Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar bent u naar op zoek?

Fotograferen met uw smartphone? Bekijk de tips!

Met een smartphone op zak bent u altijd voorbereid om de leukste en mooiste momenten in uw leven vast te leggen. Fotograferen met uw smartphone is natuurlijk hartstikke leuk. Wilt u ook goede foto's maken met uw smartphone? Bekijk dan onze tips!

Fotorgaferen met smartphone

Fotograferen met uw smartphone: 7 tips

De beste smartphones hebben vaak meerdere camera's. Sterker nog: een smartphone met drie of vier camera's is meer dan normaal tegenwoordig. Leuk, al die verschillende lenzen, maar hoe kunt u het beste fotograferen met uw smartphone? Onze tips helpen u bij het maken van het perfecte plaatje!

Tip 1: Goede grip en stabiele houding

Mensen maken vaak op een nonchalante manier foto's; lopend en met het toestel in één hand. U kunt zich wel voorstellen dat foto's hierdoor vaak niet erg scherp zijn. Een goede en stabiele houding is belangrijk wanneer u een scherpe foto wilt maken. Ga er daarom eens goed voor staan, leun desnoods ergens tegenaan, houd met beide handen uw smartphone vast, adem in en schiet de foto! 

Tip 2: Zet de flitser maar snel uit!

De flitser van uw telefoon is eigenlijk alleen maar goed om een verloren oorbel of een set sleutels terug te vinden in het donker. Zet u tijdens het fotograferen de flitser aan? Dan kunt u fletse gezichten en rode ogen op de foto verwachten. Niet echt iets waar u op zit te wachten, dus! Zet de flitser daarom uit en schiet foto's met behulp van (dag)licht of een lamp.

Tip 3: Zorg voor voldoende licht

In donkere scenes zult u met de meeste smartphones last krijgen van veel ruis. Zorg daarom voor voldoende licht, of maak bij voorkeur foto's in daglicht! Bij zowel een Samsung als een iPhone kunt u de belichting aanpassen tijdens het fotograferen. Zo verschijnt er een balkje - ook wel slider genoemd - die u kunt verplaatsen, waardoor de foto donkerder of lichter wordt. 

Tip 4: Apps om foto's te bewerken

Is uw foto mooi, maar mag deze nog wel een unieke twist krijgen? Dan kunt u veel meer uit uw foto halen met een speciale app om foto's te bewerken. Met een dergelijke app kunt u foto's naar wens bewerken. Denk hierbij aan filters, het onscherp maken van de achtergrond of decoreer uw foto's met tekst! 

Tip 5: Kies welke knop fijner is

Vrijwel iedereen kent de ronde virtuele knop onderaan het scherm wanneer u de camera van uw smartphone inschakelt. Maar wist u dat u ook foto's kunt schieten door op één van de volumeknoppen te drukken? Bij sommige toestellen kan het zelfs met de vingerscanknop aan de achterkant. Met een fysieke knop lijkt het net of u de knop van een echte fotocamera indrukt. Bekijk daarom per situatie welk knop uw voorkeur heeft. 

Tip 6: Accessoires kopen

Wist u dat u opzetlenzen kunt kopen voor uw smartphone? Hiermee creëert u de leukste effecten tijdens het fotograferen. Begin eens met een goedkoop setje. Bevalt het u? Dan kunt u het zo duur maken als u zelf wilt! Vindt u het lastig om stabiel te staan tijdens het fotograferen met uw smartphone? Kijk dan eens of een statief iets voor u is. Met een statief maakt u altijd scherpe foto's, omdat het toestel niet beweegt. Zo wordt u een echte professional!

Tip 7: Zoomen zonder kwaliteitsverlies

Digitaal inzoomen zorgt ervoor dat er ingezoomd wordt op een bepaald deel van het beschikbare beeld. Dit beeld wordt vervolgens vergroot naar het aantal beschikbare megapixels. In feite wordt er een stuk beeld uitgeknipt en dat zorgt voor kwaliteitsverlies. Loop bij voorkeur iets dichter naar het onderwerp toe indien uw smartphone alleen de mogelijkheid heeft om digitaal in te zoomen. 

Naast digitaal zoomen, bestaan er ook smartphones die optisch kunnen inzoomen. Deze manier van zoomen is - anders dan digitaal - hartstikke fijn! Met optisch zoomen wordt het te fotograferen beeld dichter naar de lens toe gebracht, voordat u het vastlegt. Omdat de diverse cameralenzen met elkaar samenwerken, heeft u geen last van kwaliteitsverlies. Wel zo fijn! 


Smartphones met de beste camera's

Wilt u alles uit uw foto halen en een smartphone met de beste camera aanschaffen? Dan zijn dit de 3 beste keuzes van dit moment:

1. Xiaomi 12 Pro

Camera's achterzijde:
50 + 50 + 50 megapixel
Selfiecamera:
32 megapixel

xiaomi 12 pro

Bestel toestel 

 

2. Oppo Find X5 Pro

Camera's achterzijde:
50 + 50 + 13 megapixel
Selfiecamera:
32 megapixel

oppo find x5 pro

Bestel toestel 

 

3. Samsung Galaxy A53

Camera's achterzijde: 
64 + 12 + 5 + 5 megapixel
Selfiecamera: 
16 megapixel

samsung a53

Bestel toestel


Ook interessant voor u
 

Appen achter het stuur

Deze smartphones hebben de beste camera's

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Dit zijn de beste apps om foto's te bewerken!

>Lees meer

 

Verkeersboetes 2020

Reis apps: dit zijn onmisbare vakantie apps

>Lees meer

 

Blog homepage