Reparatie en garantie: Blackberry telefoon

Gaat uw Blackberry telefoon kapot, dan staan we altijd voor u klaar. Omdat er meerdere situaties mogelijk zijn, hebben we voor u op een rijtje gezet wat u kunt doen bij een defect Blackberry toestel. Zo doen we dat.

Er zijn verschillende situaties waarin uw Blackberry telefoon defect kan raken. We hebben voor u op een rijtje gezet wat u kunt doen bij:

Natuurlijk kunt u ook een nieuw toestel uitzoeken. Bij UnitedConsumers vindt u altijd de nieuwste modellen in combinatie met vele goedkope abonnementen.

Ik wil een nieuwe telefoon >>

Uw Blackberry is defect bij ontvangst

Het komt zelden voor dat een telefoon bij ontvangst defect is. Is er bij u toch sprake van een defecte Blackberry, neem dan binnen zeven werkdagen na ontvangst contact op met onze klantenservice. Wij zorgen er dan voor dat u zo snel mogelijk een werkend toestel in huis heeft.

E-mail:     gsm@unitedconsumers.com
Telefoon: 040 – 235 05 60 (optie 4 voor gsm)

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur. Uw e-mail beantwoorden we binnen één werkdag.

Voorwaarden retournering product

 • Uw Blackberry product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw Blackberry wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.
 • Uw Blackberry  toestel bevat geen sporen van schade (krassen, breuken).

Na zeven werkdagen vervalt uw zichttermijn en kunnen defecten enkel door een gecertificeerd reparatiecentrum worden behandeld.

Voorwaarden DOA-procedure >>

Uw Blackberry raakt binnen de garantieperiode defect

Bij Blackberry krijgt u twee jaar fabrieksgarantie op uw telefoon en zes maanden garantie op accessoires. Ondervindt u problemen met uw Blackberry, dan kunt u eerst proberen deze zelf op te lossen. Vaak helpt het om de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen of het systeem te updaten.

Blackberry terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Maak voordat u uw telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen eerst een back up van de gegevens op uw telefoon. Anders bent u namelijk alle gemaakte foto’s, video’s en ontvangen berichten kwijt. Heeft u uw gegevens op een externe locatie opgeslagen, dan kunt u uw Blackberry op de volgende wijze terugzetten naar de fabrieksinstellingen:

 1. Ga naar menu ⇒ opties ⇒ beveiligingsopties ⇒ toestel leegmaken.
 2. Selecteer de items die u wilt verwijderen van uw Blackberry.
 3. Bevestig met de invoer van het woord ‘Blackberry’.
 4. Selecteer ‘leegmaken’.

Uw Blackberry updaten

Heeft de terugzetting naar de fabrieksinstellingen niet geholpen, dan kunt u uw Blackberry software updaten. Op de website van Blackberry downloadt u een programma waarmee u de nieuwste software op uw Blackberry telefoon zet.

Probleem niet opgelost?

Is het probleem met uw Blackberry telefoon nog steeds niet verholpen, dan kunt u deze aanmelden  voor reparatie. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Wij sturen uw toestel dan door naar het reparatiecentrum.

Telefoon: 040 – 235 05 60 (optie 4 voor gsm)
Email:  gsm@unitedconsumers.com

Onze telefonische klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur. Uw e-mail beantwoorden we binnen één werkdag. Geef een duidelijke omschrijving van het probleem dat u ervaart met uw toestel. Bijvoorbeeld welke foutmeldingen er in het scherm verschijnen.

Let op: maak altijd een back up van de gegevens op uw telefoon! Tijdens de reparatie kan het voorkomen dat uw Blackberry wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Uw gegevens bent u dan kwijt.

Heeft u recht op garantie?

In het reparatiecentrum wordt de schade op uw Blackberry eerst onderzocht. Valt de schade onder de garantie, dan wordt uw Blackberry gratis gerepareerd en na reparatie gratis naar u teruggestuurd. Is er sprake van val-, stoot- of waterschade? Dan valt dit helaas niet onder de garantie. U wordt hier direct van op de hoogte gebracht. U kunt in dit geval drie dingen doen:

 • Reparatie tegen betaling.
 • Uw Blackberry kosteloos laten vernietigen.
 • Uw Blackberry ongerepareerd retour laten zenden.

U betaalt nog wel voor de onderzoeks- en verzendkosten. Deze kosten bedragen ongeveer € 50,-.

Reparatiestatus

De reparatie van uw Blackberry toestel duurt ongeveer vijf tot tien werkdagen. In sommige gevallen moeten onderdelen worden bijbesteld. Het duurt dan langer voor u uw toestel weer in huis heeft. Tijdens de reparatie wordt u hierover per e-mail op de hoogte gehouden.

Uw Blackberry raakt buiten de garantietermijn defect

Defecten die na de garantietermijn van twee jaar voorkomen worden helaas niet meer vergoed. Let erop dat de kosten voor reparatie hoog kunnen oplopen. Wilt u uw Blackberry laten repareren, neem dan contact op met onze klantenservice.

Natuurlijk kunt u ook een nieuwe telefoon met abonnement uitzoeken. Wat dacht u van een iPhone, een telefoon van Samsung of Huawei? Bij UnitedConsumers vindt u de nieuwste modellen voor de beste prijs.

Ja, ik wil een nieuwe telefoon >>

U wilt uw Blackberry retourneren

Een wettelijke bedenktijd van zeven werkdagen vormt altijd een onderdeel van een online bestelling. Bedenkt u zich na de aankoop van een Blackberry telefoon? Dan kunt u dat tot zeven werkdagen na ontvangst aan onze klantenservice kenbaar maken.

Voorwaarden retournering product

 • Uw Blackberry product is ongebruikt en nog in originele staat.
 • Uw Blackberry wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.
 • Uw Blackberry toestel bevat geen sporen van schade (krassen, breuken).

Lees ook

Tips en advies
Garantie en reparatie LG
Garantie en reparatie HTC
Garantie en reparatie Acer
Garantie en reparatie Sony
Garantie en reparatie Apple
Garantie en reparatie Nokia
Garantie en reparatie Sonim
Mobiele telefoons vergelijken
Garantie en reparatie Huawei
Garantie en reparatie Samsung

Alles over garantie op mobiele telefoons