Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar ben je naar op zoek?

Gegevens overzetten van Android naar iOS: volg ons stappenplan!

Wil je overstappen van Android naar iOS? Dan heb je te maken met een nieuw besturingssysteem. Bij de installatie van jouw telefoon wil je natuurlijk je gegevens van Android naar iOS overzetten. Hoe je dit doet, leggen wij in 8 eenvoudige stappen uit!

Android naar iOS


 

Android overzetten naar iOS

Je kunt op twee manieren Android overzetten naar iOS: handmatig of met de 'Move to iOS' app. Maak je de overstap van Android naar iOS met de 'Stap over op iOS' app? Dan ben je hier weinig tijd mee kwijt. Alle gegevens handmatig overzetten van Android naar iOS neemt meer tijd in beslag. Het voordeel van handmatig overzetten is dat je zelf kunt selecteren welke gegevens op jouw iPhone moeten staan.

Goed om te weten: een aantal gegevens kun je niet met de 'Stap over op iOS' app overzetten: jouw apps, muziek, boeken en pdf-documenten moeten handmatig van Android naar iOS worden verplaatst.


 

Stap over op iOS app

Gegevens van Android naar iOS overzetten is simpel met de stap over op iOS app. Het is zelfs eenvoudiger dan overstappen van iOS naar Android. Stap over op iOS met de 'Move to iOS' app. Deze download je gemakkelijk in de Google Play Store. Hiermee zet je al jouw foto's, video's en contacten over op je nieuwe iPhone. 

Let op: de stap over op iOS app werkt alleen met Android 4.0 of hoger en iOS 9 of hoger.


 

Van Android naar iOS in 8 stappen

Voordat je begint, is het belangrijk dat wifi ingeschakeld is en beide smartphones opgeladen zijn. Vervolgens kunnen de toestellen gekoppeld worden:

Stap 1: Zet jouw iPhone aan en begin met de configuratie.
Stap 2: Bij de stap 'Apps en gegevens' klik je op 'Zet gegevens over van Android'. 
Stap 3: Open de 'Move to iOS' app op het Android toestel en kies de optie 'Zoek de code'.
Stap 4: De 10-cijferige code ontvang je op jouw iPhone en voer je vervolgens in op je Android toestel.
Stap 5: Je Android toestel en de iPhone zijn nu aan elkaar gekoppeld.
Stap 6: Kies alle gegevens die je over wilt zetten van Android naar iOS. Tik op 'Ga door' op jouw Android toestel en wacht tot de gegevens zijn overgezet. 
Stap 7: Klik op 'Ga door' op je iPhone en volg de stappen. 
Stap 8: De configuratie is nu voltooid en alle gegevens zijn van Android naar iOS overgezet.

Let op: het overzetten van de gegevens kan een tijdje duren. Doe niets met beide telefoons, totdat de laadbalk op je iPhone vol is


 

Gegevens handmatig overzetten van Android naar iOS (iPhone)

Natuurlijk kun je gegevens en bestanden ook handmatig overzetten van Android naar iOS. Dit is wel een grotere klus, maar zo kun je wel een selectie maken welke bestanden wel of niet op je iPhone moeten staan. 

Contacten overzetten van Android naar iOS (iPhone)

  • Ga naar 'Instellingen > Mail' op je iPhone en voeg je e-mailaccount toe.
  • Synchroniseer al jouw contacten die je van Android naar iOS over wilt zetten.

Foto's overzetten van Android naar iOS (iPhone)

  • Sluit je Android toestel aan op de computer en open de map foto's.
  • Selecteer de foto's die je over wilt zetten en plaats deze in een aparte map op de computer.
  • Ga naar 'www.icloud.comen log in met je Apple-ID.
  • Ga vervolgens naar 'Foto's' en klik op 'Uploaden'.
  • Kies de foto's die je over wilt zetten en het uploaden start.
  • De geselecteerde foto's zijn nu van Android naar iOS overgezet.

Apps overzetten van Android naar iOS (iPhone)

Apps moet je handmatig op je nieuwe iPhone zetten. Deze vind je in de App Store en installeer je vervolgens op je iPhone. Apps als Facebook en Whatsapp zet je moeiteloos over van Android naar iOS, maar betaalde apps moet je wel opnieuw aankopen in de App Store. Sommige Android apps zijn niet beschikbaar in de App Store. In dat geval zul je een alternatief moeten zoeken.

Muziek, boeken en pdf-bestanden overzetten

Jouw muziek, boeken en pdf-bestanden kun je met de 'Stap over op iOS'-app niet automatisch overzetten van Android naar iOS. Dit moet je dus handmatig doen. Hiervoor sluit je de Android telefoon aan op een computer of laptop en zet je de bestanden hierop. Vervolgens kun je met het programma iTunes de documenten van jouw computer naar je iPhone overzetten.


 

Overzetten van Android naar iOS niet gelukt?

Is de overstap van Android naar iOS niet (helemaal) geslaagd? Dan kan de verbinding tussen jouw twee telefoons of je wifi-verbinding zijn onderbroken. Ook kan het zijn dat je iPhone onvoldoende opslagruimte heeft om alle gegevens van jouw Android toestel over te zetten. Let er daarom op dat de hoeveelheid gegevens die je overzet niet de maximale capaciteit overschrijdt.

Als het overzetten van Android naar iOS niet is gelukt, kun je het opnieuw proberen. Zet eerst je iPhone terug naar fabrieksinstellingen, start deze opnieuw op en begin bij stap 1 van ons stappenplan om de telefoon opnieuw in te stellen.


 

Van Android naar iOS: nieuwe telefoon

Wil je overstappen van Android naar iOS, maar heb je nog geen iPhone? Bij ons vind je ruime keuze in diverse modellen, met of zonder abonnement.

Bekijk alle iPhones


Ook interessant
 

Energie besparen

Wat is een betere keuze: Android of iOS?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Zo stap je over van iOS naar Android

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Hoe installeer ik een nieuwe iOS update?

> Lees meer

 

Blog homepage