Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar ben je naar op zoek?

Welke smartphone past bij mij? Kies de beste telefoon voor jou!

Welke telefoon moet ik kiezen? Dat is een goede vraag, want er zijn veel dingen waar je op kunt letten. Welke smartphone voor jou de beste keuze is, hangt helemaal af van wat jij belangrijk vindt. Wij zetten de belangrijkste eigenschappen op een rijtje. Zo wordt je keuze een stuk eenvoudiger!

welke telefoon past bij mij


 

Hoe kies ik een smartphone?

Smartphones zijn tegenwoordig alleskunners: je kunt ze gebruiken als fotocamera, mini-spelcomputers, harde schijf en nog veel meer. Welke telefoon goed past bij jou, hangt af van wat je met de smartphone wilt doen. Leg jij bijvoorbeeld graag alle leuke momenten vast met je telefoon? Of bekijk je vaak video's of speel je graag games op je telefoon? 


 

Welke telefoon past bij mij?

Heb je bedacht wat jouw nieuwe smartphone moet kunnen? Dan is het tijd om de eigenschappen van een telefoon op een rijtje te zetten. Dit zijn de belangrijkste specificaties van jouw telefoon:

Besturingssysteem

De twee meestgebruikte besturingssystemen zijn iOS en Android. Een telefoon kiezen betekent kiezen tussen iOS of Android: iPhones van Apple draaien op iOS, de meeste andere telefoons gebruiken Android van Google. De belangrijkste verschillen tussen iOS en Android zijn veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. 

Scherm

Bij het kiezen van een telefoon is het scherm belangrijk. Wil je comfortabel kijken naar jouw favoriete serie of film, dan ligt een groot formaat scherm voor de hand. Je kiest voor een kleinere telefoon als je deze gemakkelijk in je broekzak wilt bewaren of met één hand wilt vasthouden. 

Groot of klein: een scherp scherm is altijd fijn. Met een Full HD-scherm (1920 x 1080 pixels) bekijk je video's met haarscherpe kwaliteit. Vaak zijn moderne smartphones zelfs uitgerust met nóg meer pixels. Let wel op: meer pixels betekent ook dat je telefoon sneller leeg is. Meer is dus niet per se beter!

Kiezen voor een kleine telefoon? Bekijk dan eens onze selectie van de beste kleine smartphones:

Batterij

De batterij mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje eigenschappen. Als je jouw telefoon veel gebruikt, dan zoek je waarschijnlijk een telefoon met veel capaciteit. Een telefoon met 4.500 mAh batterijcapaciteit haalt zeker het einde van de dag. Met 5.000 mAh capaciteit of meer houdt jouw toestel het zelfs nog wat langer vol.

Tip: nu ben je vast benieuwd welke toestellen een hoge batterijcapaciteit hebben! Wij zetten de smartphones met de beste accu voor je op een rijtje.

Camera's

Je kunt met een moderne smartphone mooie plaatjes schieten. Een veelgemaakte denkfout is deze: meer megapixels betekent een betere camera. Zo makkelijk is de keuze helaas niet: ook het diafragma, soort cameralens en de zoomfunctie spelen mee.

De beste keuze hangt af van wat je wilt fotograferen, bijvoorbeeld fraaie landschappen of mooie portretten. Bekijk onze lijst van smartphones met de beste camera.

Processor

De processor kun je zien als de hersenen van je telefoon: deze stuurt alle onderdelen van jouw toestel aan. De kracht van je processor bepaalt de snelheid van je telefoon. Ook hangt het van de processor af of jouw smartphone 5G ondersteunt

De snelheid van je telefoon wordt uitgedrukt in Gigahertz (GHz). Daarnaast speelt het aantal kernen van de processor mee. Voor zowel het aantal GHz als het aantal kernen geldt: hoe meer, hoe sneller je smartphone taken uitvoert. 

Op zoek naar een snelheidsduivel? Wij zetten een paar smartphones met een krachtige processor voor je op een rijtje:

Opslagcapaciteit

Maak je graag filmpjes in hoge resolutie, of sla je graag jouw favoriete series en muziek op voor offline gebruik? Dit zijn goede redenen om een smartphone met veel opslagcapaciteit te kiezen.

Een gemiddelde gebruiker heeft genoeg aan 128 GB (gigabyte). Als je je geen zorgen wilt maken dat het geheugen van jouw telefoon vol raakt, dan kun je kiezen voor 256 GB, 512 GB of 1 TB. 

Goed om te weten: bij de meeste mobiele telefoons kun je kiezen tussen varianten met verschillende opslagcapaciteiten. Welke smartphone je kiest, maakt dus minder uit: waarschijnlijk is deze namelijk beschikbaar in een variant met opslagcapaciteit die past bij jou.

Prijs

Ook niet onbelangrijk: de prijs. Goed om te weten: je hoeft voor een goede telefoon niet de hoofdprijs neer te tellen. De beste budget smartphones hebben bijvoorbeeld al goede camera's en voldoende batterijcapaciteit voor meer dan één dag gebruik. De goedkoopste Android smartphones haal je zelfs voor minder dan € 200,- al in huis. Ook kun je met een goedkope 5G telefoon voor een zacht prijsje profiteren van het snelle en stabiele 5G-netwerk.

Wil je graag een telefoon met de beste specificaties? Dan betaal je meer, maar het verschil ga je merken. Wij maakten een selectie van de beste smartphones in ons assortiment. Misschien vind je zo de perfecte smartphone bij jouw wensen! 


Smartphone kopen bij UnitedConsumers
 

award

Altijd de beste deal

Wij vergelijken bij de beste telefoon voor jou de abonnementen van de beste providers.

 

duim

Gratis nummerbehoud

Je nummer behouden bij je nieuwe smartphone met abonnement? Wij regelen het voor je!

 

munten

Extra voordelig

Koop de smartphone die bij je past extra voordelig in combinatie met een abonnement.

 

Bekijk de aanbiedingen


Ook interessant
 

mobiele telefoon abonnement

Kies het beste mobiele abonnement met onze tips

> Lees meer

 

telefoon inruilen

Je telefoon inruilen voor geld: 4 stappen

> Lees meer

 

smartphone voor kinderen

Smartphone voor kinderen kiezen: onze top 5 

> Lees meer

 

Blog homepagina