Waar bent u naar op zoek?

Telefoon batterij: uw telefoon batterij langer mee laten gaan

De batterij van uw telefoon is na een nacht opladen weer 100% vol, maar nog voordat de middag aanbreekt, moet u uw smartphone alweer opladen. Hoe kunt u de levensduur van de batterij verlengen én welke smartphone heeft de beste accu? 

Telefoon batterij

 

Telefoon batterij

Iedereen kent de 'onverwoestbare' telefoon accu van de Nokia 3310 nog wel. Moderne smartphones gaan - helaas - iets minder lang mee dan de historische Nokia 3310. Dit komt doordat nieuwe smartphones over veel meer innovatieve functies beschikken. Denk aan het gebruik van internet en de geavanceerde, grote beeldschermen. Dit zorgt ervoor dat de telefoon accu minder lang meegaat. 

Hoe lang uw smartphone meegaat, hangt natuurlijk ook af van uw gebruik. Wanneer u veel series kijkt of games speelt op uw telefoon, dan zal de batterij sneller leeggaan. Omdat niemand blij wordt van een lege batterij, hebben smartphones van tegenwoordig vaak een extra grote - en slimme - accu. Deze slimme accu helpt bij het efficiënt gebruiken van de batterij en dat zorgt ervoor dat de telefoon accu langer meegaat.


 

Batterij telefoon opladen

De een zegt dat uw batterij eerst volledig leeg moet zijn voordat u deze oplaadt. Een ander zegt juist dat de batterij steeds in beetjes opgeladen moet worden. Maar, hoe zit dat nou echt? Wij helpen een aantal mythes de wereld uit!

vinkDe telefoon batterij eventjes opladen? Geen probleem!
vinkNieuwe smartphone? Laad de telefoon accu de eerste keer tot 100% op.
vinkU kunt uw smartphone de hele nacht opladen. Gebruik wel een oplader van de fabrikant.


 

Batterij besparen iPhone en Android: 6 tips

Is de accu van uw telefoon binnen een paar uur weer leeg of wilt u op de batterij van uw iPhone of Android smartphone besparen? Dan hebben wij tips voor u die de levensduur van de telefoon batterij verbeteren:

Tip 1: Bekijk welke apps veel batterij verbruiken

Ga naar de instellingen van uw smartphone en selecteer 'batterij'. Hier ziet u vervolgens een lijst van veelgebruikte apps en hoeveel energie deze apps verbruiken. Door minder gebruik te maken van deze apps, kunt u dus besparen op de telefoon accu!

Tip 2: Zet uw smartphone op spaarstand

Wanneer u spaarstand inschakelt, verbruikt de processor minder energie. Uw smartphone is hierdoor iets minder snel, maar u bespaart er wel mee op de telefoon batterij! 

Tip 3: Zet de helderheid van het scherm lager

Hoe helderder uw beeldscherm staat, hoe meer energie dit kost van de batterij. Wilt u langer doen met uw telefoon accu? Zet de helderheid dan lager. Zo gaat niet alleen uw batterij langer mee, maar het is ook nog eens beter voor uw ogen!

Tip 4: Schakel GPS, wifi en bluetooth uit

GPS, wifi en bluetooth vragen behoorlijk veel energie van uw telefoon accu. Daarom kunt u deze functies - wanneer u deze niet nodig heeft - het beste uitschakelen, zodat u bespaart op de accu van uw telefoon.

Tip 5: Schakel automatische synchronisatie uit

Uw smartphone is constant bezig met het ophalen van nieuwe meldingen op uw telefoon. U bespaart op uw smartphone accu door deze automatische synchronisatie uit te zetten. Om te zien of u nieuwe berichten heeft, zult u zelf de betreffende app moeten openen.

Tip 6: Zet de trilfunctie uit

Uw smartphone moet harder werken wanneer deze op trilfunctie staat. Voor uw telefoon accu is het dus beter om de trilfunctie uit te zetten. Wilt u toch een seintje krijgen van een nieuw bericht? Zet dan het geluid aan. Dit kost de batterij - in vergelijking tot de trilfunctie - een stuk minder energie!


 

Telefoon batterij: top 3

De accucapaciteit van een smartphone wordt uitgedrukt in mAh. Hoe hoger het mAh getal, hoe groter de accucapaciteit. Nieuwste smartphones hebben gemiddeld een accucapaciteit van 3.000 mAh. Natuurlijk zijn ook de beeldschermen beter, groter en zijn high-end smartphones met slimme snufjes uitgerust. Wat is dan de telefoon met de beste accu? Dit zijn de beste 3 smartphones uit ons assortiment als het gaat om de telefoon batterij:

Samsung Galaxy M21

Accucapaciteit 6.000 mAh


Galaxy M21

Bestel toestel

 

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Accucapaciteit van 5.000 mAh


Samsung Galay S20 Ultra

Bestel toestel

 

OPPO A5 2020

Accucapaciteit van 5.000 mAh


OPPO A5 2020

Bestel toestel

 


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage