Contact
Mijn UnitedConsumers

Waar bent u naar op zoek?

Welke smartphone past bij mij? Kies de beste telefoon voor u!

Welke telefoon moet ik kiezen? Dat is een goede vraag, want er zijn veel dingen waar u op kunt letten. Welke smartphone voor u de beste keuze is, hangt helemaal af van wat u belangrijk vindt. Wij zetten de belangrijkste eigenschappen op een rijtje. Zo wordt uw keuze een stuk eenvoudiger!

welke telefoon past bij mij


 

Hoe kies ik een smartphone?

Smartphones zijn tegenwoordig alleskunners: u kunt ze gebruiken als fotocamera, mini-spelcomputers, harde schijf en nog veel meer. Welke telefoon goed past bij u, hangt af van wat u met de smartphone wilt doen. Legt u bijvoorbeeld graag alle leuke momenten vast met uw telefoon? Of bekijkt u vaak video's of speelt u graag games op uw telefoon? 


 

Welke telefoon past bij mij?

Heeft u bedacht wat u met uw nieuwe smartphone wilt kunnen doen? Dan is het tijd om de eigenschappen van een telefoon op een rijtje te zetten. Dit zijn de belangrijkste specificaties van uw telefoon:

Besturingssysteem

De twee meestgebruikte besturingssystemen zijn iOs en Android. Een telefoon kiezen betekent kiezen tussen iOs of Android: iPhones van Apple draaien op iOs, de meeste andere telefoons gebruiken Android van Google. De belangrijkste verschillen tussen iOs en Android zijn veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. 

Scherm

Bij het kiezen van een telefoon is het scherm belangrijk. Wilt u comfortabel kijken naar uw favoriete serie of film, dan ligt een groot formaat scherm voor de hand. U kiest voor een kleinere telefoon als u deze gemakkelijk in uw broekzak wilt bewaren of met één hand wilt vasthouden. 

Groot of klein: een scherp scherm is altijd fijn. Met een Full HD-scherm (1920 x 1080 pixels) bekijkt u video's met haarscherpe kwaliteit. Vaak zijn moderne smartphones zelfs uitgerust met nóg meer pixels. Let wel op: meer pixels betekent ook dat uw telefoon sneller leeg is. Meer is dus niet per se beter!

Kiezen voor een kleine telefoon? Bekijk dan eens onze selectie van de beste kleine smartphones:

Batterij

De batterij mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje eigenschappen. Als u uw telefoon veel gebruikt, dan zoekt u waarschijnlijk een telefoon met veel capaciteit. Een telefoon met 4.500 mAh batterijcapaciteit haalt zeker het einde van de dag. Met 5.000 mAh capaciteit of meer houdt uw toestel het zelfs nog wat langer vol.

Tip: nu bent u vast benieuwd welke toestellen een hoge batterijcapaciteit hebben! Wij zetten de smartphones met de beste accu voor u op een rijtje.

Camera's

U kunt met een moderne smartphone mooie plaatjes schieten. Een veelgemaakte denkfout is deze: meer megapixels betekent een betere camera. Zo makkelijk is de keuze helaas niet: ook het diafragma, soort cameralens en de zoomfunctie spelen mee.

De beste keuze hangt af van wat u wilt fotograferen, bijvoorbeeld fraaie landschappen of mooie portretten. Bekijk onze lijst van smartphones met de beste camera.

Processor

De processor kunt u zien als de hersenen van uw telefoon: deze stuurt alle onderdelen van uw toestel aan. De kracht van uw processor bepaalt de snelheid van uw telefoon.

Deze snelheid wordt uitgedrukt in Gigahertz (GHz). Daarnaast speelt het aantal kernen van de processor mee. Voor zowel het aantal GHz als het aantal kernen geldt: hoe meer, hoe sneller uw smartphone taken uitvoert. 

Op zoek naar een snelheidsduivel? Wij zetten een paar smartphones met een krachtige processor voor u op een rijtje:

Opslagcapaciteit

Maakt u graag filmpjes in hoge resolutie, of slaat u graag uw favoriete series en muziek op voor offline gebruik? Dit zijn goede redenen om een smartphone met veel opslagcapaciteit te kiezen.

Een gemiddelde gebruiker heeft genoeg aan 128 GB (gigabyte). Als u zich geen zorgen wilt maken dat het geheugen van uw telefoon vol raakt, dan kunt u kiezen voor 256 GB, 512 GB of 1 TB. 

Goed om te weten: bij de meeste mobiele telefoons kunt u kiezen tussen varianten met verschillende opslagcapaciteiten. Welke smartphone u kiest, maakt dus minder uit: waarschijnlijk is deze namelijk beschikbaar in een variant met opslagcapaciteit die past bij u.  

Prijs

Ook niet onbelangrijk: de prijs. Goed om te weten: u hoeft voor een goede telefoon niet de hoofdprijs neer te tellen. De beste budget smartphones hebben bijvoorbeeld al goede camera's en voldoende batterijcapaciteit voor meer dan één dag gebruik. De goedkoopste Android smartphones haalt u zelfs voor minder dan € 200,- al in huis. Ook kunt u met een goedkope 5G telefoon voor een zacht prijsje profiteren van het snelle en stabiele 5G-netwerk.

Wilt u graag een telefoon met de beste specificaties? Dan betaalt u meer, maar het verschil gaat u merken. Wij maakten een selectie van de beste smartphones in ons assortiment. Misschien vindt u zo de perfecte smartphone bij uw wensen! 


 

Welke smartphone moet ik kopen?

Met deze informatie kunt u hopelijk met gemak uw nieuwe telefoon kiezen. Bent u er al uit welke telefoon past bij u? Bij UnitedConsumers kunt u kiezen voor een los toestel, een toestel met abonnement of een sim only-abonnement. U vergelijkt bij ons eenvoudig mobiele abonnementen van verschillende providers én profiteert van korting op uw telefoonabonnement

UnitedConsumers Mobiel


afbeelding Telefoonabonnement + toestel
> Bekijk aanbod


afbeelding  Los toestel kopen
> Bekijk aanbod


afbeelding Goedkoop abonnement sim only
> Bekijk aanbod


Ook interessant voor u
 

mobiele telefoon abonnement

Kies het beste mobiele abonnement met onze tips

> Lees meer

 

telefoon inruilen

Uw telefoon inruilen voor geld: 4 stappen

> Lees meer

 

smartphone voor kinderen

Smartphone voor kinderen kiezen: onze top 5 

> Lees meer

 

Blog homepagina