Waar bent u naar op zoek?

Goedkope smartphone: zó kiest u een goedkope telefoon

De beste goedkope smartphone, hoe vindt u die? Goedkope telefoons hebben tegenwoordig snelle hardware en goede specificaties. We kunnen wel zeggen dat budget smartphones niet altijd onder doen voor high-end modellen. En wilt u dat ook; een goedkope telefoon die goed presteert? Dan helpen wij u graag! 

Goedkope smartphone

 

 

 

vink

Goedkope telefoon: bepaal uw budget

Een goedkope smartphone betekent niet per definitie dat u slechte kwaliteit koopt. Afhankelijk van het te besteden budget, wilt u de kosten natuurlijk zo laag mogelijk houden. Hoe kiest u dan voor een betaalbare smartphone? Bepaal allereerst wat uw budget gaat zijn en wijk hier niet vanaf.

Het klinkt verleidelijk om alvast te oriënteren op de iPhone 11 Pro Max, maar dan betaalt u meteen de hoofdprijs en dat wilt u niet. U wilt een goedkope smartphone, dus kunt u de zoekresultaten het beste beperken tot het door u gekozen maximale budget.


 

vink

Goedkope mobiele telefoon: het besturingssysteem

Bij het kiezen van een goedkope smartphone kunt u kiezen tussen Android of iOS. Op basis van prijs is de keuze snel gemaakt, want Android is een stuk goedkoper dan iOS.

Daarnaast is iOS enkel beschikbaar op de iPhone, terwijl Android door meerdere merken gebruikt wordt. Denk aan Samsung, Huawei en Nokia. U heeft dus meer keuze in het merk en model met Android als besturingssysteem.

De overstap van iOS naar Android of van Android naar iOS is overigens niet lastig. Binnen een paar stappen zet u de gegevens van uw oude smartphone over op uw nieuwe smartphone.


 

vink

Goedkope telefoon betekent vaak een ouder model

Een goedkope telefoon betreft vaak een wat ouder model. Een goedkope smartphone is dus geen high-end model dat net uitgebracht is. Wel kan een goedkoper toestel in een lijn met nieuw gelanceerde toestellen verwerkt zijn.

Denk aan de Samsung Galaxy S10 lijn. Waar de Samsung Galaxy S10 een prijzig model is, heeft Samsung ook de Samsung Galaxy S10e gelanceerd. Dit instapmodel is lager geprijsd dan de andere S10 modellen. Ideaal dus wanneer u een goedkope smartphone zoekt met een hoge kwaliteit!


 

vink

Goedkope gsm door voor refurbished te kiezen

Naast een ouder model, kunt u ook kiezen voor een refurbished smartphone van bijvoorbeeld Apple. Deze refurbished smartphones zijn al eerder gebruikt en worden opnieuw te koop aangeboden. Een refurbished smartphone is niet zomaar een tweedehands telefoon.

Het toestel wordt grondig gecontroleerd door specialisten. En is er een onderdeel kapot of beschadigd? Dan worden deze onderdelen vervangen, voordat het toestel in de verkoop gaat. Het grote voordeel van een refurbished toestel is dat deze zo goed als nieuw is én tevens ook goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe smartphone. 


 

vink

Telefoon goedkoop houden? Kies een minder populair merk

De grote merken, zoals Apple en Samsung, vragen vaak hoge prijzen voor hun toestellen. Voor een gloednieuwe smartphone legt u soms wel € 1.000,- neer. Wilt u toch een smartphone van Apple of Samsung? Bekijk dan ook eens de goedkopere modellen van Samsung en de refurbished modellen van Apple. Zo heeft u een goedkope smartphone van het merk van uw voorkeur!

Maakt het voor u niet uit welk merk smartphone u heeft? Bekijk dan ook eens de modellen van bijvoorbeeld Motorola, OPPO en Nokia. Deze toestellen zijn over het algemeen lager geprijsd én voorzien van alle gemakken. Zo houdt u uw smartphone goedkoop! 


 

vink

Smartphone goedkoop houden met specificaties

Smartphones hebben tegenwoordig geavanceerde technologie en indrukwekkende specificaties. Voor al deze specificaties - zoals meerdere camera's en een kristalhelder beeld - betaalt u natuurlijk een prijs. Wilt u een goedkope mobiel? Kies dan voor een smartphone zonder de meest luxe specificaties.

Overbodige specificaties, zoals: draadloos opladen, ultrasone vingerafdrukscanner en augmented reality zijn niet belangrijk voor het functioneren van de smartphone. Daarom beperken we ons tot de kern en kijken we naar het werkgeheugen, de processor en de beschikbare opslag.

 
Processor vraagteken
 
Werkgeheugen vraagteken
 
Beschikbare opslag vraagteken

 

vink

Goedkope gsm? Kies voor Sim Only

Houd uw smartphone goedkoop door deze los aan te schaffen en hier een Sim Only abonnement bij te kiezen. Met deze optie bent u vaak goedkoper uit dan wanneer u een abonnement inclusief toestel afsluit. 

Kijk bij een Sim Only abonnement ook altijd naar de grootte van de bundel. Uw dataverbruik speelt hierbij een belangrijke rol. Kiest u een Sim Only abonnement en maakt u deze maandelijks niet op? Dan bent u in principe te duur uit. Dit geldt ook wanneer u een te kleine bundel afsluit en maandelijks bij moet betalen. Uw smartphone goedkoop houden betekent kiezen voor een passende bundel én voordelige provider. Zo kiest u de beste Sim Only!

t-mobile
Tele2
Vodafone
Hollandsnieuwe
BEN

 

vink

Beste goedkope smartphone

Hecht u veel waarde aan een uitstekende camera? Dan betaalt u hier meer voor dan wanneer u voor een model kiest met een minder geavanceerde camera. Op zoek naar de beste goedkope smartphone? Dit is onze top 3 beste budget smartphones!

3. Samsung Galaxy A30s

Beeldscherm 6,4 inch Super-AMOLED display met HD+ resolutie (1560 x 720 pixels)
Besturingssysteem Android 9.0 (Pie)
Camera's Drie camera's aan de achterzijde van 25 + 8 + 5 megapixel - 16 megapixel frontcamera
Opslagcapaciteit 64GB (uit te breiden tot 512GB met microSD)

Bestel de Samsung Galaxy A30s

Samsung Galaxy A30s

2. OPPO A5 2020

Beeldscherm 6,5 inch LCD display (1600 x 720 pixels)
Besturingssysteem ColorOS 6.0.1, gebaseerd op Android 9.0 (Pie)
Camera's Vier camera's aan de achterzijde van 12 + 8 + 2 + 2 megapixel - 8 megapixel frontcamera
Opslagcapaciteit 64GB (uit te breiden tot 256GB met microSD)

Bestel de OPPO A5 2020

OPPO A5 2020

1. Samsung Galaxy M21

Beeldscherm 6,4 inch OLED display (2340 x 1080 pixels)
Besturingssysteem Android 10
Camera's Drie camera's aan de achterzijde van 48 + 8 + 5 megapixel - 20 megapixel frontcamera
Opslagcapaciteit 64GB (uit te breiden tot 512GB met microSD)

Bestel de Samsung Galaxy M21

Galaxy M21

Aanbevolen voor u


 

Blog homepage