Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar bent u naar op zoek?

Losse telefoon kopen: hoe kies ik de juiste smartphone?

Wilt u een losse telefoon kopen? Dat kan! In dat geval koopt u een telefoon los van uw mobiele abonnement. Aan keuze geen gebrek, maar hoe kiest u een goede losse telefoon? Wij helpen u!

smartphone kopen


 

Los toestel kopen: onze top 3

Wilt u een nieuwe telefoon los kopen en bent u benieuwd naar de beste smartphone van dit moment? Wij delen graag onze top 3 beste smartphones uit ons assortiment met u!

 

Losse telefoon kopen

Smartphones zijn er in verschillende prijsklassen, van budget tot high-end, van klein tot groot en met diverse mogelijkheden. Vaak geldt hoe duurder de smartphone is, hoe uitgebreider de functionaliteiten zijn. Wilt u een losse telefoon kopen, dan is het verstandig om van tevoren enkele zaken op een rijtje te zetten. Wij laten u zien waar u aan kunt denken bij het kiezen van een nieuwe losse mobiele telefoon.

Waar let ik op bij de aankoop van een los toestel?

Doordat er zoveel verschillende merken en modellen smartphones zijn, is het mogelijk dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Losse mobiele telefoons vergelijken hoeft niet moeilijk te zijn. Over het algemeen geldt dat er enkele zaken zijn waar u op kunt letten bij het kopen van een los toestel:

  • Welk besturingssysteem past het beste bij uw wensen?
  • Hoeveel opslagcapaciteit heeft u minimaal nodig?
  • Welke specificaties vindt u belangrijk?

Het besturingssysteem van uw smartphone

De besturingssystemen Android en iOS worden het meest gebruikt. iOS is het besturingssysteem van Apple en wordt hierdoor enkel gebruikt op de iPhone. Vrijwel alle andere merken gebruiken Android als besturingssysteem.

Android iOS
Grote keuze uit apps en functionaliteiten Hoge mate van beveiliging en privacy
Naar wens te personaliseren Strak en simpel design
Synchroniseert met uw Google account Werkt perfect samen met andere Apple apparaten

De opslagcapaciteit van uw smartphone

Een klein gedeelte van de opslagcapaciteit van een smartphone wordt gebruikt door het besturingssysteem en voor de werking van de smartphone zelf. De rest van het geheugen is bedoeld voor het gebruiken van apps en het opslaan van bijvoorbeeld foto’s, video’s en muziek. U heeft vaak de keuze uit de volgende hoeveelheid opslagcapaciteit:

  • 16 GB: Voor het standaardgebruik waarbij u af en toe foto’s en video’s maakt, maar deze ook weer regelmatig verwijdert. Ook installeert u slechts zelden een app.
  • 32 GB: Bij een dagelijks gebruik waarbij u met regelmaat foto’s en video’s maakt, graag apps installeert en maar weinig weer verwijdert.
  • 64 GB: Voor een intensief smartphonegebruik. Dit heeft u nodig als u iedere dag uw smartphone veelvuldig gebruikt voor apps, games, muziek, foto’s en video’s.

 

Refurbished toestel los kopen

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een refurbished toestel los te kopen. Dit is een smartphone die al eerder is gebruikt, maar opnieuw te koop wordt aangeboden. Een refurbished toestel wordt altijd grondig nagekeken, opgepoetst en opgeknapt, waarbij – indien nodig – onderdelen vervangen worden. Voor een refurbished smartphone betaalt u dan ook minder dan voor hetzelfde nieuwe toestel en kan daardoor een aantrekkelijk optie zijn als u op uw budget of op het milieu wilt letten.

Bekijk refurbished smartphones


Ook interessant voor u
 

Abonnement afsluiten

Kiezen voor een telefoonabonnement met korting!

> Bereken mijn korting

 

Energie besparen

Mobiel abonnement vergelijken: hoe doe ik dat?

> Lees meer

 

Telefoon inruilen

Telefoon inruilen: zo doet u dat in 4 stappen

> Lees meer

 

Blog homepage