Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar ben je naar op zoek?

IMEI nummer telefoon: waar vind ik het IMEI nummer?

Het IMEI nummer van je telefoon is uniek en het is belangrijk dat je het IMEI nummer goed bewaart. Maar, wat is het IMEI nummer, wat kun je ermee en waar vind je het IMEI nummer? Dat leggen wij graag aan je uit!

IMEI nummer


 

Wat is een IMEI nummer?

Het woord IMEI staat voor ‘International Mobile Equipment Identity’. In het Nederlands is de letterlijke vertaling ‘Internationale Mobiele Toestellen Identiteit’. Dit nummer kun je zien als een soort serienummer van smartphone.


 

Wat kun je met een IMEI nummer?

Het IMEI nummer van je telefoon bestaat altijd uit 15 cijfers en is voor ieder toestel uniek. Doordat het een uniek nummer is, is het IMEI nummer geschikt als herkenningspunt van jouw mobiele telefoon. Omdat een mobiele telefoon een gewild voorwerp is, is het aan te raden om je IMEI nummer goed te noteren én te bewaren.

Als je smartphone wordt gestolen, kan de politie het IMEI nummer van je toestel gebruiken om een zogenaamde sms-bom te sturen. De persoon die het toestel gestolen heeft, krijgt dan constant sms-berichten met de tekst ‘deze telefoon is gestolen, ga naar de politie’. Op deze manier wordt het voor de dief onmogelijk om het toestel door te verkopen.


 

IMEI nummer telefoon controleren

Je kunt het IMEI achterhalen op de volgende manieren:

  • Op de zijkant van de originele doos van de mobiele telefoon zit een witte sticker met barcode. Onder of boven deze barcode staat een reeks cijfers. Dit is het IMEI nummer.
  • Door op je smartphone de code *#06# in te toetsen, verschijnt het IMEI nummer op je beeldscherm.
  • In de instellingen op je smartphone.

 

IMEI nummer iPhone

Wil je het IMEI nummer van je iPhone weten? Dan kun je deze opvragen door *#06# in te toetsen. Het IMEI nummer verschijnt vervolgens in beeld. Het IMEI nummer liever op een andere manier opzoeken? Dat kan. Ga dan naar 'Instellingen > Algemeen'  en kies vervolgens voor 'Info'. Onder het kopje 'Primair' zie je nu het IMEI nummer van je iPhone staan.

Kun je het IMEI nummer niet achterhalen, omdat deze bijvoorbeeld gestolen is? Dan kun je het IMEI nummer van je iPhone opzoeken via je Apple ID. Wanneer je inlogt met je Apple ID op een computer, kun je onder 'Apparaten' de iPhone vinden waar je het IMEI nummer van zoekt. 

iphone


 

IMEI nummer Samsung

Heb je een Samsung smartphone? Dan kun je het IMEI nummer natuurlijk opzoeken door *#06# te bellen, maar het IMEI nummer van Samsung vind je ook onder het kopje instellingen. Wanneer je naar 'Apps > Instellingen' gaat en vervolgens kiest voor 'Toestel-info', komt het IMEI nummer van jouw Samsung telefoon in beeld te staan.

Samsung s20


Ook interessant
 

Energie besparen

Hoe kan ik mijn smartphone simlockvrij maken?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Puk code: waar vind ik de puk code van mijn simkaart?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Simkaart: wat is een simkaart en wat is dualsim?

> Lees meer

 

Blog homepage