Contact
Mijn UnitedConsumers

Supersnel mobiel internet via 5G in aantocht

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 4 juli 2024

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover: de langverwachte snelheidsboost van 5G komt eraan. Dit is geweldig nieuws voor onze deelnemers die al gebruik maken van 5G. Zij kunnen binnenkort namelijk profiteren van sneller en betrouwbaarder internet.

banner

Deel dit nieuws

whatsapp
linkedin

Wat verandert er precies aan 5G?

Door de frequentieveiling die kort geleden is afgerond, gaat er een grote verandering plaatsvinden in mobiele netwerksnelheden. Telecomproviders kunnen nu gebruikmaken van extra ruimte om hun 5G-netwerken te verbeteren. Dit is een verandering waar niet alleen consumenten, maar ook telecomproviders naar hebben uitgekeken.

Hoewel de kans groot is dat je nu al 5G op je telefoon hebt, gaat de echte verandering pas na de update plaatsvinden. Dat zit zo: sinds 2020 draait 5G op 700 MHz. Deze frequentieband heeft een ver bereik, maar is niet veel sneller dan 4G. Nu komt daar een nieuwe frequentieband van 3,5 GHz bij. Die heeft een minder groot bereik, maar wel veel meer snelheid en capaciteit.


Dit verandert er voor jou

De nieuwe 5G-frequentie zorgt ervoor dat jouw internet veel sneller wordt. Ook op drukke plekken, zoals festivals of sportevenementen, kun je rekenen op een veel stabielere en snellere internetverbinding.


Wanneer kan jij profiteren van de nieuwe 5G-frequentie?

De drie grote Nederlandse telecomproviders (KPN, VodafoneZiggo en Odido) zullen de nieuwe frequenties gaan gebruiken. Het ministerie van Economische Zaken heeft bevestigd dat de providers hun frequenties deze maand in gebruik kunnen nemen. Dit betekent dat klanten die gebruik maken van 5G binnenkort de verbeterde snelheden zullen ervaren. Odido heeft aangekondigd binnenkort diverse netwerkverbeteringen door te voeren, terwijl KPN en VodafoneZiggo eveneens klaarstaan om de nieuwe frequenties snel te activeren en de dekking uit te breiden.


Wat als je niet bij KPN, Odido of VodafoneZiggo zit?

Hoewel de kleinere providers geen deel van de 3,5 gigahertz frequentie hebben gekregen, betekent dit niet dat je als klant geen snel 5G-internet krijgt. Deze providers maken namelijk gebruik van de netwerken van de drie grote telecomproviders.

Wij zijn enthousiast over deze ontwikkeling en kijken uit naar de verbeterde snelheid en capaciteit die onze deelnemers binnenkort zullen ervaren!


Alle nieuwsberichten