Goedkope telefoon: in 5 stappen naar een goedkope smartphone

Is het betalen van de hoofdprijs noodzakelijk voor een goede smartphone? Absoluut niet! Goedkope telefoons hebben tegenwoordig snelle hardware en goede specificaties. We kunnen wel zeggen dat budget smartphones niet altijd onder doen voor high-end modellen. Hoe kiest u een goedkope smartphone? Wij helpen u met onze 5 stappen!

Goedkope smartphone

Telefoon goedkoop houden? In 5 stappen naar een goedkope gsm


Goedkope telefoon

Er is enorm veel aanbod in goedkope smartphones. Goedkoop betekent echter niet dat u slechte kwaliteit koopt. Afhankelijk van het te besteden budget, wilt u de kosten natuurlijk zo laag mogelijk houden. Hoe kiest u dan voor een betaalbare smartphone? Wij helpen u in vijf stappen naar een goedkope telefoon.

 

Stap 1: Voordelige mobiele telefoon? Begin bij het besturingssysteem

Bij het kiezen van een goedkope smartphone kunt u kiezen tussen Android of iOS. Op basis van prijs is de keuze snel gemaakt, want Android is een stuk goedkoper dan iOS.

Daarnaast is iOS enkel beschikbaar op de iPhone, terwijl Android door meerdere merken gebruikt wordt. Denk aan Samsung, Huawei en Nokia. U heeft dus meer keuze in het merk en model met Android als besturingssysteem.

De overstap van iOS naar Android of van Android naar iOS is overigens niet lastig. Binnen een paar stappen zet u de gegevens van uw oude smartphone over op uw nieuwe smartphone.

 

Stap 2: Telefoon goedkoop houden? Kies voor een ouder model

Hoe ouder het model, hoe goedkoper het toestel. Een goedkope smartphone is dus geen high-end model dat net uitgebracht is. Wel kan een goedkoper toestel in een lijn met nieuw gelanceerde toestellen verwerkt zijn. Denk aan de Samsung Galaxy S10 lijn. Waar de Samsung Galaxy S10 een prijzig model is, heeft Samsung ook de Samsung Galaxy S10e gelanceerd. Dit instapmodel is vriendelijker geprijsd dan de andere S10 modellen.

Naast een ouder model, kunt u ook kiezen voor een refurbished smartphone van bijvoorbeeld Apple. Deze refurbished smartphones zijn al eerder gebruikt en worden opnieuw te koop aangeboden. Een refurbished smartphone is niet zomaar een tweedehands telefoon. Het toestel wordt grondig gecontroleerd door specialisten. En is er een onderdeel kapot of beschadigd? Dan worden deze onderdelen vervangen, voordat het toestel in de verkoop gaat. 

 

Stap 3: Betaalbare smartphone betekent minder populair merk

De grote merken, zoals Apple en Samsung, vragen vaak hoge prijzen voor hun toestellen. Voor een gloednieuwe smartphone legt u soms wel € 1.000,- neer. Wilt u toch een smartphone van Apple of Samsung? Bekijk dan ook eens de goedkopere modellen van Samsung en de refurbished modellen van Apple. Zo heeft u een goedkope smartphone van het merk van uw voorkeur!

Maakt het voor u niet uit welk merk smartphone u heeft? Bekijk dan ook eens de modellen van bijvoorbeeld Motorola, OPPO en Nokia. Deze toestellen zijn over het algemeen lager geprijsd én voorzien van alle gemakken. Zo houdt u uw smartphone goedkoop! 

 

Stap 4: Specificaties houden uw telefoon goedkoop

Smartphones hebben tegenwoordig geavanceerde technologie en indrukwekkende specificaties. Voor al deze specificaties - zoals meerdere camera's en een kristalhelder beeld - betaalt u natuurlijk een prijs. 

Overbodige specificaties, zoals: draadloos opladen, ultrasone vingerafdrukscanner en augmented reality zijn niet belangrijk voor het functioneren van de smartphone. Daarom beperken we ons tot de kern en kijken we naar het werkgeheugen, de processor en de beschikbare opslag.

 
Processor vraagteken
 
Werkgeheugen vraagteken
 
Beschikbare opslag vraagteken
 

Stap 5: Goedkope smartphone? Kies voor Sim Only

Houd uw smartphone goedkoop door deze los aan te schaffen en hier een Sim Only abonnement bij te kiezen. Met deze optie bent u vaak goedkoper uit dan wanneer u een abonnement inclusief toestel afsluit. 

Kijk bij een Sim Only abonnement ook altijd naar de grootte van de bundel. Uw dataverbruik speelt hierbij een belangrijke rol. Kiest u een Sim Only abonnement en maakt u deze maandelijks niet op? Dan bent u in principe te duur uit. Dit geldt ook wanneer u een te kleine bundel afsluit en maandelijks bij moet betalen. Kijk daarom naar uw eigen verbruik en kies hier een passende bundel én provider bij.

t-mobile
Tele2
Vodafone
Hollandsnieuwe
BEN

Beste goedkope smartphone

Hecht u veel waarde aan een uitstekende camera? Dan betaalt u hier meer voor dan wanneer u voor een model kiest met een minder geavanceerde camera. Op zoek naar de beste goedkope smartphone? Dit is onze top 3 beste budget smartphones!

nr1

OPPO A9 2020


OPPO A9 2020


OPPO A9 2020

 

nr2

OPPO A5 2020


OPPO A5 2020


OPPO A5 2020

 

nr3

Samsung Galaxy A30s


Samsung Galaxy A30s


Samsung Galaxy A30s

 

Blog homepage