Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar ben je naar op zoek?

Telefoon inruilen: wat is mijn telefoon waard?

Heb je een oude smartphone die je niet meer gebruikt? Dan is het goed om te weten dat jouw telefoon inruilen in veel gevallen geld oplevert! Zo kun je bijvoorbeeld je oude iPhone inleveren of je Samsung inruilen. Wij vertellen je hoe het inruilen van jouw telefoon precies werkt.

Telefoon inruilen


 

Waarom telefoon inruilen?

Je oude smartphone is in veel gevallen nog geld waard. Het is daarom de moeite waard om je telefoon in te ruilen in plaats van deze weg te gooien.

De inruilwaarde van je oude smartphone wordt omgezet in een korting bij de aankoop van een nieuw toestel of teruggestort op je rekening. Daarnaast geef je jouw oude smartphone een tweede leven. Deze wordt namelijk hergebruikt of duurzaam gerecycled.


 
 

Telefoon inruilen: inruilwaarde telefoon

De inruilwaarde van je telefoon is een dagwaarde. Dat wil zeggen dat de waarde van je telefoon iedere dag anders kan zijn. Op basis van verschillende factoren wordt de exacte inruilwaarde door een specialist bepaald.

Veel mobiele providers hebben een samenwerking met inruilbedrijven die voor hen de inruilwaarde van een telefoon bepalen. Zo werkt KPN bijvoorbeeld samen met inruilbedrijf Recommerce en Vodafone met Likewize.

Oude telefoon inruilen: waar op letten?

De inruilwaarde wordt bepaald op basis van de volgende factoren:

  • De staat van je smartphone.
  • De leeftijd van je smartphone.
  • Het merk en model smartphone.

Inruilen telefoon: 2 tips

Tip 1: houd het IMEI-nummer van je telefoon bij de hand als je jouw telefoon gaat inruilen. Het inruilbedrijf gebruikt het IMEI-nummer om de waarde te bepalen. Je vraagt het IMEI-nummer op door de volgende tekens op je toestel in te toetsen: *#06#.

Tip 2: check of je telefoon simlockvrij is. De inruilwaarde van je telefoon ligt dan namelijk hoger. Jouw oude smartphone is dan niet langer vergrendeld en kan gebruikt worden met andere simkaarten. Dit is handig bij hergebruik van je telefoon.


 

iPhone inleveren voor geld

Hoeveel een iPhone inruilen jou precies oplevert, is per situatie verschillend. Je kunt de inruilwaarde van jouw iPhone checken en de iPhone inleveren bij Apple Trade In, het inruilbedrijf van Apple. Andere mogelijkheden waar je jouw iPhone kunt inruilen zijn bij je mobiele provider of in een winkel van Apple.

Ruil je jouw iPhone online in? Dan vul je bij jouw mobiele provider of Apple Trade In online een vragenlijst in over de staat van je telefoon. Vervolgens ontvang je een indicatie van de inruilwaarde van jouw iPhone en kun je ervoor kiezen om je iPhone in te leveren voor geld bij jouw gekozen inruilbedrijf.  


 

Samsung telefoon inruilen voor geld

Wil je een Samsung telefoon inruilen voor geld? Dat is mogelijk bij Samsung Inruil, het inruilbedrijf van Samsung. Om de exacte inruilwaarde te bepalen, beoordeelt een specialist de leeftijd, het model en de conditie van jouw Samsung. 

Je kunt je Samsung ook inruilen bij de winkel waar je jouw Samsung hebt gekocht of online via jouw mobiele provider. Op basis van een online vragenlijst over jouw toestel, geeft jouw mobiele provider of Samsung Inruil een indicatie van de inruilwaarde. Vervolgens kun je ervoor kiezen om jouw Samsung telefoon in te ruilen voor geld.


 

Voorbereiding telefoon inruilen: 5 stappen

Onderneem de volgende 5 stappen voordat je jouw oude toestel gaat inruilen:  

  • Stap 1: maak een back-up van de gegevens op je oude smartphone, zoals foto's en chatgesprekken. 
  • Stap 2: zet je oude smartphone terug naar fabrieksinstellingen.
  • Stap 3: ontgrendel de simkaart van je telefoon met je puk code
  • Stap 4: haal je simkaart en eventuele geheugenkaarten uit je oude smartphone. 
  • Stap 5: je kunt nu jouw telefoon inruilen.

 

Telefoon inruilen: 4 stappen

Je kunt je telefoon inruilen bij de winkel waar je deze hebt gekocht of online. Je telefoon inruilen is eenvoudig met onze 4 stappen: 

Stap 1: telefoon inruilen

Stap 1:

Kies het inleverpunt waar je jouw telefoon wilt inruilen: in de winkel of online.

Inruilwaarde

Stap 2:

De inruilwaarde wordt vastgesteld door een specialist.

Stap 3: Inruilwaarde krijgen

Stap 3:

Je ontvangt de inruilwaarde op jouw rekening of in de vorm van korting.

Stap 4: telefoon inruilen voor geld

Stap 4:

Je telefoon inruilen voor geld is gelukt. Doe iets leuks met jouw voordeel!

Info telefoon inruilen online Online telefoon inruilen voor geld 

Online jouw telefoon inruilen voor geld is mogelijk bij je mobiele provider. Wil je een Samsung of iPhone inruilen? Dan kun je ook terecht bij Samsung Inruil of Apple Trade In. Je vult de gegevens over jouw toestel online in. Op basis daarvan bepaalt jouw gekozen inruilbedrijf de inruilwaarde.

Je ontvangt vervolgens een voorstel. Ga je akkoord? Dan kun je jouw telefoon inruilen en je smartphone opsturen. Pak jouw oude toestel zorgvuldig in. Je ontvangt het bedrag van je inruilwaarde zodra je toestel is ontvangen en gecontroleerd.

Je kunt voor het online verkopen van je telefoon ook terecht bij landelijke inkopers van telefoons, zoals GSMloket, Rebuy en Webuyit. Je telefoon inruilen voor geld bij een landelijke inkoper verloopt op dezelfde manier als bij mobiele providers.


 

Telefoon inruilen zonder geld 

Wil je jouw telefoon inruilen zonder geld? Er zijn ontelbaar veel goede doelen die jouw oude smartphone goed kunnen gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan CliniClowns, Stichting Aap of WeCycle. Uiteraard kun je zelf ook een goed doel kiezen. 

Inleverpunten van goede doelen vind je vaak in supermarkten, bouwmarkten en drogisterijen. Een andere mogelijkheid is om jouw telefoon naar het goede doel op te sturen.


Nieuwe telefoon kopen bij UnitedConsumers
 

award

Altijd de beste deal

Je telefoon ingeruild? We vergelijken abonnementen van de beste providers bij je nieuwe toestel.

 

duim

Gratis nummerbehoud

Jouw nummer behouden bij je nieuwe telefoon met abonnement? Wij regelen het voor je!

 

munten

Extra voordelig

Koop na het inruilen je nieuwe telefoon extra voordelig in combinatie met een abonnement.

 

Bekijk smartphone aanbiedingen


Ook interessant
 

smartphone kopen

Welke telefoon past het beste bij mij?

> Lees meer

 

beste smartphones

Dit zijn de beste smartphones van dit moment

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Wat is toestelkrediet en hoe werk het?

> Lees meer

 

Blog homepage