Actuele brandstofprijzen

Gemiddelde Landelijke Adviesprijzen

Wij berekenen iedere dag de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs (GLA) voor benzine, diesel en LPG. Deze prijs stellen wij vast op basis van de adviesprijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen in Nederland.

Logo BP Logo Esso Logo Shell Logo Texaco Logo Total
BP Esso Shell Texaco Total

Met uw UnitedConsumers (UC) tankkaart krijgt u altijd korting op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs. Uw korting kan oplopen tot meer dan € 50,00 per jaar. Met meer dan 600 aangesloten tankstations in Nederland is er altijd een tankstation bij u in de buurt. Goedkoop tanken met UnitedConsumers. Geen gedoe, wel de korting.

Vraag uw tankkaart aan

GLA *
€ 2,102
Verschil **
0,0
GLA *
€ 1,722
Verschil **
0,0
GLA *
€ 1,139
Verschil **
0,0
GLA *
€ 2,184
Verschil **
0,0
GLA *
€ 2,189
Verschil **
0,0
GLA *
€ 2,180
Verschil **
0,0
GLA *
€ 1,807
Verschil **
0,0
GLA *
€ 2,089
Verschil **
0,0
Datum overzicht: 8 december 2021
* GLA = Gemiddelde Landelijke Adviesprijs in euro's per liter.
** Verschil in centen t.o.v. gisteren

Klik hierboven op de brandstof om te zien hoe de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs tot stand is gekomen.

Vandaag of morgen tanken?

De olieprijs wijzigt bijna dagelijks. De prijzen aan de pomp wijzigen daarom voor alle brandstoffen bijna dagelijks mee. Prijsverschillen van een eurocent van de een op de andere dag zijn heel normaal bij alle tankstations. Via Twitter laten wij u weten of de brandstofprijzen morgen goedkoper of duurder zijn dan vandaag. Dat is makkelijk extra besparen door vandaag of juist morgen te tanken, tegen een lager tarief. Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte.

Brandstofprijzen in Europa

Als het om brandstof gaat, is Nederland een van de duurste landen van Europa. De accijns- en belastingdruk van de overheid zorgt voor de hoge brandstofprijzen in ons land. Bekijk de brandstofprijzen in Europa.

Brandstofprijzen historie

Sinds 2001 houdt UnitedConsumers de brandstofprijzen voor u bij. Kijk hier hoe de historie van brandstofprijzen was in de afgelopen jaren en wat de hoogte- en diepte-records zijn geweest.

Brandstof benamingen

Sinds 12 oktober 2018 moeten tankstations in Europa van de Europese Unie brandstofstickers plaatsen op hun pompen. Ook nieuwe voertuigen krijgen zo'n sticker (in het onderhoudsboekje en de tankklep) om aan te geven welke brandstof geschikt is. Zo krijgt Euro95 bijvoorbeeld de sticker E5 en gaat diesel verder als B7.

Dit kan voor flink wat verwarring zorgen en dat willen we graag voorkomen. Klik op de link om alle nieuwe benamingen van brandstoffen in Europa te bekijken?

Benzineprijs

Nederlandse automobilisten tanken in 75% van de gevallen benzine ofwel Euro95 en op deze brandstof kunt u veel besparen. Want met de tankkaart van Unitedconsumers krijgt u tot 3 cent extra korting op de pompprijs. Bekijk hier de actuele benzineprijs.

Opbouw brandstofprijs

De prijs van brandstof is niet alleen afhankelijk van de productiekosten van de brandstof. U betaald ook transportkosten, accijns en BTW. Een klein stukje van de brandstofprijs is marge. Als er korting aan de pomp wordt gegeven, dan gaat dit vaak ook voor een groot deel van de marge. Hierdoor blijft er voor de pomphouder niet heel veel meer over. Klik hier voor meer informatie over de opbouw van de brandstofprijzen.

Ook besparen op uw autoverzekering

Wat als u naast goedkoop tanken ook nog kunt besparen op uw autoverzekering? Dat kan bij UnitedConsumers. Gratis uw Autoverzekering vergelijken en spaar extra korting in uw bespaartegoed. Geen gedoe, wel de korting.

Bespaar op vaste lasten met UnitedConsumers

Met de kracht van meer dan 500.000 deelnemers biedt UC korting en uitstekende service op:
Energie
Zorgverzekering
Mobiel

Terug naar boven