Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar bent u naar op zoek?

Telefoon batterij: uw telefoon batterij langer mee laten gaan

De batterij van uw telefoon is na een nacht opladen weer 100% vol, maar nog voordat de middag aanbreekt, moet u uw smartphone alweer opladen. Hoe kunt u de levensduur van de batterij verlengen én welke smartphone heeft de beste accu? 

Telefoon batterij

 

Telefoon batterij

Hoe lang de telefoon batterij van uw smartphone meegaat, hangt natuurlijk ook af van uw gebruik en schermtijd. Wanneer u veel series kijkt of games speelt op uw telefoon, dan zal de batterij van de telefoon sneller leeggaan. 

Omdat niemand blij wordt van een lege telefoon accu, hebben smartphones van tegenwoordig vaak een extra grote - en slimme - accu. Deze slimme accu in uw telefoon helpt bij het efficiënt gebruiken van de batterij en dat zorgt ervoor dat de telefoon accu langer meegaat. Zo hoeft u ook uw oplader minder vaak te gebruiken en daarmee bespaart u energie.


 

Batterij telefoon opladen

De een zegt dat u de batterij van uw telefoon eerst volledig leeg moet zijn voordat u deze oplaadt. Een ander zegt juist dat de telecoon accu steeds in beetjes opgeladen moet worden. Maar, hoe zit dat nou echt? Wij helpen een aantal mythes de wereld uit!

vinkDe telefoon batterij eventjes opladen? Geen probleem!
vinkNieuwe smartphone? Laad de telefoon accu de eerste keer tot 100% op.
vinkU kunt uw smartphone de hele nacht opladen. Gebruik wel een oplader van de fabrikant.


 

Batterij besparen iPhone en Android: 10 tips

Is de accu van uw telefoon binnen een paar uur weer leeg of wilt u op de batterij besparen van uw iPhone of Android smartphone? Dan hebben wij tips voor u die de levensduur van de telefoon batterij verbeteren:

Tip 1: Bekijk welke apps veel batterij verbruiken

Ga naar de instellingen van uw smartphone en selecteer 'batterij'. Hier ziet u vervolgens een lijst van veelgebruikte apps en hoeveel energie deze apps verbruiken. Sluit de apps die u tijdelijk niet gebruikt en verwijder apps die u voorlopig helemaal niet nodig heeft. Door minder gebruik te maken van deze apps, kunt u besparen op de telefoon accu!

Tip 2: Zet uw smartphone op spaarstand

Wanneer u spaarstand inschakelt, verbruikt de processor minder energie. Uw smartphone is hierdoor iets minder snel, maar u bespaart er wel mee op de telefoon batterij! 

Tip 3: Zet de helderheid van het scherm lager

Hoe helderder uw beeldscherm staat, hoe meer energie dit kost van de batterij. Wilt u langer doen met uw telefoon accu? Zet de helderheid dan lager. Of nog beter: schakel de donkere modus in op uw toestel. Zo gaat niet alleen uw batterij langer mee, maar het is ook nog eens beter voor uw ogen!

Tip 4: Wijzig de time-out van uw scherm

Uw telefoon vergrendelt automatisch het scherm, als u deze een tijd niet aanraakt. Hoe snel dit is, kunt u aanpassen. Pas in de instellingen van uw telefoon de automatische vergrendeling aan naar een kortere tijd. Zo gaat uw telefoon batterij langer mee, omdat het scherm niet onnodig lang aan blijft staan!

Tip 5: Schakel GPS, wifi en bluetooth uit

GPS, wifi en bluetooth vragen behoorlijk veel energie van uw telefoon accu. Daarom kunt u deze functies - wanneer u deze niet nodig heeft - het beste uitschakelen, zodat u bespaart op telefoon batterij.

Tip 6: Schakel automatische synchronisatie uit

Uw smartphone is constant bezig met het ophalen van nieuwe meldingen op uw telefoon. U bespaart op uw smartphone accu door deze automatische synchronisatie uit te zetten. Om te zien of u nieuwe berichten heeft, zult u zelf de betreffende app moeten openen.

Tip 7: Zet de trilfunctie uit

Uw smartphone moet harder werken wanneer deze op trilfunctie staat. Voor uw telefoon accu is het dus beter om de trilfunctie uit te zetten. Wilt u toch een seintje krijgen van een nieuw bericht? Zet dan het geluid aan. Dit kost de batterij - in vergelijking tot de trilfunctie - een stuk minder energie!

Tip 8: Schoon uw telefoon op

Uw telefoon slaat een hoop gegevens op. Door een vol intern geheugen of werkgeheugen kan uw telefoon batterij sneller leeglopen. Een grondige schoonmaak van uw telefoon kost tijd, maar verlengt de levensduur van uw accu. Bekijk hier hoe u met ons stappenplan uw telefoon kunt opschonen.

Tip 9: Laat uw telefoon niet in de zon liggen

Uw smartphone presteert het beste tot maximaal 35 graden, laat deze daarom niet in de zon liggen. Bij hogere temperaturen kan uw telefoon oververhit raken. Houd dit voor langere tijd aan? Dan kan zelfs de batterij beschadigd raken. Dat kan ervoor zorgen dat de levensduur van de batterij afneemt.

Tip 10: Update uw apps regelmatig

Nieuwe updates van apps bevatten vaak prestatieverbeteringen die ervoor zorgen dat de app zo energiezuinig mogelijk is. Om uw telefoon batterij te besparen, kunt u dus het best de laatste versie van de app installeren. 


 

Telefoon batterij: top 3

De capaciteit van de telefoon accu wordt uitgedrukt in mAh. Hoe hoger het mAh getal, hoe groter de telefoon batterij. Nieuwste smartphones hebben gemiddeld een telefoon accu van 5.000 mAh. Natuurlijk zijn ook de beeldschermen beter, groter en zijn high-end smartphones met slimme snufjes uitgerust. Wat is dan de telefoon met de beste accu? Dit zijn de beste 3 smartphones uit ons assortiment als het gaat om de telefoon batterij:

Samsung Galaxy S23 Ultra

Accucapaciteit 5.000 mAh


Samsung Galaxy S23 Ultra

Bestel toestel

 

Google Pixel 7 Pro

Accucapaciteit van 5.000 mAh


Google Pixel 7 Pro

Bestel toestel

 

Oppo A78

Accucapaciteit van 5.000 mAh


oppo a78

Bestel toestel

 


Ook interessant voor u
 

Energie besparen

Welke smartphone heeft de beste batterij?

> Lees meer

 

Opslag telefoon vol

Telefoongeheugen vrijmaken: onze 8 tips

> Lees meer

 

dataverbruik

Wat is mijn dataverbruik en hoe krijg ik hier inzicht in?

> Lees meer

 

Blog homepage