Schermtijd: wat is een gezonde schermtijd?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Alles over veilig gebruik van je mobiele telefoon

> Lees meer

 

Blog homepage