Waar bent u naar op zoek?

Smartphone kinderen: een smartphone voor kinderen kiezen

Een smartphone voor kinderen komt steeds vaker voor. Kinderen komen namelijk steeds vroeger in aanraking met een smartphone, dus krijgen ze vaak ook al op jongere leeftijd een eigen smartphone. Wanneer u eraan denkt om een smartphone voor uw kind te kopen, wilt u natuurlijk de juiste keuze maken. Wat is de beste smartphone voor uw kind? Smartphone kinderen

 

Beste smartphone voor kinderen: onze top 3

Een smartphone voor een kind hoeft niet de duurste, grootste of meest luxe smartphone te zijn. Maar, welke smartphone kiest u dan? Wij hebben onze top 3 favoriete smartphones voor kinderen op een rij gezet, zodat u gemakkelijk een keuze kunt maken:


 

Smartphone voor kinderen: 3 tips

U bepaalt als ouder wanneer het tijd is dat uw kind een eigen smartphone krijgt. Sommige kinderen krijgen zelfs al een smartphone wanneer zij 9 jaar zijn. Welke leeftijd uw kind ook heeft; u bent op zoek naar een smartphone die bij hem of haar past. Om u een handje te helpen, zetten wij een aantal factoren op een rij die belangrijk zijn bij de keuze van een smartphone voor uw kind.

1. Het formaat van de smartphone voor uw kind

Een smartphone voor kinderen moet niet té groot zijn. Een te grote telefoon is namelijk minder handig in gebruik voor een kind. Smartphones worden steeds groter en dus is het vinden van een kleine smartphone bijna een uitdaging. Een smartphone met een schermdiagonaal van ongeveer 6 inch is voor kinderen groot genoeg om games op te spelen of films op te kijken. Bovendien is een formaat van ongeveer 6 inch een prima te bedienen smartphone voor kinderen.

2. Materiaal van de smartphone voor uw kind

Een smartphone met een volledig glazen behuizing is geen ideale keuze voor kinderen. Deze smartphones zijn namelijk gevoeliger voor schade. En een gebroken scherm brengt kosten met zich mee die u als ouder natuurlijk liever wilt voorkomen. Een smartphone met een kunststof behuizing is daarom een betere keuze. Daarnaast is het verstandig om altijd een telefoonhoesje en screenprotector aan te schaffen bij de smartphone van uw kind. Zo is de telefoon beter beschermd tegen val- en stootschade. Wel zo fijn!

3. De prijs van een smartphone voor kinderen

Misschien wordt dit de eerste smartphone voor uw kind of heeft hij of zij er al meerdere versleten. Het is verstandig om vooraf een budget te bepalen wat de smartphone van uw kind mag kosten. Een eerste smartphone voor kinderen hoeft bijvoorbeeld niet duur te zijn. Bovendien betekent een goedkope smartphone niet dat deze slecht werkt. Er zijn meer dan genoeg budget smartphones die geweldig presteren, tegen een interessante prijs.


 

Smartphone abonnement voor kinderen

Wanneer u een smartphone voor uw kind heeft gevonden, dan hoort daar natuurlijk ook een telefoonabonnement bij. U kunt kiezen voor een toestel inclusief abonnement, maar u heeft ook de mogelijkheid om een toestel los aan te schaffen en apart een Sim Only abonnement af te sluiten.

De laatste optie is wellicht de meest interessante. Een smartphone los aanschaffen in combinatie met een goedkoop Sim Only abonnement, houdt de kosten laag. Bedenk vooraf goed hoeveel belminuten, sms'jes en MB's uw kind nodig heeft en stel een datalimiet in waar mogelijk.

UnitedConsumers Mobiel


afbeelding Goedkoop abonnement + toestel
> Bekijk aanbod


afbeelding Los toestel kopen
> Bekijk aanbod


afbeelding Goedkoop abonnement Sim Only
> Bekijk aanbod


Aanbevolen voor u


Energie besparen

Kiezen voor een telefoonabonnement met korting!

> Bereken mijn korting

 

Energie besparen

Hoe schadelijk is schermtijd voor mijn gezondheid?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Dit zijn de beste Android en iPhone games!

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven