Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar bent u naar op zoek?

iPhone 11 review: onze iPhone 11 ervaringen

In onze iPhone 11 review delen wij onze ervaringen met de iPhone 11. Wij geven u onze mening over het gebruiksgemak, design, de camera's en overige hardware. Na het lezen van onze review weet u zeker of de iPhone 11 iets voor u is! 

iPhone 11 review

In deze review beoordelen wij de iPhone 11 met 128GB opslag in de kleur paars. De iPhone 11 is een waardige opvolger van de iPhone XR - en wij vertellen u waarom! 

In het doosje

Wij maken het doosje open en zien direct het prachtige paarse kleurtje van onze iPhone 11. Onder de iPhone 11 ligt het welkomstboekje, de pin voor de sim, het instructieboekje en een Apple sticker. Naast het papierwerk, ligt het opgerolde USB-C Lightning kabeltje. Onze iPhone 11 review kan nu starten!    


8,7 
stersterstersterleeg

Pluspunten Minpunten
 
Degelijke prijs
 
Schermkwaliteit kan een stuk beter
 
Prima camera's
 
3,5mm-poort en adapter afwezig
 
Uitstekende accucapaciteit
 
Geen nieuw design

 

Voorganger

Van iPhone XR naar iPhone 11

Apple heeft met de iPhone 11 duidelijke verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone XR. Dus als u aan ons vraagt; welk toestel is beter? Dan is het overduidelijk de iPhone 11. Maar wat zijn dan precies de beste verbeteringen ten opzichte van de iPhone XR?

De iPhone 11 heeft:

  • Meer camera's met meer megapixels: 2 x 12 MP achterzijde en 1 x 12 MP voorzijde
  • Verbeterde accucapaciteit, namelijk 3110 mAh
  • Een grotere geheugenoptie, namelijk 256 GB
  • Sterkere processor, namelijk de A13 Bionic

> iPhone 11 bekijken

Heeft u nog wat meer informatie nodig? In deze iPhone 11 review leest u alles over bovenstaande verbeterde specificaties!


 

Formaat

Het design en beeldscherm

We beginnen onze iPhone 11 review met het design. Zoals we van Apple gewend zijn, heeft de iPhone 11 een prachtig luxe design. Het toestel voelt vertrouwd aan, omdat het qua design lijkt op de iPhone XR; het toestel heeft een aluminium behuizing en ook ziet u wederom de notch van de camera bovenin het scherm. Ook is de iPhone 11 in veel leuke kleurtjes verkrijgbaar, namelijk rood, wit, zwart, groen, paars en geel. 

Lastig met één hand te bedienen

Onze ervaring met de iPhone 11 is dat het toestel - met zijn lengte van 150,9 mm - iets lastiger met één hand te bedienen is. Doordat het een groter toestel is - met een gewicht van 194 gram - past het ook iets lastiger in uw broekzak. Maar als u altijd een tas bij u draagt - of grote zakken heeft - zal dit geen probleem zijn voor u.

Scherm: prima LCD-scherm

Het 6,1 LCD beelscherm van de iPhone 11 is vergelijkbaar met het beeldscherm van de iPhone XR. Maar als u kijkt naar de OLED beeldschermen van de andere modellen uit de iPhone 11-serie, is het scherm van de iPhone 11 een beetje teleurstellend. Toch zijn we, ondanks het LCD scherm, best tevreden. Het toestel is namelijk voorzien van een hoge beeldkwaliteit met een uitstekende witbalans en prachtige, realitische kleuren. Hierdoor kunt u prima uw favoriete series en films kijken.

Design andere Apple toestellen

iPhone XR iPhone 11 iPhone 12
vraagteken vraagteken iPhone 12
Scherm:
6,1 inch LCD
Scherm:
6,1 inch LCD
Scherm:
6,1 inch OLED
Behuizing:
Glas en aluminium
Behuizing:
Glas
Behuizing:
Glas en aluminium
Afmetingen:
Lengte x breedte x dikte
150,9 mm x 75,7 mm x 8,3 mm
Afmetingen:
Lengte x breedte x dikte
150,9 mm x 75,7 mm x 8,3 mm
Afmetingen:
Lengte x breedte x dikte
146,7 mm x 71,5 mm x 7,4 mm
Gewicht:
194 gram
Gewicht:
194 gram
Gewicht:
174 gram

 

 


 

Camera

Ervaringen iPhone 11 camera's

Apple heeft met de iPhone 11 een flinke stap vooruit gezet wat betreft de camera's. Zo is het toestel uitgerust met niet één maar twee 12 megapixel camera's aan de achterzijde. En een van deze camera's is een ultragroothoeklens - die dus nieuw is ten opzichte van de iPhone XR. Hiermee kunnen wij gemakkelijk al onze collega's tegelijk op de foto zetten! Maar als uw voorkeur een prachtig stuk natuur is, dan gaat dat natuurlijk net zo goed.

Het toestel is ook voorzien van een nachtmodus, waarmee we ook bij wat minder licht goede foto's kunnen maken. Daarnaast zijn wij fan van de portretmodus, waarmee u nu ook mooie foto's maakt van uw huisdier - en niet alleen van mensen. De frontcamera is er ook zeker op vooruit gegaan, namelijk van een 7 megapixel camera naar een 12 megapixel selfiecamera

Onze iPhone 11 review zou natuurlijk niet goed zijn wanneer wij niet eerlijk onze mening zouden geven. Want hoewel de iPhone 11 prima camera's heeft, vinden wij dat Apple soms een beetje achterblijft in vergelijking met de andere grote smartphone producenten. Zo weigert Apple om extra megapixels toe te voegen aan de camera's. Aan de andere kant; een goede camera heeft niet alleen veel megapixel, maar is ook voorzien van de beste technieken. En dat doet Apple met de iPhone 11 gelukkig wel goed.

Camera's overige Apple toestellen

 

iPhone XR iPhone 11 iPhone 12

Achter:
12 megapixel
 

Voor:
7 megapixel

Achter:
12 megapixel
12 megapixel


Voor:
7 megapixel

Achter:
12 megapixel
12 megapixel
 

Voor:
7 megapixel


 

 


 

Processor

iPhone 11 review hardware

De iPhone 11 is uitgerust met de Apple A13 Bionic chip en heeft een degelijk werkgeheugen van 4GB. Dit is een fijne verbetering ten op zichte van de Apple A12 Bionic chip van de iPhone XR. De A13 chip is namelijk razendsnel én zuinig. Dit in combinatie met 4GB werkgeheugen maakt de iPhone 11 lekker snel, waardoor het opstarten van apps binnen not-time is gepiept. Hoewel wij prima games kunnen spelen op de iPhone 11, heeft het toestel verder geen specifieke eigenschappen (zoals Samsung met haar Game Booster) die het spelen van games beter maakt.

De iPhone 11 heeft geen 3,5mm-poort. Dit betekent dat u Air Pods of andere oordopjes, middels bluetooth kunt verbinden. Net zoals bij de iPhone XR, komt het geluid van het toestel zelf uit twee luidsprekers. Een luidspreker zit aan de bovenkant van het scherm en een luidspreker zit aan de onderkant. Hierdoor heeft u prima stereogeluid.

iPhone heeft ervoor gekozen de accucapaciteit te verhogen naar 3.110 mAh. Onze ervaring met de iPhone 11 batterij is dat u prima heel de dag met een opgeladen accu kunt doen. De iPhone 11 kan tevens draadloos opladen én snelladen.

Accu overige Apple toestellen

iPhone XR iPhone 11 iPhone 12
Accucapaciteit
2.942 mAh
Accucapaciteit
3.110 mAh
Accucapaciteit
2.815 mAh
Browsen
12 uur 57 minuten
Browsen
13 uur 8 minuten
Browsen
12 uur 28 minuten
Video kijken
15 uur 5 minuten
Video kijken
12 uur 5 minuten
Video kijken
18 uur 53 minuten
Laadtijd
3 uur 12 minuten
Laadtijd
3 uur 42 minuten
Laadtijd
1 uur 49 minuten
Bron: tweakers

 

 

Conclusie

iPhone 11 review: de conclusie

Wij eindigen onze iPhone review met een conclusie van onze ervaringen met de iPhone 11. Zoals eerder gezegd vinden wij de kleuren van de iPhone 11 mooi, maar het luxe design hadden wij al eens eerder gezien bij de iPhone XR. Wat betreft de hardware gaat het toestel er erg op vooruit. Zo heeft het toestel verbeterde camera's, een grotere accucapaciteit en een razensnelle chip. Dit zijn de redenen waarom de iPhone 11 beter is dan de iPhone XR. Maar hoe weet u of de iPhone 11 wel of niet bij u past? Wij helpen u een handje!

Koop de iPhone 11 als...

U graag de hele dag op pad bent, lekker erop los fotografeert en geen geduld hebt voor trage apps. Het toestel heeft uitstekende verbeteringen ten op zichte van zijn voorganger de iPhone XR. Maar ook als u nog een oudere iPhone heeft, zoals een iPhone 7 of 8, is de overstap naar de iPhone 11 de perfecte keuze! 

iPhone 11 kopen

Kijk naar alternatieven als...

De iPhone 11 is het instapmodel van de iPhone 11-serie. Wilt u een beter beeldscherm en nog betere specificaties? Dan kunt u beter kijken of de iPhone 11 Pro of 11 Pro Max iets voor u is. Deze toestellen hebben namelijk wel een OLED-scherm. Twijfelt u nog over de iPhone 11? Bekijk dan eens wat alternatieven!

Alternatieven bekijken


Ook interessant voor u
 

iPhone XR review

Dit zijn onze ervaringen met de iPhone XR

> Lees meer

 

xs review

iPhone 12 review: is deze smartphone iets voor u?

> Lees meer

 

iPhone SE review

Dit zijn onze ervaringen met de iPhone SE

> Lees meer

 

Blog homepage