Contact
Mijn UnitedConsumers

Toename internetgebruik onder ouderen

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 4 juni 2020

Sinds de coronacrisis maakt een derde van de ouderen gebruik van internet terwijl ze dit voorheen niet deden, blijkt uit een peiling van ouderenorganisatie ANBO onder 4.000 ouderen. Een van de redenen voor ouderen om online actief te zijn, is het onderhouden van contact met kinderen en kleinkinderen.

Dagelijks gebruik onder ouderen

Uit de peiling van ouderenorganisatie ANBO blijkt dat 9 van de 10 ouderen het internet dagelijks gebruikt. Bijna 35 procent heeft daarnaast aangegeven dat zij sinds de coronacrisis meer gebruik is gaan maken van het internet.

Het gemak van het internet en meer contact kunnen hebben met naasten, is voor ouderen een toegevoegde waarde. Bovendien halen ouderen over het algemeen plezier uit het gebruik van internet.

Videobellen het meest populair

Gedurende de coronacrisis is fysiek bezoek voor veel families onmogelijk. Om elkaar toch te kunnen zien en spreken, is videobellen een mooie uitkomst. Uit de peiling van ANBO blijkt dat bijna de helft van de ouderen meer is gaan videobellen.

Daarnaast is ook het gebruik van social media toegenomen. Zo geeft 20 procent van de ouderen aan dat zij meer contact met anderen hebben via social media. Daarnaast geeft 18 procent aan meer online spelletjes te spelen.

Smartphones worden het minst gebruikt

Hoewel ouderen vaker online actief zijn, blijkt het gebruik van een smartphone het minst populair. Slechts 21 procent van de ouderen zegt dat zij een smartphone gebruiken voor online activiteiten. Een tablet wordt slechts door een kwart gebruikt. Het gebruik van een computer is het meest populair en wordt door meer dan de helft van de ouderen gebruikt.

Smartphones voor ouderen