Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar ben je naar op zoek?

Gegevens overzetten van Android naar iOS: volg ons stappenplan!

Wilt u overstappen van Android naar iOS? Dan heeft u te maken met een nieuw besturingssysteem. Bij de installatie van uw telefoon wilt u natuurlijk uw gegevens van Android naar iOS overzetten. Hoe u dit doet, leggen wij in 8 eenvoudige stappen uit!

Android naar iOS


 

Android overzetten naar iOS

U kunt op twee manieren Android overzetten naar iOS: handmatig of met de 'Move to iOS' app. Maakt u de overstap van Android naar iOS met de 'Stap over op iOS' app? Dan bent u hier weinig tijd mee kwijt. Alle gegevens handmatig overzetten van Android naar iOS neemt meer tijd in beslag. Het voordeel van handmatig overzetten is dat u zelf kunt selecteren welke gegevens op uw iPhone moeten staan.

Goed om te weten: een aantal gegevens kunt u niet met de 'Stap over op iOS' app overzetten: uw apps, muziek, boeken en pdf-documenten moeten handmatig van Android naar iOS worden verplaatst.


 

Stap over op iOS app

Gegevens van Android naar iOS overzetten is simpel met de stap over op iOS app. Het is zelfs eenvoudiger dan overstappen van iOS naar Android. Stap over op iOS met de 'Move to iOS' app. Deze downloadt u gemakkelijk in de Google Play Store. Hiermee zet u al uw foto's, video's en contacten over op uw nieuwe iPhone. 

Let op: de stap over op iOS app werkt alleen met Android 4.0 of hoger en iOS 9 of hoger.


 

Van Android naar iOS in 8 stappen

Voordat u begint, is het belangrijk dat wifi ingeschakeld is en beide smartphones opgeladen zijn. Vervolgens kunnen de toestellen gekoppeld worden:

Stap 1: Zet uw iPhone aan en begin met de configuratie.
Stap 2: Bij de stap 'Apps en gegevens' klikt u op 'Zet gegevens over van Android'. 
Stap 3: Open de 'Move to iOS' app op het Android toestel en kies de optie 'Zoek de code'.
Stap 4: De 10-cijferige code ontvangt u op uw iPhone en voert u vervolgens in op uw Android toestel.
Stap 5: Uw Android toestel en de iPhone zijn nu aan elkaar gekoppeld.
Stap 6: Kies alle gegevens die u over wilt zetten van Android naar iOS. Tik op 'Ga door' op uw Android toestel en wacht tot de gegevens zijn overgezet. 
Stap 7: Klik op 'Ga door' op uw iPhone en volg de stappen. 
Stap 8: De configuratie is nu voltooid en alle gegevens zijn van Android naar iOS overgezet.

Let op: het overzetten van de gegevens kan een tijdje duren. Doe niets met beide telefoons, totdat de laadbalk op uw iPhone vol is


 

Gegevens handmatig overzetten van Android naar iOS (iPhone)

Natuurlijk kunt u gegevens en bestanden ook handmatig overzetten van Android naar iOS. Dit is wel een grotere klus, maar zo kunt u wel een selectie maken welke bestanden wel of niet op uw iPhone moeten staan. 

Contacten overzetten van Android naar iOS (iPhone)

  • Ga naar 'Instellingen > Mail' op uw iPhone en voeg uw e-mailaccount toe.
  • Synchroniseer al uw contacten die u van Android naar iOS over wilt zetten.

Foto's overzetten van Android naar iOS (iPhone)

  • Sluit uw Android toestel aan op de computer en open de map foto's.
  • Selecteer de foto's die u over wilt zetten en plaats deze in een aparte map op de computer.
  • Ga naar 'www.icloud.comen log in met uw Apple-ID.
  • Ga vervolgens naar 'Foto's' en klik op 'Uploaden'.
  • Kies de foto's die u over wilt zetten en het uploaden start.
  • De geselecteerde foto's zijn nu van Android naar iOS overgezet.

Apps overzetten van Android naar iOS (iPhone)

Apps moet u handmatig op uw nieuwe iPhone zetten. Deze vindt u in de App Store en installeert u vervolgens op uw iPhone. Apps als Facebook en Whatsapp zet u moeiteloos over van Android naar iOS, maar betaalde apps moet u wel opnieuw aankopen in de App Store. Sommige Android apps zijn niet beschikbaar in de App Store. In dat geval zult u een alternatief moeten zoeken.

Muziek, boeken en pdf-bestanden overzetten

Uw muziek, boeken en pdf-bestanden kunt u met de 'Stap over op iOS'-app niet automatisch overzetten van Android naar iOS. Dit moet u dus handmatig doen. Hiervoor sluit u de Android telefoon aan op een computer of laptop en zet u de bestanden hierop. Vervolgens kunt u met het programma iTunes de documenten van uw computer naar uw iPhone overzetten.


 

Overzetten van Android naar iOS niet gelukt?

Is de overstap van Android naar iOS niet (helemaal) geslaagd? Dan kan de verbinding tussen uw twee telefoons of uw wifi-verbinding zijn onderbroken. Ook kan het zijn dat uw iPhone onvoldoende opslagruimte heeft om alle gegevens van uw Android toestel over te zetten. Let er daarom op dat de hoeveelheid gegevens die u overzet niet de maximale capaciteit overschrijdt.

Als het overzetten van Android naar iOS niet is gelukt, kunt u het opnieuw proberen. Zet eerst uw iPhone terug naar fabrieksinstellingen, start deze opnieuw op en begin bij stap 1 van ons stappenplan om de telefoon opnieuw in te stellen.  


 

Van Android naar iOS: nieuwe telefoon

Wilt u overstappen van Android naar iOS, maar heeft u nog geen iPhone? Bij ons vindt u ruime keuze in diverse modellen, met of zonder abonnement.

Bekijk alle iPhones


Ook interessant voor u
 

Energie besparen

Wat is een betere keuze: Android of iOS?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Zo stapt u over van iOS naar Android

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Hoe installeer ik een nieuwe iOS update?

> Lees meer

 

Blog homepage