Contact
Mijn UnitedConsumers

Waar bent u naar op zoek?

Smartphone schoonmaken: tips voor het reinigen van uw telefoon

Uw smartphone schoonmaken is belangrijker dan u denkt. Heeft u weleens naar uw scherm gekeken en de vingerafdrukken zien zitten? Dan moet u nagaan hoeveel bacteriën inmiddels op het scherm zitten. De hoogste tijd om uw mobiel schoon te maken, maar hoe doet u dit? Uw smartphone schoonmaken is makkelijk en wij leggen u uit hoe u dit doet!

Smartphone schoonmaken header

 

Telefoon schoonmaken: waarom?

Een mobiel schoonmaken is niet moeilijk, maar wel belangrijk. Uw smartphone gaat overal mee naartoe tegenwoordig - naar het strand (pas op voor een oververhitte telefoon), een avondje stappen en zelfs naar het toilet. Omdat uw telefoon zo vertrouwd voelt, heeft u misschien geen idee dat er allerlei bacteriën zich op uw telefoonscherm nestelen.

Op elke vierkante centimeter van uw smartphone zitten tussen de 2.000 en 4.000 bacteriën, blijkt uit een artikel van RTL Nieuws. Best schrikken, toch? De kans is over het algemeen klein dat u ziek wordt van een vies telefoonscherm, maar echt hygiënisch is het natuurlijk niet.


 

Smartphone schoonmaken: hoe doe ik dat?

Een keer per week uw smartphone schoonmaken is al voldoende. Bovendien is het een kleine moeite! Het enige wat u nodig heeft is een schone (microfiber) doek, eventueel een goede telefoon reiniger én uiteraard uw smartphone.

U kunt uw telefoon schoonmaken in drie stappen. Zo is het belangrijk dat u de microfoon van uw telefoon schoonmaakt, het beeldscherm goed reinigt en ook de achterkant van de smartphone (onder het hoesje) schoonmaakt.


 

Microfoon telefoon schoonmaken

De microfoon van uw telefoon is een verzamelplek voor stof en kruimels, net als de speaker. Blaas een paar keer hard in de gaten van de speaker en microfoon om het vuil eruit te krijgen. Dit kunt u ook doen bij de USB-poort van uw smartphone. Eventueel kunt u een klein, zacht kwastje of wattenstaafje (met wat isopropyl alcohol) gebruiken om de microfoon van uw telefoon schoon te maken.

Let op: gebruik geen scherpe voorwerpen om stof en kruimels uit de microfoon of USB-poort te halen. Dit kan schade aanrichten aan uw smartphone.


 

Telefoonscherm schoonmaken

Het scherm van uw telefoon schoonmaken kan op verschillende manieren. Denk aan een telefoon reiniger, brillendoekjes of met een microfiber doek. Welke methode u ook kiest: zorg ervoor dat uw smartphone nooit té nat wordt, want dat kan leiden tot waterschade. Heeft u een waterdichte telefoon? Dan moet een beetje water geen probleem zijn.

Het schoonmaken van een telefoonscherm met een telefoon reiniger heeft - van alle opties - onze voorkeur. Een telefoon reiniger is namelijk speciaal gemaakt om uw beeldscherm schoon te maken en dus hartstikke effectief!

Heeft u geen telefoon reiniger in huis? Dan kunt u eventueel ook desinfecterende doekjes gebruiken. U kunt uw smartphone vervolgens met een droge, schone doek afnemen en klaar is kees!

Let op: spray een telefoon reiniger nooit rechtstreeks op het beeldscherm, want dit kan schadelijk zijn voor het beeldscherm. Spray de telefoon reiniger daarom op een doek en wrijf deze vervolgens over uw beeldscherm.


 

Achterkant van uw smartphone schoonmaken

Nu de microfoon van uw telefoon en het beeldscherm schoon zijn, is het tijd om ook de achterkant van uw smartphone te reinigen. Heeft u een hoesje om uw smartphone? Haal deze er dan eens af. U zult zien dat veel vuil zich ophoopt tussen de achterkant van uw smartphone en uw telefoonhoesje. 

Reinig de achterkant van uw smartphone met een telefoonreiniger of desinfecterende doekjes en vergeet ook uw (eventuele) telefoonhoes niet bij het reinigen.


 

Mobiel schoonmaken: wat doen bij krasjes?

Nu uw telefoon schoon is, ziet u een lelijke kras op het beeldscherm. Vervelend! Krasjes op het beeldscherm van uw telefoon zijn natuurlijk niet gewenst en kunnen al op het beeldscherm komen door het krassen van een oorbel tijdens het bellen, of een sleutelbos die in uw tas tegen uw scherm schuurt.

Veel smartphone schermen zijn tegenwoordig van extra sterk materiaal gemaakt en worden steeds krasbestendiger. Toch kunt u altijd een krasje op het beeldscherm krijgen. Hoe kunt u kleine krasjes op uw beeldscherm verwijderen? Er zijn diverse manieren voor, maar dit zijn onze favorieten:

Opsomming 1

Tandpasta

  • Dep tandpasta (geen gelvariant) op een zachte, schone doek.
  • Smeer de tandpasta zachtjes in een cirkelvormige beweging over het beeldscherm uit.
  • Veeg de overgebleven tandpasta resten met een vochtige en zachte doek van het beeldscherm af.

Opsomming 2

Baking soda of babypoeder

  • Meng twee delen baking soda of babypoeder met één deel water.
  • Smeer het mengsel met een schone doek zachtjes in een cirkelvormige beweging over het beeldscherm uit.
  • Veeg de overgebleven baking soda of babypoeder resten met een vochtige en zachte doek van het beeldscherm af.

Opsomming 3

Plantaardige olie

  • Dep wat plantaardige olie op een schone en droge doek.
  • Smeer de plantaardige olie zachtjes in een cirkelvormige beweging over het beeldscherm uit.
  • Veeg de overgebleven plantaardige olieresten met een vochtige en zachte doek van het beeldscherm af.

Opmerking: Grotere krassen zijn helaas niet zelf te verwijderen. In dat geval moet u het scherm van uw telefoon vervangen. Als u een telefoonverzekering heeft, worden (een deel van) deze kosten vergoed. 


Ook interessant voor u
 

Energie besparen

Wat te doen bij waterschade? Wij hebben tips!

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Veilig internetten op uw smartphone? Zo doet u dat!

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Hoe kan ik mijn smartphone simlockvrij maken?

> Lees meer

 

Blog homepage