Contact
Mijn UnitedConsumers

Inflatiecorrectie op lopende abonnementen

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 5 januari 2023

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent voor vele mobiele bellers: prijsstijging door de inflatiecorrectie. Daarentegen krijgen nieuwe klanten of mensen die hun contract verlengen hetzelfde mobiele abonnement voor een lagere prijs. Wij vertellen u meer.

Hoe werkt de inflatiecorrectie?

Ieder jaar stijgen de prijzen in Nederland door de inflatie. Daarom verhogen providers jaarlijks hun abonnementsprijzen exclusief kortingen. Dit is de zogenoemde inflatiecorrectie. De inflatiecorrectie berekenen zij aan de hand van het inflatiepercentage van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De inflatiecorrectie wordt vaak alleen doorgevoerd op lopende abonnementen. Door de concurrentie willen mobiele providers namelijk hun tarieven voor nieuwe klanten en verlengers zo aantrekkelijk mogelijk maken.


Inflatiecorrectie bij uw provider

De inflatiecorrectie verschilt per provider. Dat komt doordat providers op verschillende momenten in het jaar de inflatiecorrectie doorvoeren. Uw provider laat u van tevoren weten hoe hoog de inflatiecorrectie is en per wanneer deze wordt doorgevoerd. Meestal via e-mail of op de maandelijkse factuur.

abonnement vergelijken

Stap over of verleng

Is uw abonnement duurder geworden door de inflatie? Verlaag nu uw tarieven door over te stappen of te verlengen! Bekijk nu ons voordelige aanbod.

Kies de beste deal

Goed om te weten: u kunt alleen overstappen of verlengen na de contractperiode.