Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar bent u naar op zoek?

IMEI nummer telefoon: waar vind ik het IMEI nummer?

Het IMEI nummer van uw telefoon is uniek en het is belangrijk dat u het IMEI nummer goed bewaart. Maar, wat is het IMEI nummer, wat kunt u ermee en waar vindt u het IMEI nummer? Dat leggen wij graag aan u uit!

IMEI nummer


 

Wat is een IMEI nummer?

Het woord IMEI staat voor ‘International Mobile Equipment Identity’. In het Nederlands is de letterlijke vertaling ‘Internationale Mobiele Toestellen Identiteit’. Dit nummer kunt u zien als een soort serienummer van smartphone.


 

Wat kunt u met een IMEI nummer?

Het IMEI nummer van uw telefoon bestaat altijd uit 15 cijfers en is voor ieder toestel uniek. Doordat het een uniek nummer is, is het IMEI nummer geschikt als herkenningspunt van uw mobiele telefoon. Omdat een mobiele telefoon een gewild voorwerp is, is het aan te raden om uw IMEI nummer goed te noteren én te bewaren.

Als uw smartphone wordt gestolen, kan de politie het IMEI nummer van uw toestel gebruiken om een zogenaamde sms-bom te sturen. De persoon die het toestel gestolen heeft, krijgt dan constant sms-berichten met de tekst ‘deze telefoon is gestolen, ga naar de politie’. Op deze manier wordt het voor de dief onmogelijk om het toestel door te verkopen.


 

IMEI nummer telefoon controleren

U kunt het IMEI achterhalen op de volgende manieren:

  • Op de zijkant van de originele doos van de mobiele telefoon zit een witte sticker met barcode. Onder of boven deze barcode staat een reeks cijfers. Dit is het IMEI nummer.
  • Door op uw smartphone de code *#06# in te toetsen, verschijnt het IMEI nummer op uw beeldscherm.
  • In de instellingen op uw smartphone.

 

IMEI nummer iPhone

Wilt u het IMEI nummer van uw iPhone weten? Dan kunt u deze opvragen door *#06# in te toetsen. Het IMEI nummer verschijnt vervolgens in beeld. Het IMEI nummer liever op een andere manier opzoeken? Dat kan. Ga dan naar 'Instellingen > Algemeen'  en kies vervolgens voor 'Info'. Onder het kopje 'Primair' ziet u nu het IMEI nummer van uw iPhone staan.

Kunt u het IMEI nummer niet achterhalen, omdat deze bijvoorbeeld gestolen is? Dan kunt u het IMEI nummer van uw iPhone opzoeken via uw Apple ID. Wanneer u inlogt met uw Apple ID op een computer, kunt u onder 'Apparaten' uw iPhone vinden waar u het IMEI nummer van zoekt. 

iphone


 

IMEI nummer Samsung

Heeft u een Samsung smartphone? Dan kunt u het IMEI nummer natuurlijk opzoeken door *#06# te bellen, maar het IMEI nummer van Samsung vindt u ook onder het kopje instellingen. Wanneer u naar 'Apps > Instellingen' gaat en vervolgens kiest voor 'Toestel-info', komt het IMEI nummer van uw Samsung telefoon in beeld te staan.

Samsung s20


Ook interessant voor u
 

Energie besparen

Hoe kan ik mijn smartphone simlockvrij maken?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Puk code: waar vind ik de puk code van mijn simkaart?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Simkaart: wat is een simkaart en wat is dualsim?

> Lees meer

 

Blog homepage