Telefoon schoonmaken: tips voor het reinigen van uw smartphone

We zijn zo gehecht aan onze smartphone, dat deze aan onze handen vastgeplakt zit. Bijna letterlijk, want uw telefoon schoonmaken, hoe vaak doet u dat nou? Weleens naar uw scherm gekeken en de vingerafdrukken zien zitten? Dan moet u nagaan hoeveel bacteriën inmiddels op het scherm zitten. De hoogste tijd om uw mobiel schoon te maken, maar hoe doet u dit? Uw smartphone schoonmaken is makkelijk en wij leggen u uit hoe u dit doet!

Smartphone schoonmaken header

Telefoon schoonmaken

Een mobiel schoonmaken is niet moeilijk, maar wel belangrijk. Vaak wordt een telefoon pas schoongemaakt op het moment dat er bijna niets meer zichtbaar is op het scherm. Uw smartphone gaat overal mee naartoe tegenwoordig - misschien zelfs naar het toilet. Omdat uw telefoon zo vertrouwt voelt, heeft u misschien geen idee dat er allerlei bacteriën zich op uw telefoonscherm nestelen.

Op elke vierkante centimeter van uw smartphone zitten tussen de 2.000 en 4.000 bacteriën, blijkt uit een artikel van RTL Nieuws. Best schrikken, toch? De kans is over het algemeen klein dat u ziek wordt van een vies telefoonscherm, maar echt hygiënisch is het natuurlijk niet. Een keer per week uw smartphone reinigen is al voldoende. Hoe u dit doet? Wij helpen u stapsgewijs naar een schone smartphone.

Stap 1: microfoon telefoon schoonmaken

Als eerste gaan we de speaker en microfoon van de telefoon schoonmaken. Dit is een verzamelplek voor stof en kruimels. Blaas een paar keer hard in de gaten van de speaker en microfoon om het vuil eruit te krijgen. Dit kunt u ook doen bij de USB-poort van uw smartphone. Probeer het vuil niet met scherpe voorwerpen uit uw toestel te krijgen, hiermee kunt u schade aanrichten aan uw toestel.

Stap 2: telefoon scherm schoonmaken

Uw telefoon schoonmaken begint met een schone en droge microfiber doek. Werkt dit niet helemaal? Maak de doek dan een beetje vochtig. Maak uw telefoon echter niet schoon met een kletsnatte doek. Heeft u een waterdichte telefoon? Dan moet een beetje water geen probleem zijn.

Is uw telefoon niet volledig waterdicht? Dan moet u opletten met water, want dit kan zorgen voor waterschade. Ook kunt u uw smartphone reinigen met desinfecterende doekjes of brillendoekjes. Droog uw beeldscherm wel goed na met een droge doek. 

Hoe zit dat dan met een telefoon reiniger? In principe kunt u ook een speciale telefoon reiniger gebruiken, maar spray deze niet direct op uw beeldscherm. Dit kan namelijk schade aan uw beeldscherm aanrichten. Voor het gebruik van een telefoon reiniger, sprayt u de vloeistof op een schone doek en wrijft u vervolgens uw beeldscherm schoon.

Stap 3: vergeet het telefoonhoesje niet

U wilt natuurlijk niet dat uw smartphone krassen of barsten krijgt, dus heeft u een telefoonhoesje voor uw smartphone. Vergeet deze tijdens het schoonmaken van uw smartphone. Vaak hopen kruimels, stof en andere vuiligheid zich op tussen de achterkant van uw telefoon en het smartphonehoesje.

Veel nieuwe smartphones hebben daarnaast een glazen achterkant, bijvoorbeeld de iPhone XR, en zijn daardoor gevoeliger voor krasjes. Poets uw smartphonehoesje daarom grondig, zodat het vuil niet voor krassen op de achterkant van uw smartphone zorgt.

Mobiel schoonmaken: wat doen bij krasjes?

Krasjes op het beeldscherm van uw telefoon zijn natuurlijk hartstikke vervelend en kunnen al op het beeldscherm komen door het krassen van een oorbel tijdens het bellen, of een sleutelbos die in uw tas tegen uw scherm schuurt. Veel smartphone schermen zijn tegenwoordig van extra sterk materiaal gemaakt en worden steeds krasbestendiger. Toch kunt u altijd een krasje op het beeldscherm krijgen. Hoe kunt u kleine krasjes op uw beeldscherm verwijderen? Er zijn diverse manieren voor, maar dit zijn onze favorieten:

Opsomming 1

Tandpasta

  • Dep tandpasta (geen gelvariant) op een zachte, schone doek.
  • Smeer de tandpasta zachtjes in een cirkelvormige beweging over het beeldscherm uit.
  • Veeg de overgebleven tandpasta resten met een vochtige en zachte doek van het beeldscherm af.

Opsomming 2

Baking soda of babypoeder

  • Meng twee delen baking soda of babypoeder met één deel water.
  • Smeer het mengsel met een schone doek zachtjes in een cirkelvormige beweging over het beeldscherm uit.
  • Veeg de overgebleven baking soda of babypoeder resten met een vochtige en zachte doek van het beeldscherm af.

Opsomming 3

Plantaardige olie

  • Dep wat plantaardige olie op een schone en droge doek.
  • Smeer de plantaardige olie zachtjes in een cirkelvormige beweging over het beeldscherm uit.
  • Veeg de overgebleven plantaardige olieresten met een vochtige en zachte doek van het beeldscherm af.

Met deze tips heeft u in een mum van tijd weer een schone en krasvrije telefoon!


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage