Waar bent u naar op zoek?

Smartphone kopen: waar moet u op letten?

Of u nu jong of oud bent: een smartphone is voor iedereen. Met een smartphone kunt u namelijk veel meer dan alleen bellen. De nieuwste smartphones beschikken over een razendsnelle internetverbinding, waardoor een smartphone eigenlijk niet onder doet voor een goede laptop of computer. Met als grote voordeel dat u een smartphone makkelijk overal mee naartoe neemt. Aan keuze geen gebrek, maar hoe kiest u een goede smartphone uit? Wij helpen u!

smartphone kopen

Goede smartphone

Smartphones zijn er in verschillende prijsklassen, van budget tot high-end, van klein tot groot en met diverse mogelijkheden. Vaak geldt hoe duurder de smartphone is, hoe uitgebreider de functionaliteiten zijn. Wilt u een smartphone kopen, dan is het verstandig om van tevoren enkele zaken op een rijtje te zetten. Wij laten u zien waar u aan kunt denken bij het kiezen van een nieuwe smartphone.

Smartphone kopen, waar moet u op letten?

Doordat er zoveel verschillende merken en modellen smartphones zijn, is het mogelijk dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Smartphones vergelijken hoeft niet moeilijk te zijn. Over het algemeen geldt dat er enkele zaken zijn waar u op kunt letten bij het kopen van een smartphone:

  • Welk besturingssysteem past het beste bij uw wensen?
  • Hoeveel opslagcapaciteit heeft u minimaal nodig?
  • Welke specificaties vindt u belangrijk?

Het besturingssysteem van uw smartphone

De besturingssystemen Android en iOS worden het meest gebruikt. iOS is het besturingssysteem van Apple en wordt hierdoor enkel gebruikt op de iPhone. Vrijwel alle andere merken gebruiken Android als besturingssysteem.

Android iOS
Grote keuze uit apps en functionaliteiten Hoge mate van beveiliging en privacy
Naar wens te personaliseren Strak en simpel design
Synchroniseert met uw Google account Werkt perfect samen met andere Apple apparaten

De opslagcapaciteit van uw smartphone

Een klein gedeelte van de opslagcapaciteit van een smartphone wordt gebruikt door het besturingssysteem en voor de werking van de smartphone zelf. De rest van het geheugen is bedoeld voor het gebruiken van apps en het opslaan van bijvoorbeeld foto’s, video’s en muziek.

U heeft vaak de keuze uit de volgende hoeveelheid opslagcapaciteit:

16 GB

Voor het standaardgebruik waarbij u af en toe foto’s en video’s maakt, maar deze ook weer regelmatig verwijdert. Ook installeert u slechts zelden een app.

32 GB

Bij een dagelijks gebruik waarbij u met regelmaat foto’s en video’s maakt, graag apps installeert en maar weinig weer verwijdert.

64 GB

Voor een intensief smartphonegebruik. Dit heeft u nodig als u iedere dag uw smartphone veelvuldig gebruikt voor apps, games, muziek, foto’s en video’s.

Smartphone specificaties

Hoewel een smartphone natuurlijk een telefoon is, lijkt het bellen ermee vaak op de tweede plaats te komen. De smartphone wordt vooral veel gebruikt voor social media-toepassingen, e-mails checken, het bekijken van websites en om te gamen. Bovendien is een goede camera vaak van doorslaggevend belang bij de keuze voor een goede smartphone.

Ga voor uzelf na welke opties u belangrijk vindt, zodat u de smartphone koopt die past bij uw gebruikswensen.

Refurbished smartphone

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een refurbished smartphone te kopen. Dit is een smartphone die al eerder is gebruikt, maar opnieuw te koop wordt aangeboden. Een refurbished smartphone wordt altijd grondig nagekeken, opgepoetst en opgeknapt, waarbij – indien nodig – onderdelen vervangen worden. Voor een refurbished smartphone betaalt u dan ook minder dan voor hetzelfde nieuwe toestel en kan daardoor een aantrekkelijk optie zijn als u op uw budget of op het milieu wilt letten.

Smartphones vergelijken


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage