Contact
Mijn UnitedConsumers

Abonnementen van Vodafone en KPN worden duurder vanaf oktober

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 5 september 2023

Heeft u vóór 1 juli 2023 een abonnement van KPN of Vodafone afgesloten? Dan moet u rekening houden met stijgende kosten. Vanwege inflatie verhogen deze providers de abonnementsprijzen met 8,4 procent (KPN) of 10 procent (Vodafone). We leggen graag uit wat er voor u verandert.

inflatiecorrectie t-mobile en kpn

Inflatiecorrectie KPN

De prijzen zijn in het afgelopen jaar flink gestegen. Dit zorgt ook voor hogere kosten voor telefoonproviders. Deze extra kosten berekenen KPN en Vodafone door naar klanten, als correctie voor de inflatie. 

KPN verhoogt de abonnementsprijzen met 8,4%. Dat percentage is gebaseerd op de inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tussen juli 2022 en juni 2023. De verhoging geldt voor iedereen die vóór 1 juli 2023 een abonnement afsloot. De maximale prijsverhoging is € 2,50 per abonnement. 


Verhoging bij Vodafone

Vodafone gaat uit van de inflatiecijfers over het kalenderjaar 2022 en verhoogt daarom de prijzen met 10%. Alle particuliere en zakelijke abonnementen die vóór 1 juli ingingen, gaan met dit percentage omhoog. Bij Vodafone geldt geen maximale verhoging. 


Mag ik mijn abonnement opzeggen?

Heeft u via UnitedConsumers een abonnement bij KPN of Vodafone? Dan krijgt u helaas te maken met extra kosten. Misschien vraagt u zich daarom af of u een goedkopere optie kunt kiezen.  

Dat hangt af van de duur van uw huidige contract. Een prijsverhoging wegens inflatiecorrectie is volgens de algemene voorwaarden geen geldige reden om vroegtijdig op te zeggen. Uw contract opzeggen (zonder nummerbehoud) is daarom pas mogelijk met ingang van de einddatum van uw contract. Houd daarnaast rekening met een opzegtermijn van één maand.

Loopt uw contract binnen 4 maanden af? Dan is overstappen met nummerbehoud wel mogelijk. Ook kunt u kiezen om voordelig uw abonnement bij KPN of Vodafone te verlengen via UnitedConsumers. 

Vergelijk sim only abonnementen


Mijn abonnement via UnitedConsumers

Heeft u naar aanleiding van dit bericht een vraag over de kosten van uw mobiele abonnement via UnitedConsumers? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

puck

Chat met Puck

Start chat 
Antwoord binnen 1 min

whatsapp

App ons

Start gesprek
Antwoord binnen 30 min

telefoon

Bel ons

040 235 05 60
Direct iemand aan de lijn

mail

Mail ons

info@unitedconsumers.com
Antwoord binnen 1 dag


Alle nieuwsberichten