Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar bent u naar op zoek?

Telefoon inruilen: wat is mijn telefoon waard?

Heeft u een oude smartphone die u niet meer gebruikt? Dan is het goed om te weten dat uw telefoon inruilen in veel gevallen geld oplevert! Zo kunt u bijvoorbeeld uw oude iPhone inleveren of uw Samsung inruilen. Wij vertellen u hoe het inruilen van uw telefoon precies werkt.  

Telefoon inruilen


 

Waarom telefoon inruilen?

Uw oude smartphone is in veel gevallen nog geld waard. Het is daarom de moeite waard om uw telefoon in te ruilen in plaats van deze weg te gooien.

De inruilwaarde van uw oude smartphone wordt omgezet in een korting bij de aankoop van een nieuw toestel of teruggestort op uw rekening. Daarnaast geeft u uw oude smartphone een tweede leven. Deze wordt namelijk hergebruikt of duurzaam gerecycled.   


 
 

Telefoon inruilen: inruilwaarde telefoon

De inruilwaarde van uw telefoon is een dagwaarde. Dat wil zeggen dat de waarde van uw telefoon iedere dag anders kan zijn. Op basis van verschillende factoren wordt de exacte inruilwaarde door een specialist bepaald.

Veel mobiele providers hebben een samenwerking met inruilbedrijven die voor hen de inruilwaarde van een telefoon bepalen. Zo werkt KPN bijvoorbeeld samen met inruilbedrijf Recommerce en Vodafone met Likewize. 

Oude telefoon inruilen: waar op letten?

De inruilwaarde wordt bepaald op basis van de volgende factoren:

  • De staat van uw smartphone.
  • De leeftijd van uw smartphone.
  • Het merk en model smartphone.

Inruilen telefoon: 2 tips

Tip 1: houd het IMEI-nummer van uw telefoon bij de hand als u uw telefoon gaat inruilen. Het inruilbedrijf gebruikt het IMEI-nummer om de waarde te bepalen. U vraagt het IMEI-nummer op door de volgende tekens op uw toestel in te toetsen: *#06#.

Tip 2: check of uw telefoon simlockvrij is. De inruilwaarde van uw telefoon ligt dan namelijk hoger. Uw oude smartphone is dan niet langer vergrendeld en kan gebruikt worden met andere simkaarten. Dit is handig bij hergebruik van uw telefoon.


 

iPhone inleveren voor geld

Hoeveel een iPhone inruilen u precies oplevert, is per situatie verschillend. U kunt de inruilwaarde van uw iPhone checken en de iPhone inleveren bij Apple Trade In, het inruilbedrijf van Apple. Andere mogelijkheden waar u uw iPhone kunt inruilen zijn bij uw mobiele provider of in een winkel van Apple.

Ruilt u uw iPhone online in? Dan vult u bij uw mobiele provider of Apple Trade In online een vragenlijst in over de staat van uw telefoon. Vervolgens ontvangt u een indicatie van de inruilwaarde van uw iPhone en kunt u ervoor kiezen om uw iPhone in te leveren voor geld bij uw gekozen inruilbedrijf.  


 

Samsung telefoon inruilen voor geld

Wilt u een Samsung telefoon inruilen voor geld? Dat is mogelijk bij Samsung Inruil, het inruilbedrijf van Samsung. Om de exacte inruilwaarde te bepalen, beoordeelt een specialist de leeftijd, het model en de conditie van uw Samsung. 

U kunt uw Samsung ook inruilen bij de winkel waar u uw Samsung heeft gekocht of online via uw mobiele provider. Op basis van een online vragenlijst over uw toestel, geeft uw mobiele provider of Samsung Inruil een indicatie van de inruilwaarde. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om uw Samsung telefoon in te ruilen voor geld.   


 

Voorbereiding telefoon inruilen: 5 stappen

Onderneem de volgende 5 stappen voordat u uw oude toestel gaat inruilen:  

  • Stap 1: maak een back-up van de gegevens op uw oude smartphone zoals foto's en chatgesprekken. 
  • Stap 2: zet uw oude smartphone terug naar fabrieksinstellingen.
  • Stap 3: ontgrendel de simkaart van uw telefoon met uw puk code
  • Stap 4: haal uw simkaart en eventuele geheugenkaarten uit uw oude smartphone. 
  • Stap 5: u kunt nu uw telefoon inruilen.  

 

Telefoon inruilen: 4 stappen

U kunt uw telefoon inruilen bij de winkel waar u deze heeft gekocht of online. Uw telefoon inruilen is eenvoudig met onze 4 stappen: 

Stap 1: telefoon inruilen

Stap 1:

Kies het inleverpunt waar u uw telefoon wilt inruilen: in de winkel of online.

Inruilwaarde

Stap 2:

De inruilwaarde wordt vastgesteld door een specialist. 

Stap 3: Inruilwaarde krijgen

Stap 3:

U ontvangt de inruilwaarde op uw rekening of in de vorm van korting.

Stap 4: telefoon inruilen voor geld

Stap 4:

Uw telefoon inruilen voor geld is gelukt. Doe iets leuks met uw voordeel!

Info telefoon inruilen online Online telefoon inruilen voor geld 

Online uw telefoon inruilen voor geld is mogelijk bij uw mobiele provider. Wilt u een Samsung of iPhone inruilen? Dan kunt u ook terecht bij Samsung Inruil of Apple Trade In. U vult de gegevens over uw toestel online in. Op basis daarvan bepaalt uw gekozen inruilbedrijf de inruilwaarde.

U ontvangt vervolgens een voorstel. Gaat u akkoord? Dan kunt u uw telefoon inruilen en uw smartphone opsturen. Pak uw oude toestel zorgvuldig in. U ontvangt het bedrag van uw inruilwaarde zodra uw toestel is ontvangen en gecontroleerd.

U kunt voor het online verkopen van uw telefoon ook terecht bij landelijke inkopers van telefoons, zoals GSMloket, Rebuy en Webuyit. Uw telefoon inruilen voor geld bij een landelijke inkoper verloopt op dezelfde manier als bij mobiele providers.  


 

Telefoon inruilen zonder geld 

Wilt u uw telefoon inruilen zonder geld? Er zijn ontelbaar veel goede doelen die uw oude smartphone goed kunnen gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan CliniClowns, Stichting Aap of WeCycle. Uiteraard kunt u zelf ook een goed doel kiezen. 

Inleverpunten van goede doelen vindt u vaak in supermarkten, bouwmarkten en drogisterijen. Een andere mogelijkheid is om uw telefoon naar het goede doel op te sturen.  


 

Nieuw toestel met abonnement

Heeft u uw oude telefoon ingeleverd en bent u op zoek naar een nieuw toestel? Bij ons vindt u altijd geschikte smartphones en bijpassende abonnementen met korting. Zo bent u altijd voordelig uit en houdt u meer over voor een leuker leven!

Nieuw toestel van UnitedConsumers


afbeelding Toestel + abonnement met korting
> Bekijk aanbod


afbeelding Los toestel
> Bekijk aanbod


Ook interessant voor u
 

smartphone kopen

Nieuwe smartphone kopen: hier kunt u op letten

> Lees meer

 

Back-up telefoon maken

Zo maakt u eenvoudig een back-up van uw telefoon

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Contacten overzetten: dit zijn de mogelijkheden 

> Lees meer

 

Blog homepage